Jimmy Kimmel Live-klassiker

Kimmels kändistweets: »Nej, DU kan hålla käften!!«

Jag är inte speciellt förtjust i talkshows, och har aldrig sett Jimmy Kimmel Live i sin helhet. Vad jag däremot alltid ser fram emot, ivrig som ett barn på julafton, är det återkommande inslaget Celebrities Read Mean Tweets. Namnet berättar exakt vad det handlar om och är helt enkelt det mest älskvärda, avväpnande och roliga sättet att besvara näthat som jag kan tänka mig.
Superlätt koncept. Det är en kändis i taget som läser upp en tweet rätt upp och ner framför en kamera, och svarar på den hur de vill. Till tonerna av REM:s Everybody Hurts.
Eftersom alla kändisarna som läser är oerhört populära – det är bara A-listkändisar, tv-, pop- och filmstjärnor, så får man aldrig ont i magen av att de måste läsa upp något taskigt. Dessutom har en strålande researcher plockat ihop exempel på tweets som är roliga, dumma och absurda i sig. Som när Jennifer Garner, vacker som en dag, läser upp en tweet som handlar om att hon ser ut som »a duck’s vagina«. Lustigt nog är ofta komikerna de minst roliga, men oväntat kul är till exempel Simon Cowell, Kid Rock och Larry King.
I går kom efterlängtade #6 av Celebrities Read Mean Tweets, men för den som missat tänkte jag bjucka på dem alla.

#1 Man har inte riktigt hittat formen här, och några av tweetsen är varken elaka eller skoj. Men Kristen Bells spelade reaktion på en tweet hon får läsa upp är en höjdare!

#2 »I would rather chop my arm of and fuck myself with my detached limb than watch Katy Perry the movie« – ouch! Kary Perry svarar dock lugnt in i kameran: »I’d pay to see that«. Annan höjdare är Zooey Deschanel.

#3 David Arquette bara fnissar åt förolämpningen att »han har blivit gammal« – »ja det stämmer!« och Jessica Biel blir beskylld för att ha hästtänder. Som svar: ett hästfrust. Men allra roligast är Bryan Cranston!

#4 Elizabeth Moss räcker ett pixlat långfinger mot kameran och Kid Rock svarar på beskyllningen att han ser ut att lukta gammal prutt och cigaretter med ett lugnt »mer färska pruttar och cigarrer«.

#5 Många av mina tv-favoriter är med den här gången. Amy Poehler, Nick Offerman och John Krasinski, vars ledsna ansikte får publiken att ge ifrån sig ett »awwww«. Louis-Dreyfus svarar med ett asgarv på »Look at me I’m Julia Louis-Dreyfus I was on Seinfeld to show about white people in New York eating pickles and shit man fuck you«.
Och Larry David, efter att ha läst en tweet om att han »ska hålla käften« skriker mot kameran »No, you shut the fuck up!!«

#6 Vilken kändiskavalkad! Benedict Cumberbatch, George Clooney, Bill Murray, Cate Blanchett, Tom Hanks, Matt Damon, och Jennifer Garner! Med flera! Alla är svinroliga och tweetsen är vansinnigare än någonsin. Eller vad sägs om förolämpningen att popcornkryddan på bio är John Goodmans pungsvett? När Tom Hanks blir »nedgjord« av en twittrare som menar att Hank gnällde för mycket när han hade en tropisk ö, alldeles för sig själv? Roligast av alla är ändå Tim Robbins:

Vilken är din favorit?

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel