Poddtips

Här är bästa sällskapet inför Gilmore Girls återkomst – Gilmore Guys

Uppladdningen inför Gilmore Girls återuppståndelse har börjat. Den efterlängtade 8:e säsongen släpps på Netflix 25 november och vi är många som är exalterade inför att få se skaparna Amy Sherman-Palladino och Daniel Palladinos slutliga vision för Stars Hollow – den de inte fick förverkliga efter att ha lämnat produktionen inför säsong 7 efter kontraktskonflikter.

Peppen med behind-the-scenes-klipp, teaser-scener (se ovan), födelsedagshälsningar (se nedan), manusläckor och pojkvänsdebatter har härjat vilt men för mig har den bästa förberedelsen handlat om en podd: Gilmore Guys.

Gilmore Guys görs av charmiga LA-tjugonåntingarna Kevin Porter och Demi Adejuyigbe. Premissen är en traditionell recap-podd där Kevin är ett Gilmore-fan (en »gilly«) sedan barndomen medan Demi ser serien för första gången. Deras resa startade något skakigt 2014 (ingen av dem hade gjort podd tidigare) men ju längre de kom desto varmare i kläderna blev de. Tajmingen var klockren i och med släppet av alla säsonger av Gilmore girls på Netflix plus det allt mer högljudda tisslandet om återkomst, och podden blev snart ett fenomen. Kevin och Demi har gjort otaliga, utsålda liveshower (många finns att se på Youtube) och gästats av en mängd intressanta showbiz-namn: manusförfattare från serier som Parks and Recreation och Girls, komiker som Paul F. Tompkins, Retta och Jason Mantzoukas och poddproffs som Hrishi Hirway (Song Exploder, The West Wing Weekly).

GilmoreGuysDallas-28 [Photo by Maggie Grace]
Gilmore guys live i Dallas. Foto: Maggie Grace

Blandningen av hängiven Gilmore-kärlek, goda branschkontakter och ett nyktert öga gör podden till ett utmärkt sällskap för den som vill se om serien inför nypremiären – eller för den som bara vill förlora sig i det entusiastiska fandom som skapats. Det har gått 16 år sedan Gilmore Girls hade premiär, men serien är i hög grad levande.

gilmore-27 [photo by Susie Martinez]
Gilmore guys live i San Fransisco. Foto: Susie Martinez

Kevin och Demi har också intervjuat flera av de involverade i Gilmore Girls: allt ifrån rollbesättare, musikläggare, trubadurer, statister och manusförfattare till skådespelarna Scott Patterson (Luke), Kelly Bishop (Emily), Milo Ventimiglia (Jess), Liz Torres (Miss Patty), David Sutcliffe (Christopher), Keiko Agena (Lane), Sean Gunn (Kirk), Liza Weil (Paris), Emily Kuroda (Mrs Kim), Michael Winters (Taylor), Jackson Douglas (Jackson), Yanic Trusdale (Michel), Wayne Wilcox (Marty) och Rose Abdoo (Gypsy). Scott Patterson har varit med flera gånger och orsakade rabalder vid det första tillfället eftersom han sa att det »förekom samtal« om en återkomst långt innan något var bekräftat. Han erkände sen att det var helt taget ur luften. Men hajp, »samtal« och Netflixsläpp samverkade så att han till slut fick rätt! Nu är det bara en månad kvar.

Gilmore Guys är lägligt nog i sluttampen av säsong 7, efter det ska de förstås även bevaka de nya avsnitten, samt Sherman-Palladino-serien Bunheads som bara fick en säsong. Du hittar dem där poddar finns.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vilhelm Blomgren från »Midsommar« & »Gösta«

20 augusti, 2019
Nyhet

Ny trailer för Apples prestigeserie – och rykten om högt pris

20 augusti, 2019
Recension

C More-premiär för habila Fartblinda – spännande miljö men för övertydligt

19 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Netflix-dokun om The Family – kopplingar till KD i Sverige!

18 augusti, 2019
Recension

Once Upon a Time in Hollywood-premiär! Men vad vill du berätta, Tarantino?

16 augusti, 2019
Nyhet

Fantasynytt! En drös skådespelare klara för Wheel of Time

15 augusti, 2019
Recension

Snygga skådisar – men inget känns unikt i nya C More-serien Grand Hotel

13 augusti, 2019
Apples kommande prestigedrama

Första trailern till Anistons & Witherspoons The Morning Show

12 augusti, 2019
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: produktionsdesignern Barbara Ling

12 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Äntligen berör The Handmaid's Tale igen

11 augusti, 2019
Recension

1980-talsmysiga Scary Stories to Tell in the Dark: »En skräck-inkörsport!«

9 augusti, 2019
Recap

Så mycket kärlek i veckans Younger – The Debu-taunt

8 augusti, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel