Tips

Grown Ups 3 – uppföljaren du inte visste att du ville se

Upp med en hand alla som drömt om ytterligare en uppföljare till den dråpliga mansbebiskomedin Grown Ups! Ingen? Så Grown Ups (2010) och Grown Ups 2 (2013) räckte? Inget behov av fler sömniga äventyr med Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, David Spade och Rob Schneider som krisande medelåldersgubbar? Ingen längtan efter fler komedier som mer ser ut som betald semester för trötta föredettingar än genuin humor?

Denna negativa inställning kommer garanterat att vändas upp och ner när ni tar del av Tom Scharplings spec script för Grown Ups 3. Scharpling, komiker, regissör och manusförfattare (The Best Show, Monk, Difficult People, What We Do in the Shadows), har helt oombedd skrivit en hysteriskt rolig uppföljare till de framgångsrika komedierna, som snabbt utvecklas från en stilsäker genreparodi till en Hollywoodsk metaberättelse som påminner om såväl Scream som The Player.

Scharpling fångar verkligen den åtminstone upplevda gruppdynamiken, och de formar som komikerna är gjutna i och som de tycks oförmögna eller ovilliga att frigöra sig från – från Spades gubbsjuka mobbare till James patetiska pajas

Det är ett rappt och snabbläst manus – med sina 52 sidor något kort för en långfilm, men det kan säkert expanderas till 83 minuter med några sköna musikvideosekvenser och långa eftertexter – och man behöver inte vara en Grown Ups-aficionado för att skratta högt åt innehållet, även om det hjälper om man är åtminstone vagt bekant med huvudpersonerna. Scharpling fångar verkligen den åtminstone upplevda gruppdynamiken, och de formar som komikerna är gjutna i och som de tycks oförmögna eller ovilliga att frigöra sig från – från Spades gubbsjuka mobbare till James patetiska pajas. Vad som är så intressant är att Scharpling verkligen kan sin Happy Madison, det är uppenbart att det finns en högst motvillig respekt för alla inblandade någonstans i bakgrunden. Visst är manuset på många sätt ett lustmord på Sandler och kompani, men om Scharpling bara varit motiverad av hat och äckel hade det sett väldigt annorlunda ut.

Reaktionerna på manuset, som publicerades på nätet häromdagen, har inte låtit vänta på sig. Adam McKay älskar det och Peyton Reed deklarerade att han gärna regisserar det. Och det har redan annonserats att det kommer att anordnas högläsningar på olika håll. Än så länge har dock ingen med direkt inblandning i Grown Ups-filmerna officiellt kommenterat.

Läs Grown Ups 3 här.

Just nu på TVdags

Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Road House (1948)

30 mars, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Netflix helt bananas doku-serie Tiger King

30 mars, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Det tunga vemodsregnet i Better Things

29 mars, 2020
Liveteater

Moment:teater live-streamar sin episka »Inspektionen 2020« på Youtube i kväll!

28 mars, 2020
Klipp

Lär dig korrekt handtvättning med Washmen

28 mars, 2020
Nyhet

SVT:s nya satsning Sällskap med SVT1 triggar nostalginerven

27 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (tis 24 mar)

24 mars, 2020
Tips

Ny podd: Välkommen till Salong 3!

24 mars, 2020
Säsongspremiär

Trädgårdstider är precis vad vi behöver under motvindsvåren 2020

24 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (mån 23 mar)

23 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (sön 22 mar)

22 mars, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Breaking Bad och Better Call Saul blir ett

22 mars, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel