Kommentar

Fyra par & två singlar i kvällens säsongsfinal för Bonde söker fru

Det har blivit dags att se efter hur riklig skörden egentligen blev efter höstens säsong av Bonde söker fru. Vilka bönder är det som trots alla vedermödor fortfarande är singlar? Det är lika bra att stilla nyfikenheten och se efter.

sofie

Johan och Sofie var jättekära senast vi såg dem. Nu har det gått en tid och ingenting har förändrats, de är tydligen lika kära fortfarande. Sofie har inte flyttat in på gården ännu men hennes bohag har tydligen gjort det får vi veta. Hon ska komma efter säger hon så vi får väl lita på det. Linda Lindorff ställer sin obligatoriska fråga »Förlovning, giftermål och barn, hur går tankarna kring det?«. »Först ska jag väl flytta in«, säger Sofia klokt.

joacim

Snyggbonden och Caroline är fortfarande tillsammans. De har inte släppt varandra en sekund efter att de kom hem från gruppresan i Nice. Caroline har till och med flyttat hem till Joacim. »Ska ni förlova er, gifta er och skaffa barn?«, frågar Linda givetvis här också. Det går att lita på Linda, förutsägbar som en klocka.  »Fortsätter det så så skulle det inte förvåna mig«, säger Joacim, han är nämligen »störtkär i Carro«. Det verkar som att Carro är störtkär i honom tillbaka.  Såklart hon är.

leonora

Leonora fick vi aldrig följa eftersom hon blev ihop med brevskrivaren Louise redan innan programmet började. Kärleken är slut nu, underbart är kort. Leonora berättar att hon har blivit lämnad av den som hon trodde var hennes stora kärlek och mest ledsen är hon över att hennes barn Molly blir sårad i den här historien. Nu ska hon ta Molly i handen och åka till Thailand. För den som kärlekstörstande vill prova att dejta Leonora så verkar det som att det inte skulle vara en omöjlighet i framtiden. Så vässa pennorna!

yvonne

Fredrik ratade alla utom en av de som kom och uppvaktade honom på speed-dejtingdagen på slottet i början av säsongen. Hon som blev kvar heter Yvonne och det blixtrade till lite mellan dem. Det gör det inte längre får vi veta. Yvonne har känslor för Fredrik och hon berättar att hon till och med blev omkullslagen när hon träffade honom. Tyvärr är inte hennes heta känslor besvarade, Fredrik känner att det är något som saknas. Yvonne är väldigt ledsen över det här och gråter lite. »På något sätt är det mannen i mitt liv. Jag är glad att jag fick träffa honom«. Är det verkligen mannen i ens liv om det inte är besvarat undrar jag lite filosofiskt. Jaja, synd är det ju om henne hur om helst.

dennis

Det funkade inte alls mellan Dennis och Annie. Efter gruppresan till Nice har de inte pratat en enda gång med varandra. De har på sin höjd skrivit några gånger. Vi får besöka Annie hemma hos henne och hon berättar att hon tycker att Dennis verkade mycket mer omtänksam på gården än han var på resan. Det gjorde att hon svalnade ganska omgående.

Så Dennis är alltså singel nu? Näää såklart är Liselott hemma hos honom när Linda kommer på besök. Liselott och Dennis är kära i varandra och det känns så rätt får vi veta. Det var väl det jag visste när jag tippade att han skulle välja Liselott i början av säsongen!

marcus

Till sist får vi träffa Marcus. Revanschbonden som varit med i två omgångar nu. Han berättar att det har varit lite upp och ner, lite fram och tillbaka. Linda säger att nämen »när vi träffades sist var det ju kuckilur och pirr och fåglar«. Ja hon säger så. Jag gissar att det betyder att – då låg ni runt i ladorna och var kära och kvittrade med varandra. Det är inte slut mellan Marcus och Erika däremot får vi veta, de träffas med jämna mellanrum, varannan helg ungefär och Marcus längtar efter henne när hon inte är där. Erika berättar att Marcus har något som tilltalar henne, att han inte är som hennes tidigare män och att han är speciell på ett bra sätt och faktiskt bra för henne. Det låter lite som att Erika försöker övertyga sig själv. Men det kanske bara är jag som är olyckskorpen i soffan?

Linda avslutar det här allra sista avsnittet med att berätta att man nu är välkommen att söka till nästa Bonde söker fru. Hur många singelbönder går det egentligen att vaska fram i vårt land? Den som lever 2018 får se.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play och C More.

 

 

 

 

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Detaljrikedomen i Better Call Saul

23 september, 2018
Nyhet

Ryktena var sanna: Veronica Mars återkommer!

20 september, 2018
Podcast

Äntligen tillbaka! TVdags-podden från Malmö filmdagar

20 september, 2018
Tablåtips

Kvällens måste-tv! Mia Skäringers berörande serie Kroppshets

20 september, 2018
Tips

Conner O'Malley på djupt vatten – se världens första flodbaserade talkshow

19 september, 2018
Kommentar

Kontrovers på barnens bästa gata – klart Bert & Ernie kan vara homo

19 september, 2018
Pop Culture Confidential

Mer podd: vi pratar Emmy & intervjuar skaparna av Netflix-aktuella Maniac

18 september, 2018
Klipp

Trailerfest! Här är Brie Larson som Captain Marvel

18 september, 2018
Lista

Vann din favorit? Här är alla Emmy-vinnare

18 september, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Skaparna av nya Amazon Prime-serien Forever

18 september, 2018
Trailer

Mary Poppins kommer till jul – med Blunt som värdig arvtagare

17 september, 2018
Trailer

Snart dags för mörka Sabrina-rebooten!

17 september, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel