Ställ klockan för tidig söndagsmorgon med boxning och formel 1!

Helgens bästa TV-sport: Bandyfinal mellan Västerås målvakt och SAIK:s offensiv

Bandy: SM-final herrar Sandviken–Västerås  (SVT2 lördag kl 16)

Kul med en sådan öppen och oviss final när ettan och tvåan från grundserien möter varandra. I de två tidigare mötena under säsongen har de vunnit respektive bortamatch. Västerås har haft en rätt enkel väg till finalen, slagit ut Bollnäs och Villa Lidköping, och bara förlorat en match. Sandviken däremot låg riktigt risigt till mot Hammarby i semifinalen då de låg under med 0–2 i matcher men vände till seger.

Matchens nyckel är om Västerås bästa spelare, målvakten Andreas Bergwall, står emot Sandvikens starka offensiv med unge Erik Pettersson i spetsen.

Matchens nyckel är Västerås målvakt Andreas Bergwall. Han har storspelat under slutspelet och varit Västerås bästa spelare. Han måste stå emot Sandvikens starka offensiv med unge Erik Pettersson i spetsen. Sandviken bör i sin tur vara stärkta moraliskt efter vändningen i semifinalen.

Hoppas nu också att de har fått till bra is i Tele2 Arena så att det blir rättvisa förhållande. Bandy ska ju egentligen som alla vet spelas utomhus. Det är otroligt trist att man väljer att lägga finalen i en tillfällig arena. Det blir inte riktigt samma sak.

Boxning: Jean Pascal–Sergej Kovalev (TV10 söndag kl 04)

Lätt tungvikt domineras av fyra boxare. Det är Sergej Kovalev från Ryssland, amerikanen Bernard Hopkins och kanadensarna Adonis Stevenson och Jean Pascal. Dessa fyra slåss just nu om vem som är viktklassens dominant. I höstas vann Sergej Kovalev över Bernard Hopkins. Han dominerade matchen fullständigt och vann enkelt. Hopkins har tidigare slagit Pascal. På The Rings ranking är det Stevenson som ligger etta. I den här upphaussade matchen möts Kovalev och Pascal och det är den förstnämnda som är favorit. Titlarna som står på spel är WBO, IBF och WBA och det är Kovalev som är regerande mästare.

Det fanns vissa som tvivlade på Kovalevs fysik inför matchen mot Hopkins. Man tvekade på om han skulle orka tolv ronder men han motbevisade alla tvivlare och totaldominerade matchen.

Pascals status är lite mer oklar. Hans senaste match avbröts redan i andra ronden efter att motståndaren Roberto Bolonti från Argentina skadat sig, men vi vet sedan tidigare att han har hög kapacitet. Han hade WBC-bältet innan han förlorade mot Hopkins.

Matchen går i Montreal så det är Pascal som har publiken på sin sida. Efter hockeylaget är det han som är montrealbornas stora idol just nu. De kommer göra allt för att heja fram honom, men det ska inte beröra Kovalev tycker jag. Pascal är snabb och kvick, men jag tror han kommer att få det svårt mot Kovalevs tunga slag. Två offensiva boxare talar för en underhållande match.

Formel 1: Australian Grand Prix (Viasat motor söndag kl 06)

Jag letar efter anledningar till att även denna säsong inte ska domineras av Mercedes och deras två förare Lewis Hamilton och Nico Rosberg. Det är svårt att hitta några svagheter i stallet. Det verkar råda full harmoni hos dem. Förra året vann Rosberg detta lopp och det finns goda chanser för stallet att upprepa den segern.

Harmoni är dock inte vad man kan säga om Formel 1-cirkusen som helhet, men det är vi vana vid. Marcus Eriksson går in i sin andra säsong och har bytt upp sig från kaotiska Caterham till kaotiska Sauber. Sauber är egentligen ett mycket stabilare stall med en bättre bil, men nu har det blivit oordning. Holländaren Gierdo van der Garde hävdade att han hade ett kontrakt med stallet och fick rätt i domstol. Så stod Sauber helt plötsligt med tre förare. Efter en kaotisk fredag valde van der Garde att tillfälligt ge upp sin plats för att få till en permanent lösning senare.

Eriksson tog aldrig några poäng förra året men bör ha goda chanser att få till några bra lopp i år. Förutsättningar finns i varje fall.

Cykel: Paris–Nice etapp 7 (Eurosport söndag kl 13:30)

»The Race to the Sun« avslutas med en tuff tempoetapp strax utanför Nice på 9,6 km. Det är svagt uppför hela vägen fram till målet Col d'Èze på 501 meters höjd. Innan avslutningen ska det köras en bergsetapp idag, men tidigare under veckan har det sett ut som totalsegern kommer att stå mellan australiensaren Riche Porte i Team Sky och polacken Michal Kwiatkowski i Etixx-Quickstep. Porte får nog ta på sig favoritskapet. Han såg väldigt stark ut på onsdagens tuffa etapp och han vann den här etappen för två år sedan.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel