10 tankar om Teen Wolf säsong 3

Ge oss mer tonårsmaktkamp i skolkorridorer! Ge oss mer Teen Wolf!

Innehåller spoilers om säsong 3 av Teen Wolf, inte minst säsongsfinalen.

Var-rävar! Samurajer! Bandagerade monster! Icke-normativt hångel! Inte bara en, utan två fightertjejer som får rädda sina dudes i stället för tvärtom!

Jag fortsätter mitt korståg att få fler att upptäcka den excellenta övernaturliga ungdomsserien Teen Wolf. Ni som inte har sett den ska dock inte läsa den här texten som är grymt spoilerfylld.

Vässa klorna, ni som sett, så kör vi!

Inte ens med en gulgrå varulvsnagel riktad mot min tinning skulle jag kunna redogöra för hur de egentligen besegrade Nogitsunen…

Säsong 3 var ju uppdelad i två delar: 3a (som ju avslutades med att Allison, Scott och Stiles ju omedvetet släppte loss Nogitsunen) och 3b, som gick ut på att stoppa samme Nogitsune. Säsongen var proppfull av vändningar, myter och information. Jag hade svårt att hänga med flera gånger. Säsongsavslutningen – otroligt bra och snygg annars! – var inte sämre den utan späckad med action och förklaringar. Inte ens med en gulgrå varulvsnagel riktad mot min tinning skulle jag kunna redogöra för hur de egentligen besegrade Nogitsunen!

Säsong 4 av Teen Wolf börjar redan i juni, så här kommer några tankar inför den!

 1. Allison (Crystal Reed), and tvillinghalvan Aiden (Max Carver) är döda, och ingenting tyder på att det är en fejkdöd. Dessutom kommer Isaac (Daniel Sharman), till min stora sorg, inte tillbaka. (Han lämnade självmant serien men bad om att inte behöva bli dödad, så det fanns utrymme att kanske återvända – antar elakt att det är om filmkarriären inte funkar.)
  Men eftersom det här betyder att även tvillingen Ethan försvinner blir det stort utrymme för nya karaktärer. Melia, uppenbarligen, och Kate, tillbaka från de döda.
 2. Ingenting tyder tyvärr på det, men jag tycker att Allisons död vore ett ypperligt tillfälle att göra Scott (tillfälligt) ond – att sorgen och orättvisan driver honom in i mörkret. Vore ju perfekt. Tänk Dark Willow i Buffy.
 3. Vilket jättefint och romantiskt ögonblick vi hade med Danny och Ethan! Att Danny förstått hela varulvsgrejen var ju en twist, om något ologisk – hur i all sin dar visste han om det?! Inget tyder på att Danny ska få en viktigare roll men jag kommer sakna hans och Ethans romans.
 4. Vi får nog ge upp den våta fanfiction-drömmen om Sterek, det vill säga Stiles och Derek. Men vi har inte glömt den lilla vinkningen till en möjligen bisexuell Stiles (konversationen på festen med bisexuella Caitlin), så ge snubben en pojkvän! (Tyvärr lutar det åt att han och Malia får ihop det.)
 5. Kira har coola egenskaper, men vilken trist och mesig personlighet hon har. Gör henne mer intressant, för just nu känner jag zzzzz inför henne och hennes och Scotts romans.
 6. Om det var något senaste säsongen led av så var det för lite tonårsserie och för mycket action. Speciellt saknade jag Lydias och Stiles’ vitsiga konversationer och utbyten av förolämpningar.
 7. Tack och lov för att vi slapp snarkiga lacrosse-matcher. Men, det var i alla fall en arena i skolan där vi fick ta del av maktkamp som inte var övernaturlig. Kom på något nytt för kidsen att göra i plugget! Jag vill ha jocks och nördar och långa blickar i korridoren plus skräckaction! Som sagt, mer tonårshäng tack.
 8. Jag älskar Coach. Låt honom vara med massor även den här säsongen. Speciellt gillade jag hans möte med den douchiga polisen.
 9. Scott har blivit för cool och säker på sig själv. Alpha och allt. Det var roligare när han var en underdog. Sänk statusen så han kan få vinna den igen!
 10. Varför blev Kate Argent blå i fejset när hon blev varulv?

Teen Wolf säsong 4 har premiär på MTV 23 juni, säsong 3 av går just nu på svenska MTV.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel