Oidentifierade flygande föremål siktade runt Kolmården

Klassiskt UFO-reportage i SVT när man rapporterar om mystiska siffran 33

Finns det något roligare än ett nyhetsreportage om UFO-observationer? Jag tror inte det, så när SVT Nyheter Öst gör ett reportage (såklart tonsatt med Arkiv X-musik), om att föreningen UFO-Sverige börjat göra spännande besök i Kolmården, Nyköping och Oxelösund, så är det svårt att inte bli uppjagad – det blir garanterat lite knasigheter.

Enligt projektledaren Johan Gustavsson har flera observationer av ufon – oidentifierade flygande föremål gjorts i Kolmården genom åren. Organisationen tror såklart att området kan vara ett så kallat UFO-fönster; som är »ett geografiskt begränsat område där det ska finnas flera svårförklarade observationer av luftburna föremål och fenomen.«

Nu vill föreningen komma i kontakt med folk runt Kolmården som kan ha sett märkliga fenomen, men som inte rapporterat in det. Det tar ett tag för SVT som är på plats och intervjuar folk i trakten – men till slut så hittar man såklart den rätta personen:

»Siffran 33 hade förföljt mig under en längre tid. På brevlådor, bilar och husväggar. Vid ett tillfälle bildade molnen bokstaven S och sedan siffran 33. Då vart det väldigt påtagligt.«

Enligt UFO-Sverige så brukar faktiskt 95 procent av alla observationer ha en logisk förklaring – även om Annika Lantz inte kommer att godta den slutsatsen. Hon ska hursomhelst härnäst få fylla i ett formulär minsann, och sedan kommer föreningen att »analysera« innehållet (»okej, vi går vidare till nästa punkt… molnen på himlen bildade bokstaven S och sedan två treor. Ska vi sätta naturlig förklaring på det? Check.«)

Undersökningarna verkar gå bra, för på UFO-Sveriges facebooksida rapporteras friskt om oidentifierade ljud – blott 6 mil från Kolmården:

Mystiska ljud skrämde fiskare på sjö vid Husby-Oppunda. Det var i den kolsvarta natten till tisdagen. - Det lät som ett högt »Boing« precis som en spänd wire precis över sjön, säger rapportören.

Posted by UFO-Sverige on den 11 augusti 2015

Låt oss bara inflika att vi i skrivande stund hör ett halvdussin oidentifierade ljud inom 100 meter från TVdags-redaktionen, helt utan naturlig förklaring! Bland annat ett slags… jomenvisst, ett slags boingande! Dem ska sättas upp i kolumnen för de 5 procenten, UFO-Sverige!

Kan rentav även Annikas observationer tillhöra dessa kittlande 5 procent? Och vad är det för boing i Husby-Oppunda? Nu får allt SVT ta sitt public service-uppdrag på allvar och göra ett uppföljningsreportage.

The truth is out there.

Uppdatering: Nämnda »boing«-ljud strax utanför redaktionsdörren visade sig bara vara Tobias som kollade på förtexterna till Dunderklumpen i sin iPhone. Uncheck, UFO-Sverige…

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel