Kommentar

Fysisk saknad & psykiskt klick i kvällens Ensam mamma söker

Så blev det dags för våra ensamstående mammor att dra utomlands med killarna som de är tända på och de som mer är som femte hjulet under vagnen. Jag hade sett framför mig att det bara skulle vara ett avsnitt som utspelade sig utomlands men det visade sig att det här avsnittet ägnas åt dejter med de killar som våra mammor helst vill ha. I nästa avsnitt ska vi tydligen få följa med när de dejtar de andra. Jag hoppas att alla inblandade vet mer än vad vi ska tro att de vet, annars känns det riktigt taskigt.

»Gu va fin han är. Det finns inte ord att beskriva hur fint det är. Han är en kille som man vill bli kär i.« Just det vill men inte är.

Det känns till exempel taskigt mot den ene Robin, alltså han som hängt med Beatrice till Rhodos och som sjöng så fint i kyrkan. För när Beatrice är på dejt med Kim (Thyrion) och har det mysigt så passar Robin på att lägga ett eftertänksamt brev fullt med »genomtänkta tankar skrivet på hemmaplan« och en bukett rosor på Beatrice hotellrum så att hon kan hitta det när hon kommer tillbaka. Han berättar för oss att han tycker att han spelar ut sina kort väldigt bra men också att han inte får något tillbaka. Tacka fan för det!

Förresten, innan Beatrice drar på den där dejten får vi se Kim duscha, i slow motion. Jag gissar att det är meningen att vi ska tycka att han är ofantligt sexig.

kim o bea

På själva dejten tindrar Beatrice med ögonen mot Kim som tycker att de »klickar otroligt bra psykiskt« och hon verkar instämma. När hon senare hittar blommorna och brevet från Robin så blir hon däremot lite skakis och utbrister »Gu va fin han är. Det finns inte ord att beskriva hur fint det är. Han är en kille som man vill bli kär i.« Just det vill men inte är.

johanna o fredrik

I Österrike sticker Johanna och Fredrik på spa-dag och samma kväll på middag. Johanna tycker att Fredrik kunde varit lite mer fysisk med henne, Fredrik förklarar att han inte vill såra Robin (Skarsgårdskopian) eftersom han också är med dem. Alltså inte med dem på dejten utan med till Österrike. Nu kanske det är något jag missat men jag har inte för mig att vi sett att Robin har någon sorts superkrafter som får honom att se genom hus och väggar. Jag undrar också lite stillsamt varför Fredrik ska vara den som tar de fysiska initiativen, har inte Johanna en egen kropp att manövrera? Det är så mycket jag inte förstår här i världen.

jenny o tim

Jenny är på Malta tillsammans med Tim och energier-Dennis. Även här drar Jenny och iväg med favoritkillen Tim på egen hand. De åker trampbåt, badar, hånglar lite och konstaterar att det nästan känns lite för bra. Det problem som de har att brottas med är att de bor 45 mil ifrån varandra och har barn på varsitt håll. Jenny är inte flyttbar men det är Tim säger han, om han inte hade barnen. »När man är kär så löser sig allt«, säger han. Vi får väl hoppas för deras skull. Vad vi ska hoppas på för Dennis skull vet jag inte. I nästa avsnitt ska Jenny dejta honom och det är väl då den där sexualiteten ska tas fram som han lovade redan i förra avsnittet. Det kan ju bli hur obekvämt som helst!

Ensam mamma söker sänds på TV3 på torsdagar kl 21 & finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Recension

Njutbar McAvoy räcker inte hela vägen för Glass

18 januari, 2019
Recension

Blod, våld & mer blod i spännande andrasäsong av The Punisher

18 januari, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: tv-våren & Ralph Breaks the Internet

17 januari, 2019
Trailer

Vad sägs om nya Spider-Man: Far From Home-trailern? Två tummar upp!

15 januari, 2019
Premiär

Synd! Finans-knasiga Black Monday är alldeles för ojämn

14 januari, 2019
Nyhet

Slutet är nära! Då är det premiär för Game of Thrones sista säsong

14 januari, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: 7 veckor med Mahershala Ali i True Detective

13 januari, 2019
Hyllning

Från fabulös Baker Boy till The Dude – Tora Liliedahl om favoriten Jeff Bridges

13 januari, 2019
Klipp

Här försöker bedragaren Trump få folk att bygga en mur – i ett tv-avsnitt från 1958

11 januari, 2019
Recension

Netflix ungdomsserie Sex Education inleder tramsigt – men växer

11 januari, 2019
Nyhet

Stellan Skarsgård blir genomond rymdbaron i Villeneuves Dune

10 januari, 2019
Trailer

Hurra! Snart dags för mer Grace and Frankie!

9 januari, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel