Streamingtips

Hjälp! Mitt tonårs-jag är helt fast i HBO Nordics ungdomsserie Euphoria

Den här veckan har meteorologerna talat om för oss att det ska bli lite sämre väder i hela landet. Så i stället för att känna tvång över att gå ut och ta till vara på det vackra vädret så kan dagarna fördrivas framför tv:n.

Om du har lite svårt att välja vad du ska titta på så tänkte jag komma med ett tips på en serie som jag fastnat i och bara vill se mer av.

Euphoria är rik på droger, sex och våld – och ett oräkneligt antal dick pics. Vad är det egentligen för värld vi lever i?

Det handlar alltså om Euphoria som är en ungdomsserie producerad av A24 som producerat både Hereditary och Moonlight, vilket för min egen del inger en hel del förväntningar. Jag har inte blivit besviken. Euphoria är baserad på den Israeliska serien med samma namn och skaparna till den serien har varit med att göra den här remaken. Drake och hans manager Future the Prince är förresten producenter.

rue

Vi får följa 17-åriga Rue (Zendaya) som är deprimerad och som egentligen alltid varit det. Hon upptäcker droger och hittar i dem det tillstånd hon alltid velat vara i, typ. Förödande! Det leder till en kommande överdos och efterföljande rehab. När hon kommer ut därifrån igen säger hon sig vara drogfri men hennes intentioner är allt annat än att ge upp drogerna.

jules

Rue är förutom seriens huvudperson, också seriens berättarröst och vi får möta ett brett persongalleri och intriger runt henne. Som Jules (Hunter Schafer), den nyinflyttade transtjejen, som blir Rues bästa vän och som sexdetjar män (på farliga sätt tycker mamman i mig, och förmodligen inte bara mamman i mig) och Kat (Barbie Ferreira) som får spela den lite tjocka tjejen som inte är så populär men som har ett hemligt internetliv. Jag skulle kunna skriva några meter om klichén att det såklart ska skojas om en tjock tjej (med glasögon) men karaktären Kat är underbart gestaltad. Det är inte synd om henne, hon rockar allas arslen. Vi har också Nate (Jacob Elordi) som är ett douche:igt as, snyggkille som slåss, har flickvän och chattar med bögar. För att nämna några ur persongalleriet.

nate

Jag förstår att jag (till det yttre) inte tillhör målgruppen men mitt inre eviga tonårs-jag är helt fast. Vi får verkligen lära känna karaktärerna. I flashbacks åker vi tillbaks i tiden i deras liv och förstår deras förutsättningar och skäl och jag tycker (synd) om alla och jag tycker att alla är jättecoola (jag är inte drogromantiker, men det är något med frånvaron från rädsla som lockar). Även den sjukt drivna lillkillen Ashtray (Javon »Wanna« Walton) som driver in pengarna hos Fez (Angus Cloud) som langar droger till ungdomar.

ahstray

Det måste ordna sig för Rue och det måste gå bra för Jules.

Euphoria är rik på droger, sex och våld – och ett oräkneligt antal dick pics. Vad är det egentligen för värld vi lever i?

På måndag kommer fjärde avsnittet, och har du inte sett än så säger jag – grattis. Du har tre avsnitt att fördriva dagen med.

Euphoria finns på HBO Nordic.

 

Just nu på TVdags

TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Countrysmocka, Shallow-trams & årets superstar

22 februari, 2020
recension

Tillbaka på HBO Nordic! Din fantastiska Ferrante-upplevelse fortsätter

19 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Nicola Walker & Stephen Mangan i The Split

16 februari, 2020
Säsongspremiär

Trånandet & våndandet är över – Outlander är tillbaka på Viaplay!

15 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Lakan-pop, nya Kvinnaböske & årets bästa låt

15 februari, 2020
Smygpremiär

Viaplay bjuder på Alla hjärtans dag-present: Outlander kommer två dagar tidigare

14 februari, 2020
Säsongspremiär

Carrie & Saul är tillbaka! Tillbaka är också 12 timmars Homeland-magont

11 februari, 2020
Säsongspremiär

Det här är inget skämt - Kidding är tillbaka med ny säsong

10 februari, 2020
Kommentar

Det enda (men inte så lilla) felet med Parasit

10 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »22 juli« avslutade storartat – men inte perfekt

9 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Queen Anna, årets genombrott & ännu mer Sia-pop

8 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Låt »22 juli« bli stilbildande för ny nordisk tv-realism!

2 februari, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel