Kommentar

I kvällens Bachelor: »Mycket som står på spel« & »riktig sjörövardricka«

Om man skulle få en chans att hoppa av tåget man sitter på som just spårat ur så borde man kanske ta den chansen. Men det är väl ändå lite fegt tänker jag medan jag håller mig fast i soffans armstöd och stirrar vidare på årets säsong av Bachelor. Inledningen av veckan får en liten guldkant om jag får ta del av de plattityder som innantill-läst kommer ut mellan Niclas gnistrande tandrader.

Kvällens ensamdejt går i piraters fotspår. Tydligen är det inte alls Dominikanska republiken som bjuder oss på mer turistinformation utan Niclas – han är väldigt intresserad av pirater. Han har till exempel nyligen sett Black Sails. Jamen dåså!

I måndagens avsnittgrupp dejtade Niclas Alexandra Johanna och de båda Matildorna. De fick göra någon sorts olika »drama-övningar« tillsammans. När de som bäst höll på med sina övningar blåste det upp och åskan började mullra så att gänget måste lämna stranden. Vi fick höra Niclas säga: »Den här stormen var ändå väldigt passande, den bjöd på mycket drama. Vi fick tillsammans söka och ta skydd och det kändes som att vi fick ett starkare band tillsammans«.  Jag passar på att förtydliga – det började alltså blåsa, håren flög på tjejerna och de fick alla jogga upp till hotellet som låg ett stenkast bort.

2CAA7AC2-9AF1-4A1F-8B94-821AF9CC07AE

Niclas har också en dejt med de nya tjejerna, Andrea och Michelle. Vi får höra Niclas berätta innan de träffas att, »det kan ju vara så att Andrea eller Michelle tar mig med storm totalt och jag känner ›wow det är faktiskt nån av dem som är min drömtjej‹.«  Efter en lunch tillsammans tar Niclas var och en åt sidan. Michelle berättar att hon sen hon blev tjugo verkligen hittat sig själv till 100 procent. Utan att göra Michelle allt för besviken så måste jag nog berätta att sannolikheten att hon hittat sig själv vid tjugo års ålder till 100 procent ungefär är 0,1 procent.  När Niclas pratar med Andrea så berättar han för henne att hon lika gärna kan åka hem, det kommer inte att bli hon och han. Det svänger snabbt.

23BE778C-3336-4A83-9019-B3A5DA6A5D5C

Kvällens ensamdejt går i piraters fotspår. Tydligen är det inte alls Dominikanska republiken som bjuder oss på mer turistinformation utan Niclas – han är väldigt intresserad av pirater. Han har till exempel nyligen sett Black Sails. Jamen dåså! De ligger och hånglar på stranden efter att de druckit lite rom och cola eller »riktig sjörövardricka« som Alexandra säger. »Jag har en otrolig bra känsla«, säger Niclas och ler som alltid. »Me too«, säger Alexandra (ej att förväxla med hashtagen). Niclas berättar för oss att han tycker att han kommer närmare och närmare Alexandra och att han gillar att hon är »driven och ambitiös«. Det förvånar mig inte, vad ska en entreprenör annars gå igång på än just sådana egenskaper.

Jennyfer har inte fått någon dejt alls, vare sig en egen eller som deltagare på en gruppdejt. Hon får inte ens mingla med Niclas under minglet som äger rum innan rosceremonin. »Det här minglet är viktigare än någonsin«, får vi höra Niclas säga, precis som han sagt innan varje rosceremoni hittills. »Varje minut med varje tjej är viktig«, säger han också och vi tror honom (minns lunchen med Michelle och Andrea).

8735DB15-DA13-44DF-8AC7-CC352D461DB1

Varje gång vi ser Niclas hålla i ett champagne- eller vinglas håller han dem i vänster hand, av en händelse samma arm som hans egendesignade klocka sitter på. Det verkar som att vår Bachelor (som i tidigare avsnitt sagt att hans medverkan inte har med att han vill promota sitt företag att göra) produktplacerar minsann.

När det minglas med Matilda O så visar det sig att hon vill åka hem. Det här ska vi tro sätter svåra griller i huvudet på Niclas, han vet nämligen plötsligt inte alls vad han ska göra och det resulterar i att vi får se honom i ett antal repeterande scener där han står och pustar och suckar, går undan och står med armarna i kors och tänker, kommer tillbaka, suckar och pustar. Vi får höra Niclas säga (till oss, inte till tjejerna som står uppradade under tiden) »Det är så mycket som står på spel, det kan vara min framtida fru, mamman till mina barn.«  Jag får plötsligt en känsla av att den här såpan utspelar sig på artonhundratalet. Till sist kommer han tillbaka och säger att det inte blir någon rosceremoni för han kan inte bestämma sig. Han måste få mer tid med alla. Han ber om ursäkt och säger att han måste gå. Men han ser fram emot att ses igen. Vilken fegis han är som sjappar. Jodå, jag förstår att det är manus bakom väldigt mycket, men jag måste ändå leva mig in lite för att fullända min upplevelse.

A82D0299-F186-4F9F-9F1A-94B0FDBBE30B

Det här väcker en massa känslor hos tjejerna och framförallt hos Alexandra som rusar in på sitt rum och säger att hon ska packa och åka hem. Hon gillar Niclas men står inte ut längre, säger hon.

Veckans röra slutar där. Jag sätter trettiotvå gnistrande vita tänder på att Alexandra inte kommer att åka hem.

Bachelor – När leken blev allvar sänds på måndagar och tisdagar i Sjuan kl 21 & finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Virtuosa cliffhangers i heist-smarta The Day

23 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Countrysmocka, Shallow-trams & årets superstar

22 februari, 2020
recension

Tillbaka på HBO Nordic! Din fantastiska Ferrante-upplevelse fortsätter

19 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Nicola Walker & Stephen Mangan i The Split

16 februari, 2020
Säsongspremiär

Trånandet & våndandet är över – Outlander är tillbaka på Viaplay!

15 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Lakan-pop, nya Kvinnaböske & årets bästa låt

15 februari, 2020
Smygpremiär

Viaplay bjuder på Alla hjärtans dag-present: Outlander kommer två dagar tidigare

14 februari, 2020
Säsongspremiär

Carrie & Saul är tillbaka! Tillbaka är också 12 timmars Homeland-magont

11 februari, 2020
Säsongspremiär

Det här är inget skämt - Kidding är tillbaka med ny säsong

10 februari, 2020
Kommentar

Det enda (men inte så lilla) felet med Parasit

10 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »22 juli« avslutade storartat – men inte perfekt

9 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Queen Anna, årets genombrott & ännu mer Sia-pop

8 februari, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel