Kommentar

I veckans Ensam mamma söker: sockerdryp, barnskräck & tacos

Jessica Andersson är den polerade, ständigt lite stelt leende programledaren för det här programmet. Jag har inte sett en enda scen i den här serien där hon inte ler och har inte hört henne prata annat än med den vänaste av röster. När hon och Beatrice sitter och pratar är det nåt så oerhört sockersött att det nästan göra ont att titta på.

När Christoffer sätter på plattan för att fräsa köttfärs hör vi Johanna säga »jaha, du tänkte steka på, jag tänkte att ni skulle ta itu med grönsakerna«. Projektledar-Johanna hjälper till att bygga dåligt självförtroende.

Hemma hos Beatrice och Leonel är allting gulligt och vitt förutom eventuella små inslag av duvblått och kanske något i beige. Av hennes tre killar kommer två på hembesöket utrustade med mutgåvor till hennes son

4BDDD6D3-A5D5-46C0-9C0A-CCD0913921DB

Den enda som inte har med sig något är Beatrice favorit Kim. Den som verkar gå sämst ihop med barnfamiljslivet är också just Kim, de andra två verkar funka finfint. Beatrice är lite förvånad över att Kim backar, hon har ju uppfattat honom som både social och framåt när de umgåtts med vuxna. Hur ska det egentligen gå för Beatrice känsloliv? Hon säger till oss att en kille som inte klarar Leonel inte är något för henne. Jag spår att att den här singelmamman forsätter vara singel när programmet är slut. Det spelar ingen roll att hon säger att hon tycker att Robin är den perfekta pojkvännen efter att hon spelat piano och de sjungit en Veronica Maggio-låt tillsammans i ett närliggande kapell (jodå, de gör faktiskt just det). Hon lägger ju till att hon hoppas att hon ska känna något för honom, att det ska komma framöver. Hoppet är kanske det sista som lämnar mamman.

8E33A79E-F624-4D7B-BBF0-A935C8AEB2BF

Till Johanna och Gabriel kommer Fredrik, Christoffer och Robin (Skarsgårdkopian). Den enda av dem som har med sig något till Gabriel är Fredrik. Det tycker Johanna är »asnajs«. Hemma hos Johanna ska det bli taco-mys. Hon säger till killarna att de ska ta initiativ och dra igång med att göra i ordning maten. När Christoffer sätter på plattan för fräsa köttfärs hör vi Johanna säga »jaha, du tänkte steka på, jag tänkte att ni skulle ta itu med grönsakerna«. Projektledar-Johanna hjälper till att bygga dåligt självförtroende. När Christoffer lite senare ska bättra på taco-myskänslan och försöker sig på att tända värmeljus med hjälp av en tändare utan att ta upp värmeljuset ur ljusstaken förstår man i och för sig att det kanske inte är den vassaste singelkillen i dejtinglådan hon har att göra med. Favorit-Fredrik tar sig snabbt an Gabriel och konstaterar att han inte bara gillar barn, han blir hel med barn och att han skulle älska en vardag med Johanna och Gabriel. Johanna själv tycker att det bara känns bättre och bättre med Fredrik. Jag tycker att det börjar likna jackpot banne mig.

25347AF0-BA4E-4F36-A560-39BC67C5CC98

Jenny har satsat på en kille, Tim alltså, som hon befarar kan vara en player. Jag tror att hon kan vara något på spåren där eftersom han låter lite slirig och vag när han berättar att han har rumlat runt en del och att han har en lite vildare sida och en annan lite mer ansvarstagande. Hon låter sig inte skrämmas av playervibbarna utan hon vill tro det bästa om honom och säger att hon hellre blir blåst än låter bli att åka med. Så Dennis (med dansen och energierna) och Anders (kompis-fack-killen) har åkt hem till henne i Ängelholm i onödan. Men de har fått träffa Jennys coola 14-åriga son Viggo, äta pizza och dricka champagne på bosatdshuslängans bakgård och ha strandfest med Jennys två kompisar och mamma. Min prognos är att Jennys och Tims glöd slocknar samtidigt som kamerorna gör det.

Ensam mamma söker sänds på TV3 på torsdagar kl 21 & finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Detaljrikedomen i Better Call Saul

23 september, 2018
Nyhet

Ryktena var sanna: Veronica Mars återkommer!

20 september, 2018
Podcast

Äntligen tillbaka! TVdags-podden från Malmö filmdagar

20 september, 2018
Tablåtips

Kvällens måste-tv! Mia Skäringers berörande serie Kroppshets

20 september, 2018
Tips

Conner O'Malley på djupt vatten – se världens första flodbaserade talkshow

19 september, 2018
Kommentar

Kontrovers på barnens bästa gata – klart Bert & Ernie kan vara homo

19 september, 2018
Pop Culture Confidential

Mer podd: vi pratar Emmy & intervjuar skaparna av Netflix-aktuella Maniac

18 september, 2018
Klipp

Trailerfest! Här är Brie Larson som Captain Marvel

18 september, 2018
Lista

Vann din favorit? Här är alla Emmy-vinnare

18 september, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Skaparna av nya Amazon Prime-serien Forever

18 september, 2018
Trailer

Mary Poppins kommer till jul – med Blunt som värdig arvtagare

17 september, 2018
Trailer

Snart dags för mörka Sabrina-rebooten!

17 september, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel