Gruppdiskussion

Game of Thrones-cirkeln om mjölkchocken, Thansa & Cirque de Clegane

Björn: Ocharmigast hittills i säsongen: Daenerys!

Malin: Ja, är det meningen att vi ska tappa sympatier för henne, eller får hon bara platta repliker som hon levererar dåligt?

Anna-Karin: Japp. Men jag tycker det här var ett jävelbra avsnitt, nästan på säsong 4-nivå! Jag squeelade, grinade, skrek och levde rövare i soffan, precis som förut.

Malin: Ja, avsnittet var fett! Topp 10!

jumpscareAnna-Karin: Det värmer, jag fick så mycket klag från TVdagsläsare om mina aversioner.

Björn: Mycket fan service, kändes det som?

Malin: Men ändå att alla reunions fyller dramaturgisk funktion. Sista natten med gänget innan döden.

Björn: Verkligen!

Sara: Ja, det var många scener man tänkte: »Jaha, så det är därför jag investerat X antal år i de här rollfigurerna! Så att jag ska känna nåt nu«.

Anna-Karin: Ja, jag köpte det helt. Äntligen lite relationer och saker som kändes.

Christopher: Väldigt bra avsnitt! Älskade hur »litet« det var. Allt på begränsad yta och hänga med i de potentiellt sista timmarna i livet.

Anna-Karin: Verkligen! Vilka var era favvo-ögonblick?

Björn: Brandons och Jaimes samtal! »You're not?« (Brandon Stark, alltså.) Men bara ett av MÅNGA. Jag gillade allt, tror jag.

Sara: Ser Brienne! Bästa! Plus hela dryckesgänget vid brasan. Amningsanekdoten? Sån jävla galning. Skrattade högt flera gånger.

slurpLinus: Jag köpte också allt helt. Verkligen ett avsnitt för alla som älskar serien och alla karaktärer.

Malin: Måste säga umgänget vid brasan, fast det var många bra ögonblick då. Eller förresten: Sansa och Theon! Oväntat rörd!

Christopher: Japp, brasan täckte många bra ögonblick.

Anna-Karin: Jag älskade scenen mellan Sansa och Daenerys. Så laddad med undertext. Älskade också amningsmonologen. On point!


View this post on Instagram

He he! By @alexmdc #giantsmilk #tormundspast #truestory

A post shared by Kristofer Hivju (@khivju) on

Björn: Otroligt förvånande skryt!

Christopher: Briennes leende! Måste vara första gången vi ser henne le typ?

smileMalin: Det var asbra! Så fint spelat av Nicolai Coster-Waldau/Jamie också, kanske hans bästa moment!

Anna-Karin: Ja!! Åh. Det här var verkligen avsnittet där de manliga karaktärerna fick be om ursäkt för all skit de ställt till. Och damerna fick vara badass. Älskade det.

Linus: Jag är glad att vi fick en kort scen mellan Jorah och Lyanna också!

Christopher: Ja, efterlängtad träff mellan Mormontarna.

Malin: Ja, den var fin om än lite förutsägbar sett till dialogens innehåll! Vad tyckte ni om Arya och the Hound?

Björn: Jaimes och Briennes första samtal. Hon: Vi har aldrig pratat så här länge utan att du har förolämpat mig.

Anna-Karin: Jag hade lite samma känsla när han sa att han kunde underställa sig henne med stolthet som när Max ger Furiosa geväret för att hon är en bättre skytt i Mad Max: Fury Road. Så sjukt ovanligt med den sortens berättande, där manliga karaktärer bara: Yes, du är bra och kompetent, jag följer dig.

Björn: Och ja, så hedervärt berättande (och härligt med en shoutout till Mad Max: Fury Road)!

Stefan: Gillade Aryas lilla samtal med The Hound!

Björn: Jag hade velat ha liiite mer Arya och the Hound. Men hon gjorde ju rätt.

Anna-Karin: Så rätt! »Tror ni jag tänker spendera mina sista timmar med er gamla surgubbar?«

Malin: Sen gjorde hon det vem som helst skulle ha gjort och hela internetz ba: GU VA ÄCKLIT!!!

Christopher: Arya och the Hound ja. Hoppas på lite mer värme längre fram mellan dem. Men samtidigt inte.

Stefan: Men visade ändå lite grann att hon gillar dem. Även om hon inte kan säga det rätt ut.

Sara: Apropå små badass: Urgullig liten krigare som ska försvara Gilly och de andra också.

Christopher: Den lilla flickan med ärrat ansikte var en fin throwback till Shireen.

Sara: Ja, tänkte på det också!

Björn: Jaaa, det var också så fint. Och du behöver skydda oss därnere! Älskade det.

Anna-Karin: Ja, åh, och också spegling till Lyanna Mormont som bara krossar allt i sin väg. Tror ni hon tänker vänta i nån liten krypta? Nopez. Alltså, sexscenen var ….svår, pga Arya varit ett barn så länge. Men jag hade också gjort exakt som hon. Men frågan är om jag ville se det? Dock är jag hemskt förtjust i Gendry.

Stefan: Gillade hennes knivkastning bättre.

Caroline: Man lekte med frågan »Vad skulle du göra om det var din sista stund på jorden?«. Vissa skulle ha sex, vissa visa ödmjukhet och be om förlåtelse, vissa sjunga och dricka vin. Jag vill säga att detta avsnitt fokuserade på mänskliga reaktioner, de man inte kan rå för och de som dyker upp i stunder av desperation: kåthet, förlåtelse…Vilket känns logiskt när döden stundar. Vackert gjort, tycker jag.

Björn: Bra sammanfattning!

Christopher: Arya och Gendry var samtidigt svinhärlig (sättet hon tog kommando) och jobbig, så länge som vi följt henne var det som att behöva se sin lillasyster ge sig på att mista oskulden.

Anna-Karin: Ja men exakt!

Malin: Men vad betydde Aryas ansiktsuttryck när vi fick se det i slutmontaget? Besvikelse? Käsnlomässigt ur balans? Fokuserad på strid?

Caroline: Detta var till stor del damernas avsnitt. Briennes ledord har varit heder och ära, eller hur man nu översätter honor, och jag tror att hon lever visserligen som hon lär men att också se att heder är smittsamt, att det kan läras ut – till Podrick, till Jamie – är lika värdefullt för henne.

Anna-Karin: Podrick är min favorit! Åh! Han har verkligen blivit vuxen, och är långt från den luns han var i början!

Christopher: Man måste älska Podrick!

Malin: Podrick har blivit vuxen och kan slåss, vinskämten är de samma.

Linus: Kul med en ny låt i serien! Det har ju varit samma två sånger som sjungits varje gång någon ska sjunga i flera säsonger nu.

Caroline: Sansa var en annan dam som fick komma fram. Som hon vuxit, jag blir rörd. Hon ser igenom Danys makthunger som numera gränsar till hämnd, fifty-fifty. Sansa är praktisk, hon tänker på mat till soldaterna och vad allt ska leda till. Och Dany gav henne inte ett särskilt bra svar på den frågan. Jon börjar också se igenom det där, jag undrar varför han inte sa »jag är inte intresserad av Järntronen« när Dany insåg – och påpekade – att han har claims till den. Är han ointresserad? Vill han hellre se sig själv där en Dany som han nu börjar se i ett annat, mindre smickrande ljus?

Anna-Karin: Bra artikel på Io9 om vad den kan innebära/undertexten/bakgrunden till sången. Och vad kommer hända med norden? Sjukt bra cliffhanger!

Malin: Lite sagan om ringen-vibb på den scenen. Pippin sjunger i Gondor.

Anna-Karin: Ja!!

Caroline: Arya var ju dam nummer tre att synas, hon fick ju viss mänsklighet tillbaka efter att ha gått på banan på väg till att bli killing machine ett bra tag nu. Men hon är tonåring, hon är en flicka. Hon är mänsklig någonstans. Vilket också visades med hennes omtanke – viss mån – kring Hound. Så sammanfattningsvis: End of the world as we know it och damerna tar ett stort kliv framåt och blickar bortom murar och krig. Och ja, Lyanna och Jorah hade ett bra snack. »Lycka till kusin.«

Christopher: Efter sju säsonger fick damerna ett avsnitt, det är väl fair?

Sara: Om Arya/Gendry-scenen: såg nån amerikansk kritiker som tyckte den visst var motiverad, men att man också måste vara medveten om den brist på kvinnliga manusförfattare och regissörer som serien lidit av hela vägen. Och att det liksom är ett mått på vårt hyckleri som tittare om vi blir obekväma av Aryas sexscen men inte brytt oss om de 511 nakna hororna tidigare.

Malin: Håller med, Sara, har letat efter en meme om detta senaste 10 minuterna.

Caroline: Blev 0% obekväm av Arya och Gendry, blev 0% förvånad pga de satte ju ganska hårt flirtande i gungning scenerna innan. Det har funnits fler damavsnitt såklart, i synnerhet kring Brienne.

Anna-Karin: Min känsla var – är hon inte typ elva? Men sen insåg jag att det är hon ju inte – längre. Vi cringeade inte lika mkt när Podrick förlorade oskulden och han är inte mycket äldre.

Malin: Jag är lite less på den här grejen med Dany snackar med andra 'starka kvinnor' om att vara drottning in a man's world, och »do a damn good job of it« (Manuset! Cringe!)

Caroline: Varför är du less på det? Det är väl nytt för henne.

Malin: Tycker det är trött och gjort, peakade med Cercei som Mad Queen.

Caroline: Tänker att Dany har varit ensam dam på toppen hela hennes vuxna liv.

Sara: Det som var så bra med Dany och Sansa-scenen var ju hur platt och falskt det var! Och var meningen att vara. Och hur Sansa såg igenom det. Det var ju som att Dany hade skrivit sitt kassa manus själv. (Förutom svordomen där, håller med om att den låg illa i hennes mun).

Caroline: Det fick vi dock inte se så mycket av OCH det påpekades att han var himmelsk i sängen så vi ska beundra honom och titta undrande på honom och tänka på vad han kan ha för förmåga i penis

Anna-Karin: Älskar Sansa. Älskar hennes ark!

Malin: Pod på bordellen är min näst mesta hat-scen i tv-historien. Har jämfört den med Jimmy McNulty på bordell i The Wire som toppar listan.

Anna-Karin: Hahahaha! Ja, den är inte bra.

Caroline: Aryas inställning till sin oskuld var annan än Pods. Han skämdes i vanlig ordning eftersom han var pojke bland skrytiga män. Hon var mer praktisk: Jag vill känna hur det känns. * axelryckning * Även om jag tror att hon såklart har en thing for Gendry men ändå.

Anna-Karin: Jag köper det helt.Tycker också Aryas ark och karaktärsutveckling är svinbra.

Malin: Jag tycker att de byggde upp för den fint och att Gendry är svingullig. Bröllop på Storms End.

Björn: Men har vi inte brytt oss om hororna? Det känns som det har ifrågasatts sedan säsong 1. Jag tror mycket mer på att vi ser på henne som ett barn.

Sara: Hororna är också någons barn, Björn!

Björn: Ja, jo. Det är bara att jag har läst Anna-Karins texter på TVdags i några år och hon har ifrågasatt varför det varit så många nakna damer fler än en gång.

Anna-Karin: Hon har ju det. Vad kallas det? Sexposition? Jag tror min hatscen är när Littlefinger drar en skitlång monolog och två horor har sex i bakgrunden. Jag WTF:ade så hårt och så aggressivt.

Sara: Ja, jag med, men vi kanske inte är så representativa som tittare? För att förtydliga: Jag blev inte heller obekväm av Arya-scenen och mest förvånad över reaktionerna. Men det var nog ur ett amerikanskt perspektiv.

Caroline: Jag har skrivit om att sexet och nakenheten och hororna är bra och relevanta tidigare. Något gammalt Weird Science-inlägg. Och det tangerar lite med detta: de lever ju under ständigt hot om död. Sammanfattningsvis.

Sara: Just det, Caroline, jag tror jag läste den texten när jag skulle vara med i P3 och prata penisar i tv nån gång. (The things we do…)

Björn: Det får vi leta upp.

Anna-Karin: Jag har inget emot sex, bara onödig WOHO LOOK AT HBOOBS WE ARE EDGE OMG. Låt det ha bäring i berättelsen. Så är jag fine med både nakenhet och horor.

boy whoresMalin: Annan kärleksfråga: Ska Sansa och Theon bli ihop nu, förenade i att de båda plågats och torterats av Ramsey, eller blir det Tyrion och Sansa?

Björn: Svårt. Jag tänker på Sansa och Theon som vänner.

Malin: Jag gillar det mer också.

Christopher: Osäker på Thansa.

Malin: älskar att Sansa har blivit lite oförutsägbar, seglar upp som favorit.

Sara: Jag shippade Tyrion och Sansa direkt när jag såg dem. Fast det är nog bara i teorin det känns bra, funkar nog inte i praktiken.

Linus: Jag tror att de bara vill visa att Theon är älskad, så att vi blir lite mer ledsna när han dör nästa avsnitt

Björn: Sansa verkligen favorit. Kanske särskilt efter Sophie Turners kommentar i sociala medier i går:

Malin: Jo, de var ju minst sagt tydliga med att hans redemption arc toppas med att han får skydda Bran. Efter det förtjänar han inte att leva.

Stefan: Ja, några måste ju dö. Kanske därför det visades så mycket känslor i det här avsnittet.

Björn: Om ni bara får välja en enda person som överlever säsongsavslutningen, vem väljer ni?

Anna-Karin: Sansa!

Linus: Varys!

Stefan: Arya!

Anna-Karin: Eller Podrick!

Björn: Brienne!

kramenChristopher: Dondarrion, han har dött tillräckligt!

Caroline: Haha!

Anna-Karin: Alltså… så aggressivt ointresserad av Dondarrion. Han känns som att han är huvudperson i en Eddings-blaffa.

Malin: Bran! Annars dör ju tydligen hela världens minnen.

Anna-Karin: Saknar Thoros av Myr.

Björn: Bran har ju seglat upp ordentligt nu.

Linus: Jag älskar Beric Dondarrion, han har en så mäktig röst.

Christopher: Men jag blir såld varje gång Richard Dormer öppnar munnen. Fantastisk mysröst!

Caroline: Ser Davos har en lång och fin karriär framför sig som inläsare av böcker. Världens smoooothaste röst.

Malin: Nämen ärligt, Bran må vara dödsdömd men Tormund måste leva och bli lord i the North med ett nytt house och nytt sigill (kanske med en jätte).

Sara: Näe, jag vill inte att nån av dem ska bli ensam kvar. Fy så sorgligt. Hellre tabberas.

shireenCaroline: Praktisk fråga: tre män i serien (och alla unsullied men vi lägger dem åt sidan) som har modifierat kön. Viserys saknar testiklar men inte penis? Eller hur? Theon tvärtom? Greyworm har jag ingen aning om.

Anna-Karin: Jag tycker Carolines kuk-fråga är relevant. Det är ju en demaskulinisering, men jag tänker också på Jon och Dondarrion som är döda (död säd) och Daenerys som är ofruktsam. Vem ska föra människornas släkte vidare?

Christopher: Tormund.

Anna-Karin: Ja, Tormund, möjligtivis, med jättesäden!

Caroline: Ja, jag var uppriktigt intresserad för att givetvis är kärlekskänslor och attraktion inte sammanlänkade med fysiskt kön. Men Varys är så asexuell och de andra två har ju ändå romantiska intressen. I en värld där blodslinje, arv och avel är allt.

Anna-Karin: Precis.

Caroline: Det är ju intressant att tre av de manliga stora rollerna har förlorat könet. Som Anna-Karin skriver så är det ju en avmaskulinisering, inte irrelevant i en serie som kastar in hor och sexuella relationer så fort tillfälle ges.

Anna-Karin: Men också där kvinnorna nu glider upp som maktfaktorer.

Caroline: Ja.

Anna-Karin: Kvinnliga ladies in power. Lyanna, Arya, första kvinnliga riddaren, och så vidare.

Malin: Reproduktion är på många sätt perverst i Game of Thrones. Återuppväckandet av döda, födandet av skuggbarn, incesten, blodsmagin, död som betalar för liv, osv.

Caroline: Så nej, jag var inte ute efter buskis, jag tycker det är intressant att man kapat manligheten i en värld där kön bestämt så mycket. Brienne blev ju Ser nu också, helt emot könstraditioner.

jurassicAnna-Karin: Ja! En värld i omvälvning, men lite för sent, då apokalypsen är på väg.

Caroline: Ska man förnedra kvinnan våldtar man henne. Männen får ballarna avhuggna … så att de inte KAN våldta.

Christopher: Såg nyss om scenen där barnen blir rädda för Missandei och besvikelsen i hennes ögon när de springer iväg. I relation till att hon inte kommer få egna barn med Grey Worm (om någon överlever).

Anna-Karin: Jag tänker att det kommer finnas gott om föräldralösa att vårda om man överlever kriget. Alla kvinnor måste ju inte vilja ha barn. Inte ens i fantasy.

Christopher: Exakt min följdtanke.

Malin: Är White walkers bara män i serien (vet att det är lite annorlunda i böckerna)?

Linus: Ja, som vi sett är de väl det.

Anna-Karin: Eller så är de pragmatiska och låter sig impregneras av någon och blir föräldrar tillsammans. Mononormen kanske inte alltid är så stark fantasylandet?

Christopher: White walkers är väl till stor del Crasters söner?

Malin: Ja, precis. Reproduktion av White Walkers sker genom mänskliga offer till Night King. Egentligen är alla White Walkers bröder till little Sam.

Anna-Karin: Oh!!! Där sa du nåt. Undrar om Little Sam kommer vara viktig på nåt sätt? Nu blev jag exalterad, Malin!

Caroline: Baby Sam! Ja, jag tror Gilly kommer spela en roll faktiskt. Och Baby Sam.

Malin: Gillys roll i kommande avsnitt är egentligen suggestiv.

Anna-Karin: Ok, jag har en fråga: Tror ni att de kommer klara av Night king här och sen slåss med Cersei, eller torska den här striden och tvingas slå sig i hop med Cersei nere i söder?

Stefan: Apropå white walkers, att de stod där på slutet: hade det varit Walking Dead hade det tagit en hel säsong att komma så här långt!

Björn: Haha, sant!

Caroline: Sam, alltså stora Sam, är ju kunskapen. Gilly är moderskapet. Hon skiter ju i att det är ett jävla monsters barn, det är HENNES barn först och främst. Eller, ett barn först och främst. Och lille Sam skulle ju kunna vara en symbol, om man vill, på hur LITE roll arv egentligen borde spela in. Och miljö är det som gäller.

Anna-Karin: Ja, verkligen!

Malin: Det påpekades ju ett par gånger hur farligt det är att underskatta sin fiende, så hoppas de inte har underskattat Night King.

Anna-Karin: Jag hoppas de klarar av fantasy-epos-striden i nästa avsnitt så vi kan koncentrera oss på fantasypolitik resten av säsongen.

Sara: Hursomhelst upplagt för den stora striden. Nästa avsnitt tog alltså, vad var det? 55 dygn att spela in? Jag ser fram emot det ruggigt mycket måste jag säga. Länge sen jag såg fram emot ett tv-avnitt på det här sättet.

Björn: Någon som har kollat på trailern för nästa avsnitt? Inte jag.

Caroline: Vågar ej.

Malin: Nu dog ju ingen i det här avsnittet, men kan vi inte återuppliva Anna-Karins dödslista för den här säsongen?

Björn: Ungefär 1:30 h långa avsnitt från och med nu.

Stefan: Nej, jag vill inte se något innan! Hoppas bara att det finns något att se efter!

Malin: Haha.

Anna-Karin: Yes, för dödslista!

Christopher: Japp, det blir slutstrid redan avsnitt 3, sen valurnor och omröstningar för vem som hamnar på tronen resten av säsongen

Anna-Karin: I wish! Men det är skillnad på magi-slag mot slemmiga zombies och människa mot människa. Det är det jag vill ha. Skiter i high fantasyplotten och har alltid gjort.

Björn: Fy fan. Valfusk, etc.

Christopher: Vad är lättast? Gissa vilka som dör eller vilka som överlever?

Anna-Karin: Jag hoppas det är över med night king nästa avsnitt. Hoppas hoppas hoppas.

Stefan: Tror nästan det kan bli så. Det finns så många andra intriger att ta itu med.

Malin: Döda, eller – ursäkta – »slåss för the night king« den här säsongen gör Umbers + entourage är döda, lill-Umber är zombie, även Glovers (de som inte ville komma till Winterfell) är sannolikt döda. Dog off-screen. Eller iaf verkar deras slott ligga norr om Winterfell.

Anna-Karin: Japp, Umbers är blåögda odöda. Karstarks också va?

Malin: Jag har sett Alys Karstark i bild! Min spaning är att det finns en anledning till att Alys Karstark är så lik Sansa. Något kommer att hända med henne.

Alys Karstark
Alys Karstark

Christopher: Nu blev jag mest pepp på att få se hur Aryas supervapen fungerar.

Malin: Ja, vad var det där för vapen?

Stefan: Jag med! Och vem ska få äran att känna på det?

Malin: Om det är ett spjut kan det kanske kastas på isdraken?

Björn: Det såg ut som ett Darth Maul-vapen? Minus ljussabel.

Christopher: Vågar inte gissa. Night King känns logiska valet, men vågar en gissa på det logiska valet i den här serien?

Anna-Karin: Nån slags stav var det i alla fall.

Linus: Jag vet att det är långsökt men jag hoppas att den legendariska krigaren, och Ned Starks trogna kompis, Howland Reed (far till Meera) som är en populär karaktär i böckerna, kommer dyka upp nästa avsnitt och hjälpa till i striden

Malin: Faktiskt lite konstigt att vi inte sett Meera på så länge.

Christopher: Haha, hörde Darth Maul-liknelsen i podden A Cast of Kings tidigare idag.

Björn: *GASP!*

Linus: Ja, Meera gick igenom så mycket hemskt med Bran och sen skickade de bara bort henne.

Anna-Karin: Så ovärdigt!

Stefan: Hur kan ni komma ihåg alla namn? Jag tillbringar halva tiden med att googla vilka ni pratar om.

Anna-Karin: Det var det som tog längst tid när jag skrev recaps. Och fick alltid sura kommentarer om att jag stavade fel ändå.

Björn: Samma här, Stefan. Samma här. Lite skillnad från The Walking Dead-cirkeln där vi kan fyra namn och resten är smeknamn.

Christopher: Det är inte så svårt med namnen. Det är bara att läsa böckerna och se om serien ett par gånger.

Björn: Haha.

kniggitMalin: En grej om The Night Kings beef med Bran och hans ambition om att skapa endless night och utradera alla världens historier: Detta tror jag är extremt viktigt. Är det något Martin tar ställning för så är det historien – och alla historier. Och sidohistorier. Och stickspår. Det är liksom berättelserna som är poängen.

Christopher: Japp, det känns rätt centralt nu.

Malin: Har funnits många sådana metareferenser till författande och berättande förut: »The ink is dry…«

Björn: Mäktigt!

Malin: En annan ledtråd om berättelsens slutgiltiga moral kopplat till minne och vilken nytta man har av att kunna historien tror jag finns i dialogen om att lära sig av sina misstag, och vilka karaktärer som klarar det.
Westeros har stått stilla i utvecklingen typ sedan Aegon erövrade det, det är dags för förändring.

Anna-Karin: Åh, ja!

Sara: Fint från Jorah om Tyrion! Bekräftade allt vi sa om honom i förra cirkeln. Hedersman, och så vidare.

Björn: Jaa, och att Jorah fick svärdet!

Malin: Undrar vem som kommer falla för Heartsbane!

Linus: Ja, det var fint. Tyvärr känns det ju dock som att Jorah inte kommer överleva nästa avsnitt.

Christopher: Och Sams »I hope we win«-farväl till Jorah. Så sammanfattande.

Caroline: Får också känslan av att det är dags att ta farväl av Jorah. Kommer han offra sig för Dany av lojalitet eller Lyanna pga släkt? Så svag för Jorah! Jag är gammal.

Björn: Tyvärr känns det ju så. Allt pekar på att Jorah kommer stryka med snart. »Han är inte gammal, han är pigg.«, som någons barn sa om Hasse Kvinnaböske när han var med i Mello för några år sen.

Malin: Rolig fakta är att han och Sean Bean, dvs Ned Stark, förväxlades jämt förr i tiden
Tydligen slogs de om samma roller.

Caroline: Hedersman, ser ut som Richard Chamberlain i Törnrosorna, kan relatera till friendzonad…ja, det är mycket i omlopp.

Malin: Båda var snyggingar från The North – i England.

killarnaStefan: Jag gissar att han stryker med samtidigt som han får in en träff på night king med Heartsbane.

Christopher: Vad tycker vi om Jons outande för Dany förresten?

Caroline: Tough boys med heder i hjärtat – som många working class lads har. Är Cersei den enda onda kvar nu? Alltså genomonda. Många andra är ju som Vargen i Bamse – rehabiliterade, ambivalenta och lite opportunister. Och överlevare, såklart. Nej, just det han den trista piraten. Järnöarna-piraten. Tönt. Tänker inte memorera hans namn.

Björn: Euron, som valutan… i bestämd form.

Christopher: Caroline, det beror väl lite på hur Bronn gör med sitt uppdrag också kan jag känna.

Caroline: Ah, sant.

Christopher: Har mina förhoppningar om Bronn.

Stefan: Det beror väl på vad som händer. Tror nog till och med Sansa skulle kunna vara lite ond om någon hotar hennes plats.

Caroline: Alla dessa löften som getts honom.

Malin: Här talar Sean Bean om förväxlingarna med Jorah, med mera. Det är Wireds autocomplete interview där han ska tala om hela sin karriär men eftersom intervjun baseras helt på internets mest sökta frågor handlar det enbart om Game of Thrones och Ned och Sean Bean svarar så tålmodigt och fint på frågor som »Did Ned Stark love Jon Snow« och »Why Ned Stark is the best?«:

Caroline: Hound? Hound vill bara vara med och leka, ha lite kamrater. Och sticka kniven i brodern hans.

Björn: Han kommer väl få döda sin odöda brorsa? Annars stänger man ju av.

Caroline: Haha, ja annars har allt varit förgäves.

Malin: Jag tror på någon slags eldshow med the Hound och Melisandre när hon kommer tillbaka. Skiter så himla mycket i den sk »Cleganebowl«. Har aldrig fattat varför den är viktig. Ser Gregor är ju redan en zombie.

Caroline: Eldshow! Gycklare! Cirkus! Älskar ordet eldshow! Stort tack för ordet eldshow, Malin! Du ska ha tack! Levande odöda, eunucker – cirkusen som har allt! Långa damen! Mannen som dricker jättemjölk!

Björn: Nycirkus!!!

Christopher: Cirque du Clegane!

Björn: Instämmer! Blev ofantligt glad och extra mycket så efter Carolines mottagande!

Caroline: Ni ska ha tack allihop!

Malin: Fniss!

Caroline: Då är vi klara här? In conclusion: eldshow. Och betyg: fyra och en halv jättespenor, antar jag.

Christopher: Fyra och en halv Darth Maul.

Sara: Härligt avsnitt. Det hände nästan ingenting, och ändå var det fullt av innehåll. Jag är inte lika överförtjust som vissa andra verkar vara, men en god fyra i betyg får det. Fyra diande bebis-Tormund.

Anna-Karin: Fem av fem flammande fantasysvärd! Älskade detta avsnitt!

Caroline: Ja, fan är jag så snål för? Jag ändrar mig. Fem av fem jättespenar. Herregud.

Björn: Fem kvinnliga riddare. Nä, vad tråkigt. Fem eldshower!

Malin: 4 riddarsmajl. Hade i princip allt. Minus dock för Danys repliker, otympligt manus och lite billig klippning i Jons avslöjande för Dany men FRAMFÖR ALLT för det hundraelfte trötta och stämningsförstörande metaskämtet om Kit Harringtons längd.

Christopher: Egentligen en femma, men kunde inte missa chansen att slänga in en halv Darth Maul.

Björn: Först nu fattade jag, Christopher.

Stefan: Ja, full pott från mig också; fem samtal vid brasan!

Linus: Jag ger fem familjesvärd till Jorah. Så mäktigt att få se alla karaktärer man älskar i ett så kul avsnitt innan den stora striden.

Anna-Karin: Ni får fem av fem blåögda odöda! Det är en fröjd att ha cirkel med er!

Säsong 8 av Game of Thrones finns på HBO Nordic och C More. Nya avsnitt kommer varje måndag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel