Smarta tjejer frågar – men får inte alltid smarta svar

Äntligen bra röda mattan-frågor! Meun… Game of thrones Lena Headey missar #SmartGirlsAsk-poängen

Eftersom jag själv inte såg röda mattan-spektaklet i söndags natt vet jag inte hur många av kändisarna som fick smaka av det vanliga utbudet av slitna frågor kring kläder och dieter, men jag vet att ett helt gäng fick frågor ställda av smarta tjejer (och någon enstaka man) via twitter-kampanjen #SmartGirlsAsk som vi skrev om här i söndags. Frågorna varierade, men många handlade om var och vem man får inspiration av och vad man önskade att man visste när man var yngre, och skådespelarna promenerades på den där mattan såg minsann lite förvånade ut.

Vad lärde vi oss nu av detta? Jo!

  1. Vissa skådespelare behöver man inte anstränga sig för att ställa bra frågor till, man får ändå idiotiska svar.
  2. Vissa verkar bli lite stressade av allvarligt ställda frågor, känner ett slags tvång att de ska vara roliga och klämmer då ur sig något urbota tråkigt.
  3. Vissa skådespelare är bara tråkiga och har inget att säga.
  4. Vissa visar sig var klipska och insiktsfulla och lyckas blanda charm och intelligens i sina tänkvärda svar.

Nu ska vi se vilka kändisar som hamnar i vilken kategori.

1. Idiotiska svar

I kategorin, idiotiska, eller helt charmlösa svar, finner vi Game of Thrones Lena Headey. Tanken med de här frågorna var att inte fokusera på utseende, och när många andra i sina svar framhävde betydelsen att var nöjd med sig själv, då kontrar Headey med att det ändå är hur brösten börjar hänga när man bli äldre som hon skulle vilja diskutera med sitt yngre jag. Suck!

2. Platta försök att vara rolig

Kanske var det precis det Headey faktiskt försökte vara, lite rolig, och den avsikten är det ju egentligen inte alls något fel på. Timothy Simons lyckades inte bättre, och jag som försvarade hans Jonah i Veep, men nu vet jag inte längre. Här fick han en utmärkt fråga med chansen att ge nån cred för att ha hjälpt honom i karriären, men nej, det här blev antingen ett misslyckat försök att vara rolig eller så var han alldeles för exalterad över att faktiskt vara på röda mattan för att överhuvudtaget förstå frågan. Nej, det handlade inte om chauffören som hade kört dig till Microsoft Theatre.

En annan vanligtvis rolig madam gjorde också platt fall. Vilket råd skulle du vilja till dig själv som tonåring, Megan Mullally. »Don’t pluck your eyebrows« Haha, jättekul. Kanske nåt personligt skämt som jag inte fattar?

3. Tråkiga skådisar

Jag hoppar bara över att visa något i denna kategori.

4. De intelligenta och insiktsfulla

Kiernan Shipka vet hur man återfår inspirationen.

Medan många lite perplext försökte komma på nåt svar på dessa ovanliga frågor, så verkar Bradley Whitford ha fått frågan i förväg för hans svar är så himla bra, om man som vi gillar berättelser.

Jane Lynch vågar ta frågan allvarligt.

Charmiga Ellie Kemper svarar just det som jag säger till mig själv en gång varje höst och varje vår, på frågan om vad alla kvinnor borde kunna? »Not only women, but everyone should learn how to fix a tire.«

Jimmy Fallon fick svara på Shonda Rhimes fråga om vad det bästa karriär-råd som han har fått. »Write! Write, write, write! Write something every single day!«

Alla frågor som blev besvarade finns här: http://amysmartgirls.com/watch-every-smartgirlsask-emmy-answer-right-here-right-now/

En av mina favorit-frågor var från Katie Couric. Den ställdes till Jenji Kohan, skapare av Weed och Orange Is The New Black, och den handlade om huruvida kvinnor i serier måste vara sympatiska. »I think you have to show people with all their flaws… and fully dimensional human beings«


Nu har jag inte sett OITNB, men älskade däremot Weeds, och är glad över att hon finns och skapar sådana fantastiska berättelser. Det är komplexa, mång-dimensionella karaktärer vi behöver, inte nödvändigtvis charmiga och sympatiska. Det är kanske dags för mig att titta på OITNB helt enkelt.

#SmartGirlsAsk-kampanjen får ändå ses som en stor succé som fick otroligt mycket uppmärksamhet! Låt oss hoppas att vi också i fortsättningen får slippa enfaldiga frågor och att skådespelarna också får mer vana att svara på andra frågor än de där man bara behöver le och nicka och säga »great!« samt göra det lite roligare, för i ärlighetens namn så var det inte så många lustigheter bland svaren.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel