Kommentar

Fyra par & två singlar i kvällens säsongsfinal för Bonde söker fru

Det har blivit dags att se efter hur riklig skörden egentligen blev efter höstens säsong av Bonde söker fru. Vilka bönder är det som trots alla vedermödor fortfarande är singlar? Det är lika bra att stilla nyfikenheten och se efter.

sofie

Johan och Sofie var jättekära senast vi såg dem. Nu har det gått en tid och ingenting har förändrats, de är tydligen lika kära fortfarande. Sofie har inte flyttat in på gården ännu men hennes bohag har tydligen gjort det får vi veta. Hon ska komma efter säger hon så vi får väl lita på det. Linda Lindorff ställer sin obligatoriska fråga »Förlovning, giftermål och barn, hur går tankarna kring det?«. »Först ska jag väl flytta in«, säger Sofia klokt.

joacim

Snyggbonden och Caroline är fortfarande tillsammans. De har inte släppt varandra en sekund efter att de kom hem från gruppresan i Nice. Caroline har till och med flyttat hem till Joacim. »Ska ni förlova er, gifta er och skaffa barn?«, frågar Linda givetvis här också. Det går att lita på Linda, förutsägbar som en klocka.  »Fortsätter det så så skulle det inte förvåna mig«, säger Joacim, han är nämligen »störtkär i Carro«. Det verkar som att Carro är störtkär i honom tillbaka.  Såklart hon är.

leonora

Leonora fick vi aldrig följa eftersom hon blev ihop med brevskrivaren Louise redan innan programmet började. Kärleken är slut nu, underbart är kort. Leonora berättar att hon har blivit lämnad av den som hon trodde var hennes stora kärlek och mest ledsen är hon över att hennes barn Molly blir sårad i den här historien. Nu ska hon ta Molly i handen och åka till Thailand. För den som kärlekstörstande vill prova att dejta Leonora så verkar det som att det inte skulle vara en omöjlighet i framtiden. Så vässa pennorna!

yvonne

Fredrik ratade alla utom en av de som kom och uppvaktade honom på speed-dejtingdagen på slottet i början av säsongen. Hon som blev kvar heter Yvonne och det blixtrade till lite mellan dem. Det gör det inte längre får vi veta. Yvonne har känslor för Fredrik och hon berättar att hon till och med blev omkullslagen när hon träffade honom. Tyvärr är inte hennes heta känslor besvarade, Fredrik känner att det är något som saknas. Yvonne är väldigt ledsen över det här och gråter lite. »På något sätt är det mannen i mitt liv. Jag är glad att jag fick träffa honom«. Är det verkligen mannen i ens liv om det inte är besvarat undrar jag lite filosofiskt. Jaja, synd är det ju om henne hur om helst.

dennis

Det funkade inte alls mellan Dennis och Annie. Efter gruppresan till Nice har de inte pratat en enda gång med varandra. De har på sin höjd skrivit några gånger. Vi får besöka Annie hemma hos henne och hon berättar att hon tycker att Dennis verkade mycket mer omtänksam på gården än han var på resan. Det gjorde att hon svalnade ganska omgående.

Så Dennis är alltså singel nu? Näää såklart är Liselott hemma hos honom när Linda kommer på besök. Liselott och Dennis är kära i varandra och det känns så rätt får vi veta. Det var väl det jag visste när jag tippade att han skulle välja Liselott i början av säsongen!

marcus

Till sist får vi träffa Marcus. Revanschbonden som varit med i två omgångar nu. Han berättar att det har varit lite upp och ner, lite fram och tillbaka. Linda säger att nämen »när vi träffades sist var det ju kuckilur och pirr och fåglar«. Ja hon säger så. Jag gissar att det betyder att – då låg ni runt i ladorna och var kära och kvittrade med varandra. Det är inte slut mellan Marcus och Erika däremot får vi veta, de träffas med jämna mellanrum, varannan helg ungefär och Marcus längtar efter henne när hon inte är där. Erika berättar att Marcus har något som tilltalar henne, att han inte är som hennes tidigare män och att han är speciell på ett bra sätt och faktiskt bra för henne. Det låter lite som att Erika försöker övertyga sig själv. Men det kanske bara är jag som är olyckskorpen i soffan?

Linda avslutar det här allra sista avsnittet med att berätta att man nu är välkommen att söka till nästa Bonde söker fru. Hur många singelbönder går det egentligen att vaska fram i vårt land? Den som lever 2018 får se.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play och C More.

 

 

 

 

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel