Kommentar

I Bonde söker fru: bonniga bönder, en lookalike & kärlekssnyftande Lindorff

Orkar vi med en trettonde säsong av bonde söker fru?

Säsongsstarten passerade i alla fall obemärkt förbi för min del. När jag i helgen fick ett meddelande från en kompis där hon skrev att »bonden från Öland är väldigt bonnig«, trodde jag att min kompis menade sig själv (hon är inte bonde men från Öland så det kändes rimligt).

Så vi kommer eventuellt se två bönder lyckas hitta en fru/make och vi kommer med all säkerhet att få se Linda Lindorff sucka, himla med ögonen och oja sig fram i sina försök att framkalla stora kärlekskänslor i de stackars deltagarna.

Jag blev hursomhelst varse att tre avsnitt redan hunnit sändas, så jag kavlade upp ärmarna, skyfflade upp benen i tv-soffan och mjölkade ur det som hittills sänts. Slutsats? En liten pellets av mitt liv kan jag kanske tänka mig att ge åt den här serien i år igen förutsatt att jag snabbspolar när det är reklam och när det blir lite för mycket kärlekssnyftande från Linda Lindorff.

skrattmås

Det var den bonniga bonden från Öland, raringen Simon, han som verkligen vet hur man skrattar, som fick mig att bestämma mig. Simon är så fruktansvärt glad och entusiastisk att man tror att han ska brista ut i gråt när han skrattar loss. Gränsen mellan glädje och sammanbrott är hårfin. Men jag vill inte annat än att han ska få hitta en tjej att vara tillsammans med, tänk vilka skrattkalas det skulle kunna bli.

glennper

Lite hjälp fick mitt beslut även av Per från Vimmerby som är till förväxlingen lik Kjell Wilhelmsen (han som gjort massor men som jag minns mest som Glenn i 30 grader i februari). Pers känslor sitter så pass mycket utanpå honom att han nära nog exploderar av förtjusning och kvittriga små utrop när någon av tjejerna han speeddejtat fått det att pirra till i honom.

Ja, de har inte kommit längre än att de just klarat av speeddejterna och dragit iväg på gruppdejt med det första urvalet. Det är precis samma upplägg som vanligt. Vi får följa fyra bönder i tv och fyra på nätet. Förra året var de lika många som deltog och efter det att kamerorna slocknat och kallnat var det bara två som hittat sig en fru. Joakim Rickling – den ena av dem, kan man numera se i »Bondeparet« som man kan följa på TV4 och på Instagram (gäsp).

Så vi kommer eventuellt att få se ca två bönder lyckas hitta en fru/make och vi kommer med all säkerhet att få se Linda Lindorff sucka, himla med ögonen och oja sig fram i sina försök att framkalla stora kärlekskänslor i de stackars deltagarna.

»Ooooh, det är så fint, jag börjar gråta när jag ser hur glad du blir«, som hon sa till Per när han öppnade det första brevet i sin brevskörd och innan han knappt hunnit läsa en rad.

Jag hoppar upp i traktorn och åker vidare. Har vi riktig tur så blir det en guppig färd.

Bonde söker fru visas på TV4 i kväll kl 20.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I podden: Soraya Chemaly om Rage Becomes Her: The Power of Women’s Anger

14 november, 2018
Recension

Tung Lassgård räddar Jägarna – Premiär på C More i dag

14 november, 2018
Recension

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott – besök magiska Paris i denna fullproppade uppföljare

14 november, 2018
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om muterade zombier, tidshopp & Grey Carol

13 november, 2018
Stan Lee (1922–2018)

Julia Skott tar farväl av Stan Lee, superhjältarnas superhjälte

13 november, 2018
Intresseklubben Antecknar #56

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Mission Impossible-sviten del 2

13 november, 2018
Teaser

#ForTheThrone – HBO-pepp inför sista säsongen av Game of Thrones

13 november, 2018
Teaser

Forky!? Första teasern för Toy Story 4 är här

12 november, 2018
Lista

Säg det med kroppen! 20 dansscener du inte vill missa

11 november, 2018
Premiär

Lagom trevliga Andra åket får bärhjälp av Klungan & Grotesco

11 november, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: House of Cards sublima finalsäsong

11 november, 2018
TVdags betygsätter tolkningarna

Stor med gäst stjäl showen i kvällens Så mycket bättre

10 november, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel