Streamingtips

Hjälp! Mitt tonårs-jag är helt fast i HBO Nordics ungdomsserie Euphoria

Den här veckan har meteorologerna talat om för oss att det ska bli lite sämre väder i hela landet. Så i stället för att känna tvång över att gå ut och ta till vara på det vackra vädret så kan dagarna fördrivas framför tv:n.

Om du har lite svårt att välja vad du ska titta på så tänkte jag komma med ett tips på en serie som jag fastnat i och bara vill se mer av.

Euphoria är rik på droger, sex och våld – och ett oräkneligt antal dick pics. Vad är det egentligen för värld vi lever i?

Det handlar alltså om Euphoria som är en ungdomsserie producerad av A24 som producerat både Hereditary och Moonlight, vilket för min egen del inger en hel del förväntningar. Jag har inte blivit besviken. Euphoria är baserad på den Israeliska serien med samma namn och skaparna till den serien har varit med att göra den här remaken. Drake och hans manager Future the Prince är förresten producenter.

rue

Vi får följa 17-åriga Rue (Zendaya) som är deprimerad och som egentligen alltid varit det. Hon upptäcker droger och hittar i dem det tillstånd hon alltid velat vara i, typ. Förödande! Det leder till en kommande överdos och efterföljande rehab. När hon kommer ut därifrån igen säger hon sig vara drogfri men hennes intentioner är allt annat än att ge upp drogerna.

jules

Rue är förutom seriens huvudperson, också seriens berättarröst och vi får möta ett brett persongalleri och intriger runt henne. Som Jules (Hunter Schafer), den nyinflyttade transtjejen, som blir Rues bästa vän och som sexdetjar män (på farliga sätt tycker mamman i mig, och förmodligen inte bara mamman i mig) och Kat (Barbie Ferreira) som får spela den lite tjocka tjejen som inte är så populär men som har ett hemligt internetliv. Jag skulle kunna skriva några meter om klichén att det såklart ska skojas om en tjock tjej (med glasögon) men karaktären Kat är underbart gestaltad. Det är inte synd om henne, hon rockar allas arslen. Vi har också Nate (Jacob Elordi) som är ett douche:igt as, snyggkille som slåss, har flickvän och chattar med bögar. För att nämna några ur persongalleriet.

nate

Jag förstår att jag (till det yttre) inte tillhör målgruppen men mitt inre eviga tonårs-jag är helt fast. Vi får verkligen lära känna karaktärerna. I flashbacks åker vi tillbaks i tiden i deras liv och förstår deras förutsättningar och skäl och jag tycker (synd) om alla och jag tycker att alla är jättecoola (jag är inte drogromantiker, men det är något med frånvaron från rädsla som lockar). Även den sjukt drivna lillkillen Ashtray (Javon »Wanna« Walton) som driver in pengarna hos Fez (Angus Cloud) som langar droger till ungdomar.

ahstray

Det måste ordna sig för Rue och det måste gå bra för Jules.

Euphoria är rik på droger, sex och våld – och ett oräkneligt antal dick pics. Vad är det egentligen för värld vi lever i?

På måndag kommer fjärde avsnittet, och har du inte sett än så säger jag – grattis. Du har tre avsnitt att fördriva dagen med.

Euphoria finns på HBO Nordic.

 

Just nu på TVdags

Nyhet

Se »Battle at Big Rock« i väntan på nästa »Jurassic World«

17 september, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Present till fansen i nya Room 104-premiären

15 september, 2019
Kommentar

Filip & Fredrik levererar – SVT sjunker som en sten

14 september, 2019
Recension

Netflix-premiär för drabbande våldtäktsdramat Unbelievable

13 september, 2019
Nyhet

Fantasynytt! Terry Pratchetts The Watch har fått skådespelare

12 september, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: kvinnorna bakom gripande Netflix-serien Unbelievable

11 september, 2019
Nyhet

Apples drag för att locka tv-kunder: Lågt pris och friår

11 september, 2019
Podcast

Filmfrossa! TVdags-podden från Malmö filmdagar

9 september, 2019
Kommentar

I säsong 6 av Younger får Diana lysa – medan annat luktar blöt filt

8 september, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Från sylvass satir till syskonkram i Succession

8 september, 2019
TVdags listar

Plötsligt ser man dem! Stjärnorna du inte visste var med i storfilmen

7 september, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Mindhunter-producenten & manusförfattaren Liz Hannah

4 september, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel