Recension

HBO Nordic-premiär för Breeders – rapp & smårolig … men försöker för mycket

Betyg 3 av 5

Det har tagit några dagar för mig att suga klart på karamellen Breeders. Inte i bemärkelsen att se på den utan mer av karaktären – vad tycker jag egentligen? Å ena sidan ditten och å andra sidan datten. Men jag gör väl ett försök att dela med mig.

Breeders är rapp och lite smårolig men den försöker lite för mycket. Det är en fin linje mellan det som är roligt och det som bara blir överdrivet och den linjen snubblar serien över lite för ofta.

Breeders alltså. Martin Freeman har varit med och skrivit den här nya brittiska svarta komediserien som lite kortfattat beskrivet handlar om föräldraskap. Martin har ju figurerat i all möjlig press senaste tiden eftersom han i en intervju i The Times biktat sig och sagt att han daskat till sina egna barn ett par gånger och förmodligen kommer att göra det igen. Smart drag om man vill lite rubriker.

Breeders_02-small

Martin själv spelar pappa Paul som är gift med Ally (Daisy Haggard). De har två barn tillsammans – Luke, 7 år, och Ava, 4 år – och de här barnen skulle Paul kunna dö för (säger han till sin fru) men han skulle också ofta vilja döda dem. Befriande roligt! Det spräcker ju ändå allt lite tabun att så öppet erkänna att det emellanåt är skitjobbigt och kanske till och med outhärdligt att ha små barn. Luke och Ava är dessutom lite extra jobbiga eftersom de inte verkar sova på nätterna, över huvud taget.

BREEDERS "No Sleep" Episode 1 (Airs Monday, March 2) -- Pictured: (l-r) George Wakeman as Luke, Martin Freeman as Paul. CR: Miya Mizuno/FX

Förutom själva föräldraskapet brottas Paul och Ally med sina lite speciella åldrande föräldrar, skolan, sina arbeten, den egna kärleksrelationen, grannar eller kanske lite för mycket tomma alkoholflaskor i de egna soporna, till exempel.

Serien är rapp och lite smårolig men den försöker lite för mycket. Det är en fin linje mellan det som är roligt och det som bara blir överdrivet och den linjen snubblar serien över lite för ofta. Jag kommer också på mig själv med att inte tycka att det är särskilt kul att titta på en pappa som saknar tålamod och som inte kan hantera sin ilska. Mamma Ally fixar såklart det där med barnen så mycket bättre, henne hör vi inte ryta en enda gång.

Serien smakar lite beskt men är trots det emellanåt lite smårolig. Martin Freeman kanske slipper stanna i kvar i snällfacket efter det här (i framtiden bara arga roller = skällfacket).

Breeders har premiär på HBO Nordic i dag.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Det tunga vemodsregnet i Better Things

29 mars, 2020
Liveteater

Moment:teater live-streamar sin episka »Inspektionen 2020« på Youtube i kväll!

28 mars, 2020
Klipp

Lär dig korrekt handtvättning med Washmen

28 mars, 2020
Nyhet

SVT:s nya satsning Sällskap med SVT1 triggar nostalginerven

27 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (tis 24 mar)

24 mars, 2020
Tips

Ny podd: Välkommen till Salong 3!

24 mars, 2020
Säsongspremiär

Trädgårdstider är precis vad vi behöver under motvindsvåren 2020

24 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (mån 23 mar)

23 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (sön 22 mar)

22 mars, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Breaking Bad och Better Call Saul blir ett

22 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (lör 21 mar)

21 mars, 2020
Streamingtips

Nya Emma slår sig in på topp fem-listan av Austen-filmatiseringar

20 mars, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel