Kommentar

I Bonde söker fru: bonniga bönder, en lookalike & kärlekssnyftande Lindorff

Orkar vi med en trettonde säsong av bonde söker fru?

Säsongsstarten passerade i alla fall obemärkt förbi för min del. När jag i helgen fick ett meddelande från en kompis där hon skrev att »bonden från Öland är väldigt bonnig«, trodde jag att min kompis menade sig själv (hon är inte bonde men från Öland så det kändes rimligt).

Så vi kommer eventuellt se två bönder lyckas hitta en fru/make och vi kommer med all säkerhet att få se Linda Lindorff sucka, himla med ögonen och oja sig fram i sina försök att framkalla stora kärlekskänslor i de stackars deltagarna.

Jag blev hursomhelst varse att tre avsnitt redan hunnit sändas, så jag kavlade upp ärmarna, skyfflade upp benen i tv-soffan och mjölkade ur det som hittills sänts. Slutsats? En liten pellets av mitt liv kan jag kanske tänka mig att ge åt den här serien i år igen förutsatt att jag snabbspolar när det är reklam och när det blir lite för mycket kärlekssnyftande från Linda Lindorff.

skrattmås

Det var den bonniga bonden från Öland, raringen Simon, han som verkligen vet hur man skrattar, som fick mig att bestämma mig. Simon är så fruktansvärt glad och entusiastisk att man tror att han ska brista ut i gråt när han skrattar loss. Gränsen mellan glädje och sammanbrott är hårfin. Men jag vill inte annat än att han ska få hitta en tjej att vara tillsammans med, tänk vilka skrattkalas det skulle kunna bli.

glennper

Lite hjälp fick mitt beslut även av Per från Vimmerby som är till förväxlingen lik Kjell Wilhelmsen (han som gjort massor men som jag minns mest som Glenn i 30 grader i februari). Pers känslor sitter så pass mycket utanpå honom att han nära nog exploderar av förtjusning och kvittriga små utrop när någon av tjejerna han speeddejtat fått det att pirra till i honom.

Ja, de har inte kommit längre än att de just klarat av speeddejterna och dragit iväg på gruppdejt med det första urvalet. Det är precis samma upplägg som vanligt. Vi får följa fyra bönder i tv och fyra på nätet. Förra året var de lika många som deltog och efter det att kamerorna slocknat och kallnat var det bara två som hittat sig en fru. Joakim Rickling – den ena av dem, kan man numera se i »Bondeparet« som man kan följa på TV4 och på Instagram (gäsp).

Så vi kommer eventuellt att få se ca två bönder lyckas hitta en fru/make och vi kommer med all säkerhet att få se Linda Lindorff sucka, himla med ögonen och oja sig fram i sina försök att framkalla stora kärlekskänslor i de stackars deltagarna.

»Ooooh, det är så fint, jag börjar gråta när jag ser hur glad du blir«, som hon sa till Per när han öppnade det första brevet i sin brevskörd och innan han knappt hunnit läsa en rad.

Jag hoppar upp i traktorn och åker vidare. Har vi riktig tur så blir det en guppig färd.

Bonde söker fru visas på TV4 i kväll kl 20.

Just nu på TVdags

Recension

Njutbar McAvoy räcker inte hela vägen för Glass

18 januari, 2019
Recension

Blod, våld & mer blod i spännande andrasäsong av The Punisher

18 januari, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: tv-våren & Ralph Breaks the Internet

17 januari, 2019
Trailer

Vad sägs om nya Spider-Man: Far From Home-trailern? Två tummar upp!

15 januari, 2019
Premiär

Synd! Finans-knasiga Black Monday är alldeles för ojämn

14 januari, 2019
Nyhet

Slutet är nära! Då är det premiär för Game of Thrones sista säsong

14 januari, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: 7 veckor med Mahershala Ali i True Detective

13 januari, 2019
Hyllning

Från fabulös Baker Boy till The Dude – Tora Liliedahl om favoriten Jeff Bridges

13 januari, 2019
Klipp

Här försöker bedragaren Trump få folk att bygga en mur – i ett tv-avsnitt från 1958

11 januari, 2019
Recension

Netflix ungdomsserie Sex Education inleder tramsigt – men växer

11 januari, 2019
Nyhet

Stellan Skarsgård blir genomond rymdbaron i Villeneuves Dune

10 januari, 2019
Trailer

Hurra! Snart dags för mer Grace and Frankie!

9 januari, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel