TVdags betygsätter tolkningarna

Louise berör & Gadd sticker till i kvällens Så mycket bättre

Albin Lee Meldau står tveklöst för årets genombrott. Hans röst, inlevelse och personlighet har nog inte lämnat någon oberörd. Och hans avsnitt är säsongens starkaste där vi får lära känna hans mörkare sidor, hans väg in i musiken och hur han präglades av sina artistföräldrar. Hans okända, men välskrivna, låtar gör att alla deltagare håller en riktigt bra nivå.

Stor – Try

stor-1Linus: Stor är denna säsongs och senare års bästa tolkare. För han gör verkligen varje tolkning till sin egen. Så personligt, berörande och genuint. Och så även nu. Dessutom alltid lika intressant musikaliskt. Alla tolkningar är olika, men alla låter som Stor. Jag lägger mig platt. Vilken jävla begåvning.
Betyg: 5/5

Sara: Ännu en framgångsrik tolkning av Stor. Fint och nära tema, bra balans mellan vers och refräng och refrängen är riktigt stark. Men han har satt ribban ganska högt för sig själv, och av någon anledning fäster den här inte riktigt hos mig. Och att rabbla namn sådär… vilken ångest om han glömmer nån!
Betyg: 3/5

Catherine: Jag håller med Sara. Jag kanske förväntar mig mer och fast jag hittar känslor och hjärta så är det något jag saknar. Kanske lite tyngd i musiken.
Betyg: 3/5

Christer Sjögren – Same Boatchrister-2

Linus: Älskar att Albin för in politik i programmet, och att just Christer gör den här låten om en så angelägen fråga. Han låter faktiskt lite som Johnny Cash och det är en fin version av en väldigt fin låt, men jag hade önskat att han hade vågat göra den lite smutsigare som Cash på hans American-album. Hans bästa tolkning, vilket som.
Betyg: 4/5

Sara: Han gör en countryballad, och plockar därmed in den här låten i sitt wheelhouse. Som alltid önskar jag mig lite mindre manér, han borde ha lyssnat på Albins mamma om det där med förställning. Dynamiken är dock riktigt lyckad, gillar att han krämar i på slutet. Soklart en av hans bättre insatser.
Betyg: 3/5

Catherine: Jag skulle så gärna vilja höra Christer slappna av när han sjunger, om han redan gör det och ändå låter så här så får jag beklaga. Inledningsvis tänker jag – fasen idag kanske han gör sin bästa insats. Sen börjar han sjunga och… näe. Sorry. Det här är i det närmaste outhärdligt, i allt från djupa toner till scenmaneret.

Betyg: 1/5

Linnea Henriksson – I Need Your Love

linnea-3Linus: Linnea har hållit en oerhört hög nivå under hela säsongen och hon avslutar starkt. Hon tar Albins kanske hittigaste låt och bygger upp den till Florence+Machine-magi. Så modernt, snyggt och hittigt. Wow.
Betyg: 4/5

Sara: Apropå wheelhouse… Hon tar en modern poplåt och moderniserar den ytterligare. Starkt.
Betyg: 4/5

Catherine: Linnea leverera och jag gillar det, från början till slut. Håller med ovanstående tyckare och har inte mycket att tillägga.
Betyg: 4/5

Eric Gadd – The Weight is Gone

eric-4Linus: Melodin i den här låten påminner mig om någon gammal Backstreet Boys-låt och Gadds version låter som unplugged-versionen av den. Det är väldigt behagligt och känslosamt, och körerna är riktigt snygga. Gadd är årets svaga länk, men detta är tveklöst min favorittolkning av honom.
Betyg: 4/5

Sara: Skönt att se honom sittande med gitarr. Han blir lite mer grundad, mindre fladdrig. Det passar honom utmärkt och han sjunger också riktigt bra här. Jag har varit njugg mot honom hela säsongen och får kompensera nu.
Betyg: 4/5

Catherine: En skön och avslappnad version. Håller åter med ovanstående igen med andra ord. Gillar också »hjärtslagen« i bakgrunden. Så mycket känslor inkapslade i några minuters musikstycke.
Betyg: 4/5

Charlotte Perrelli – Let Me Gocharlotte-5

Linus: Och här kom Charlottes stora stund. Hennes tveklöst bästa tolkning. För hon sjunger fantastiskt, jag tror faktiskt jag aldrig hört henne sjunga så bra, men framför allt känns varje ord. Hon sjunger om sådant som hon sällan sjunger om: riktig smärta, och det känns på något sätt förlösande. Hon borde våga göra mer musik i denna riktning.
Betyg: 4/5

Sara: Nja, här skaver det lite för mig. Jag håller med, hon sjunger fantastiskt men det är liksom på turbo redan från början, har ingenstans att ta vägen. Texten skorrar även en smula, hade nog hellre hört den på engelska, vilket är ovanligt.
Betyg: 2/5

Catherine: Det går inte riktigt in i mig heller. Men lite bättre tycker jag om hennes version den här veckan än vad jag gjort tidigare. Håller med Linus om att hon skulle ge sig på och bryta lite nya (mörka) marker.
Betyg: 3/5

Louise Hoffsten – Lou Lou

louise-6Linus: Albins största låt känns som gjord för Louise. Hon gör den mjukare, mer nedtonad, och då blir den drabbande på ett annat sätt. Arrangemanget påminner mig om ett av mina favoritband, Jesse Sykes & The Sweet Hereafter, och det är verkligen inte dåligt. Och när kören kommer in faller tårarna. Louises bästa tolkning. Älskar detta.
Betyg: 5/5

Sara: Överlägset hennes starkaste arr, jag tror den här tolkningen gör sig riktigt bra på skiva. Men jag önskar kören hade utnyttjas bättre än till det där bleka ooooh-andet.
Betyg: 4/5

Catherine: Jo, det må vara hennes starkaste hittills men särskilt starkt är de ändå inte och det är ganska långtradigt. Jag framhärdar också i min uppfattning att hennes låtar skulle må bra av att befrias från munspel. Och ja - vilket slöseri att ha en gospelkör bakom sig som knappt hörs.
Betyg: 3/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Kommentar

Här är alla anledningar till att På spåret spårat ur – går det att rädda?

9 december, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Beat, Dogs of Berlin & det nya tyska tv-undret

9 december, 2018
Streamingtips

Kan Andrev få en vän? Intressant om manlig ensamhet… och vänskap

8 december, 2018
Kommentar

På SVT i kväll: Morran och Tobias-biofilmen som blev orättvist sågad

8 december, 2018
Trailer

Äntligen! Avengers: Endgame har fått både titel & trailer

7 december, 2018
Nyhet

Nyårsmys eller nyårsrys? Mikael Persbrandt läser Ring, klocka ring

7 december, 2018
Recension

Roma – ett mästerverk om ett Mexiko i förändring

7 december, 2018
Recension

Netflix-premiär för Serkis Mowgli – klart godkänd men ingen klassiker

7 december, 2018
Premiär

Pappslöjd, spritsenap & After Eight – Jul med Ernst är tillbaka

6 december, 2018
Recension

HBO Nordics Min fantastiska väninna är handlingsförlamande fantastisk

6 december, 2018
Kommentar

Värst i tv-världen just nu: Julia Davis gränslösa Sally4Ever

5 december, 2018
Fråga

Vår tid är nu-mysteriet med arvet efter Helga – hur går det ihop?

5 december, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel