Nyhet

Magiska djur & New York på 1920-talet – här är nya filmen från Harry Potter-världen

Lystring alla fans av magi, knasigheter och Eddie Redmayne! Nu har det äntligen kommit avslöjanden om Fantastic Beasts And Where To Find Them, JK Rowlings nya film från Harry Potter-världen!

Harry Potter-fans minns säkert att Harry i Harry Potter and the Philosopher's Stone fick en skolbok med namnet Fantastic Beasts and Where to Find Them? Ämnet var magizoologi – läran om magiska djur.

Den här boken gavs också så småningom ut i vår egna mugglarvärld, till förmån för välgörenhet. Den boken hade lite härligt såväl klösmärken som klotter från Harry och Ron samt ett förord från Dumbledore, där han citerar Hogwarts motto: »Draco dormiens nunquam titillandus«, latin för »Kittla aldrig en sovande drake«. Författaren till boken sägs vara en viss Newt Scamander. (Älskar JK Rowlings ljuvliga ordvitsarnamn till sina karaktärer!)

Warner Bros föreslog en mockumentary, men JK Rowling hade en bättre idé – ett spelfilmmanus om Newt och hans äventyr.

Hur gör man en film av den här lilla boken? Warner Bros föreslog en mockumentary, som följer Newt när han letar efter de magiska bestarna. Men JK Rowling hade en bättre idé – att hon fick skriva ett eget spelfilmmanus, om Newt och hans äventyr. Även om Rowling har fått ge lite kreativ input i de föregående åtta Harry Potter-filmerna, blir det här hennes första egna filmmanus.

Storyn har varit topphemlig, och alla inblandade har fått svära en Unbreakable Vow att inte avslöja den. Men nu är den ute, och första bilderna har precis släppts! (Eloge till tidningen EW:s rubriksättning: »Newt Kids on the Block!«

fantastic-beasts-02
Katherine Waterston som Porpentina »Tina« Goldstein, Eddie Redmayne som Newt Scamander, Alison Sudol som Queenie Goldstein, och Dan Fogler som Jacob Kowalski.

Filmen utspelar sig 1926, alltså innan Voldemort ens var en glimt i sin pappas öga. Den excentriska magizoologen Newt Scamander (spelas av underbare Eddie Redmayne, han ser ju lite speciell och magisk ut också) kommer av en än så länge hemlig anledning till New York med sin alldeles speciella resväska. Likt det där pyttelilla tältet i Harry Potter som får plats med så mycket mer inuti, klarar den här magiska resväskan av att härbärgera en stor mängd sällsynta och utrotningshotade magiska djur och odjur från Newts alla resor runt jorden.

Newt upptäcker att den amerikanska magikervärlden lever i skräck för att bli avslöjade av mugglare (som kallas »No-Maj« i USA: uttalas som »no madge,« som i »no magic«). No-Maj:arna avskyr allt som har med trolldom att göra och gör allt för att avslöja utövarna. Tänk häxprocesserna i Salem.

Så den här brittiske magikern kommer till magi-fobiska Amerika – och då råkar en hel del magiska djur, några av dem farliga, rymma från hans väska…

fantastic-beasts-08Ja, jag för min del tycker det låter som en helt underbar story! Uppenbarligen en metafor för rädslan för det okända och rasism (JK Rowling är känd för sitt engagemang i frågan, hon debatterar ofta med rasister och homofober på sin twitter). Tänk så därtill ett New York på 20-talet, knasiga djur och lite fler kvinnor i gänget…låter som att det är en drömfilm!

Mer om alla huvudkaraktärer hittar du här.

Fantastic Beasts And Where To Find Them har premiär vintern 2016.

Just nu på TVdags

Säsongspremiär

Snart dags för Gift vid första ögonkastet – med ny expert

19 februari, 2019
Säsongspremiär

Bonusfamiljen tillbaka! Men vad hände sist? Här är en påminnelse

18 februari, 2019
Streamingtips

HBO Nordic-serien Crashing – en sitcom om att stå upp

18 februari, 2019
Podcast

I veckans podd: Oscar-förutsägelser med Kyle Buchanan

17 februari, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Är The Passage årets bästa guilty pleasure?

17 februari, 2019
Teasertrailer

Det är romantik i den blodstänkta luften när Santa Clarita Diet sätter datum

16 februari, 2019
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2019: Norrskens-Kygo, dockpop & en Modern Talking-flashback

16 februari, 2019
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om förnumstiga Judith & Emmerdale i zombiemiljö

15 februari, 2019
Netflixtips

Umbrella Academy är härligt mörk superkrafts-ångest-action

15 februari, 2019
Nyhet

Good Omens har blivit med toksnygg vinjett

14 februari, 2019
Trailer

Äntligen en första tjuvtitt på Killing Eve säsong 2

14 februari, 2019
Trailer-nyhet

Killfesten tillfälligt över – äntligen trailer till Frost 2

13 februari, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel