Kommentar

Gevärsromantik & fästingpung i kvällens Bonde söker fru

Så var det dags att mjölka ur det nionde avsnittet av bonde söker fru.

För två veckor sen tippade jag vilka tjejer bönderna skulle välja. Efter det här avsnittet har jag prickat in två rätt och börjat ana att jag eventuellt kommer att få två fel (eller så försöker bara TV4 luras).

Mer osäkra skördeprognoser blir det hos Dennis och pedantbonden Joacim. Vilka är de egentligen intresserade av?

Johan har alltså blivit kär i Sofie. Det blev han egentligen redan vid speed-dejten i första programmet och ännu lite till när hon var den första som kom till hans gård på inflyttningsdagen (vi får återuppleva Johans magiska tillfällen i en tillbakablick). I det här avsnittet ägnar han sig åt att berätta om det här för de andra tjejerna på gården. När informationsrundan är över berättar han också för Sofie vad han känner. Som svar på hans kärleksförklaring säger Sofie. »Ja, ja, eh, jag känner samma.« och sen kysser de varandra.

B43CC3B2-AFED-4DBC-8C0C-769C0399F562

Marcus har blivit kär i Erica och han säger till henne att »resten av tiden (som programmet pågår) bara är en transportsträcka att vänta in tills han får välja henne«. Erica berättar om hur svårt det är att spela ett spel på dagarna där de ska låtsas att inget pågår mellan dem och sedan smyga undan på kvällarna tillsammans. Sen gråter hon (det måste vara hemskt att leva detta dubbelliv i en vecka). Marcus berättar att Erica har allt det han söker och att han gillar allt med henne. Sen får vi se dem ligga i gräset och kyssa varandra så det smackar i mikrofonerna.

Tjejerna har alltså nu varit på böndernas gårdar i sådär sex dagar. Det är ganska snabba ryck att komma med så stora ord. Vad ska egentligen kommande avsnitt handla om på Johan och Marcus gårdar? Det är tre avsnitt kvar till deras utlandsresa (såsom Bonde söker fru-traditionen bjuder). Fast i och för sig säger Johan att »det är lustigt, men jag har fallit för en tjej som jag inte har en aning om, jag vet typ vad hon jobbar med, det är det.« så det kanske kan gå lite hur som helst.

Mer osäkra skördeprognoser blir det hos Dennis och pedantbonden Joacim. Vilka är de egentligen intresserade av?

A4E782C7-4851-44C3-882F-88666806B2A0

Joacim har haft party och då kysst både Carro  och Caroline. Jenny har kysst Joacim och är lite besviken över att det var hon som kysste honom och inte tvärtom. Hon berättar också att hon har skrämt i väg killar tidigare eftersom hon tar för sig av sånt som hon vill ha. Joacim tycker att Jenny sticker ut gentemot de andra eftersom hon är mer gå-på:ig och att han vet inte om det är bra eller dåligt får vi veta. »Jag känner mig lite obekväm i en sån situation, jag är en lugn kille.« Heja Jenny, Joacim är inte bara pedant – han är lite mesig också.

Carro fick lite mer närkontakt med pedantbonden efter att de haft lite ensamtid med gevär i skogen. Caroline B tycker att det är romantiskt med gevär och skjutning. Joacim tycker att Caroline är en mysig tjej som han skulle kunna få känslor för. Han tycker också att en »fästing på pungen är det värsta man kan få«.

84874B86-2F0B-46C2-8634-2148BC629AAF

Dennis fick ligga i gräset och vara lite sugen på att kyssas (sa han, men det blev inga) med Annie på deras ensamdejt. Lite senare i avsnittet bryter Liselott ihop och ställer sig i ett hörn och gråter för att hon fått veta att det ska bli utröstningsdags en dag tidigare än vad hon trott. Dennis tröstar henne och berättar sedan för Linda Lindorff att han blev överraskad över Liselotts starka reaktion. Hur är det möjligt att han blev överraskad över det, undrar jag. Han säger också att han tycker att det är jobbigt om man »gråter sig till saker« – om det skulle visa sig vara en drag i Liselotts personlighet. Kan det vara så att TV4 försöker lura mig att tro att Dennis inte väljer Liselott? Eller har jag tippat på fel häst?

I nästa avsnitt ska tydligen Dennis skicka hem någon som han känt att det klickat väldigt bra med och Marcus ska berätta för de andra tjejerna att han är kär i Erica. Så mycket spänning i ett och samma avsnitt, jag kan knappt bärga mig.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel