Slalom & boxning

Helgens TV-sport: Upp till bevis för Sveriges bästa boxare – och kan Hansdotter vinna på hemmaplan?

Alpint: Slalom damer (SVT1 & Eurosport lördag kl 9:30)

Det är förvisso väldigt kul att Åre har fått en extra tävlingshelg, men det här ser ut att bli den mest kaotiska skidsäsongen någonsin på grund av snöbristen i Alperna. Det är oroväckande för den fortsatta säsongen. Vi får hoppas på bättring efter julhelgen.

Förra året i Åre var Pietilä Holmner tvåa, Hansdotter trea och Swenn Larsson fyra – vi ska ha förväntningar och ställa lite krav.

Detta är den tredje slalomtävlingen för säsongen och de svenska åkarna har varit otroligt stabila. Hansdotter har varit två i båda tävlingarna och Pietilä Holmer har två fjärdeplatser. Det är kanske inte de roligaste placeringarna, men jag känner ändå en trygghet med att de är med i toppen. Hansdotter leder delcupen.

De svenska åkarna brukar göra det bra på hemmaplan. Det visade inte minst Sara Hector i fredagens storslalom med sin första pallplacering i karriären. I Åres slalomtävling förra säsongen var Pietilä Holmner tvåa, Hansdotter trea och Swenn Larsson fyra. Shiffrin vann. Därför tycker jag att vi ska ha lite förväntningar och ställa lite krav. Det vore kul med en seger på hemmaplan.

Boxning: Erik Skoglund vs Glen Johnson (TV10 lördag kl 21:45)

Erik Skoglund (21–0–0, 11 KO) som boxas i klassen lätt tungvikt är för tillfället Sveriges mest kända herrboxare. Nu ska han försöka ta ett steg till då han möter amerikanen Glen Johnson (54–19–2, 37 KO), sin mest meriterade motståndare hittills i karriären. Johnson är 45 år och uppenbart på rejält nedgång, men han var en av stjärnorna för några år sedan. Mest känd för att ha knockat Roy Jones Jr och haft IBF-titeln. En ödmjuk gentleman tycker jag vilket han visade på presskonferensen i veckan.

Ska Erik Skoglund få en VM-fight nästa år måste han vinna i kväll – och han är favorit.

Erik matchas mot att få en VM-fight nästa år. Jag är faktiskt lite skeptisk till det, men om det ska gå måste han vinna här och han är favorit. Johnson har naturligtvis åldern emot sig och jag tror han får svårt mot Eriks defensiv. Erik har tränats till att bli en strategisk boxare som gillar att vara den som styr och kontrollerar matcherna. Jag tror amerikanen kommer att bli frustrerad och det ger Erik chanser.

Alpint: Slalom herrar (SVT 1 & Eurosport söndag kl 10:30)

Jag är faktiskt lite orolig för de svenska slalomherrarna. Många som har haft sin peak och återväxten ser inte särskilt bra ut. Det kan bli en mörk framtid. Kollar vi säsongens första tävling så var både Myhrer och Hargin en bit efter de bästa. Jag tyckte inte det såg särskilt bra ut. Kanske kan en hemmatävling ge dem lite extra skärpa och inspiration. Herrarna kör inte världscupen i Åre särskilt ofta. Förhoppningsvis kan det gynna svenskarna lite som jag tycker ska kunna backen bra.

De svenska slalomherrarna har haft sin peak och återväxten ser inte särskilt bra ut. Det kan bli en mörk framtid.

I Levi fick vi en kul kamp mellan Henrik Kristoffersen och Marcel Hirscher. Norrmannen vann den striden med endast tolv hundradelar. Jag tror att det här kommer stå mellan de två samt tysken Felix Neureuther. Ett kul namn längre bak i startlistan är schweizaren Daniel Yule, tia i Levi från 30:e startnummer. Han kan bli årets slalomsensation.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel