Lördag med boxning & formel 1

Helgens tv-sport: 49-åring mot stenhård knockoutkung – Let's get ready to rumble!

Boxning: Bernard Hopkins–Sergej Kovalev (TV10 söndag kl 4)

För inte så jättemånga år sedan var de stora boxningsmatcherna globala idrottshändelser. Mike Tyson var en världsstjärna och matcherna uppmärksammandes stort även i Sverige. I dag är konkurrensen hård från MMA men sporten har överlevt, galorna i Las Vegas och Atlantic City är fortfarande stora idrottshändelser i USA – mycket tack vare HBO, som har varit den stora boxningskanalen sedan mitten av 1970-talet och under åren byggt upp en enorm kompetens och erfarenhet av att sända de stora boxningsgalorna. Jag gillar hur HBO lyckas snacka upp sina sändningar. De gör intressanta inför-reportage, snygga bakom kulisserna-program och initierade podcasts. Det finns inte en infallsvinkel som missas. För varje inslag man ser känner man hur laddningen inför matchen ökar.

Det är mot all logik att han ska hålla på denna nivå men det har gått tack vare hans tekniska stil och goda fysik. Här möter han dock sin svåraste motståndare på många år.

Helgens stora titelfight står mellan amerikanen Bernard Hopkins (55-6-2, 32 KO) och ryssen Sergej Kovalev (25-0-1, 23 KO). Viktklassen är lätt tungvikt, titlarna som står på spel är IBF, WBA och WBO och platsen är Atlantic City. Bernard Hopkins är 49 år (!), en levande legend inom boxning. Det är egentligen mot all logik att han ska hålla på en sådan här hög nivå, men det har gått tack vara sin tekniska stil och sin goda fysik. Här möter han dock sin svåraste motståndare på många år. Kovalev är en puncher med en otrolig slagstyrka. Han vill styra matcherna och avgöra tidigt. Till saken är att Kovalev aldrig behövt gå längre än åtta ronder. Hopkins chans är att han klarar att stå emot Kovalev tidigt i matchen och att ryssen blir trött.
HBO:s boxningsbevakning går att följa här.

Formel 1: Brasilien GP (Viasat Motor söndag kl 16:30)

Formel 1-cirkusens globala tittarsiffror sjönk med ungefär 10 procent förra året. Det förklarades bland annat med Sebastian Vettels överlägsenhet och det sågs inte som någon trend utan något övergående. Jag tror inte heller att formel 1 känner någon kris, men det är uppenbart att man letar nya marknader. I år har man haft tävling i Sotji, Ryssland, och det finns planer för bland annat race i Las Vegas. En marknad som dock består och är viktig för Bernie Ecclestone är Brasilien. Inget land i världen har fler formel 1-fans – publiken är fanatisk, och i morgon är det dags för Brasiliens GP på klassiska Interlagos, årets näst sista tävling.
Med segern i Austin förra helgen gick Lewis Hamilton upp till 32 GP-segrar och blev den mest segerrika brittiska formel 1-föraren genom tiderna, en seger mer än Nigel Mansell. Hamilton har tagit tio segrar i år och leder totalt 24 poäng före Nico Rosberg. Med dubbla poäng i finalracet i Abu Dhabi om två veckor så är det långt från avgjort. Hamilton har chans att ta sin första seger i Brasilien, som bäst tvåa (2007). Vettel vann här förra året.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel