Orkar Frölunda resa sig eller ska Växjö utöka ledningen?

Helgens tv-sport: Hockeylördag och cykel i Flandern runt

Hockey, SM-semi: Växjö–Frölunda (TV4 lördag kl 15:15)

Vilken häftiga bataljer de två senaste matcherna har varit. Är denna matchserie slutspelets höjdpunkt? Jag räknar nämligen med att Skellefteå vinner finalen enkelt oavsett motstånd, vi får ta vara på den spänning vi får och då är det hit vi vi får kolla.

Den spelaren som verkar orka mest i Växjö är Cory Murphy: evighetsmaskin, spelintelligent och ständigt fokuserad. Det görs inte många misstag från hans klubba.

Jag tycker Växjö ser starkare och tuffare ut. Det var Växjö som kunde hålla intensiteten matchen ut i tisdagens evighetsmatch, för när Frölunda blev tröttare så kunde Växjö trampa på i samma tempo. Jag hade lite på känn att den matchen skulle ta ut sin rätt inför torsdagens matchen, men det fanns inga som helst tecken på trötthet. Det var fortsatt hög intensitet, växjölaget var fortsatt lika mycket på hugget.

Den spelaren som verkar orka mest i Växjö är Cory Murphy: evighetsmaskin, spelintelligent och ständigt fokuserad. Det görs inte många misstag från hans klubba. Hur lugn och säker var han inte vid Växjös 4-2-mål i torsdags? Han har varit Växjös viktigaste spelare de två senaste matcherna. Växjö är svårslagna på hemmaplan så jag skriver in 3-1 i matcher. Ska Frölunda komma tillbaka får de sluta göra misstag.

Hockey-VM för damer: final Kanada–USA (SVT2 lördag kl 16:00)

Jag har OS-finalen förra året kvar på näthinnan. En av de mest dramatiska händelserna i Sotji. USA ledde med 2-0 till det var 3:26 kvar av matchen, då reducerade Kanada, och med 55 sekunder kvar kvitterar man. Inte nog med det, man avgjorde sedan i förlängningen. Notera på klippet nedan att USA hade en puck i stolpen när Kanada tagit ut målvakten för kvittering. Klyschan små marginaler blir inte tydligare än så.

Kan vi hoppas på något liknande nu?  Tydligen har USA drabbats magsjuka i truppen så kanske lite fördel Kanada. 

Cykel: Flandern runt (Eurosport söndag kl 12:30)

Jag kollar speloddsen inför detta lopp och ser att norrmannen Alexander Kristoff inte är favorit. Både Geraint Thomas och Sep Vanmarcke står i lägre odds. Hur är det möjligt? Det här är Kristoffs lopp att förlora, han har varit i kalasform sedan i januari och tagit nio segrar inklusive totalsegern i De Pannes tredagars. Han har dessutom inte varit utanför topp tio på de senaste sju loppen, var femma förra året och fyra året innan. Inget ont om de andra cyklisterna men Kristoff bör vara storfavorit. Andra att hålla koll på: John Degenkolb, Zdenek Stybar, Niki Terpstra, Peter Sagan och Stijn Vandenbergh. Ett kul skrällnamn är Edward Theuns.

Flandern runt är 265 km långt. Det är knixigt, intensivt och trångt. På vägen ska man över 19 stycken korta, men mycket branta och ofta kullerstensbelagda, stigningar. Hellingar kallade på flamländska. Till de mest kända hör Oude Kwaremont, Patenberg och Koppenberg. Man behöver inte se sändningen från start, om man tycker cykel verkar långtråkigt så rekommenderar jag att man ser från kl 15 ungefär så missar man inte det viktigaste. Duka gärna fram något gott belgiskt öl och en skål pommes som man äter med majonnäs till.

Tidigare i veckan blev alla Teliakunder av med bland annat Eurosport. Det är trist och jag vet med mig att det finns många som vill ha Eurosport. Jag kan rekommendera två sätt för att komma åt kanalen men ändå slippa de stora TV-leverantörerna. Det första är Eurosports egna play-tjänst, Eurosport Player. Det har sällan fungerat helt fläckfritt, men nu är det länge sedan det krånglade, i varje fall för mig. Kostar 69 kr i månaden. Det andra sättet är Magine, de bjuder på en månad utan att man behöver binda upp sig och då ingår Eurosport. Fördelen här är att det är kompatibelt till både Chromecast och Apple-TV.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel