Recap

Frustration, frieri & gamla synder i veckans Younger

Sammanslagningen har gjorts och Mercury är nu ett varumärke under samma hatt som Millennial. Veckans avsnitt, Friends with Benefits, börjar med att Diana, Lauren och Liza tävlar om vem som kan skriva bästa pressmeddelandet. Men vad är det här? Har Lauren börjat jobba på Millennial? Eller gästspelar hon bara som Kelseys privata PR-kvinna? Vi får väl se.

Kelsey är onekligen en oerfaren förläggare, men framför allt är hon en oerfaren chef.

Diana kan inte låta bli att göra en spydig kommenter om Lizas relation med Charles, och ja, hennes sämsta sida fortsätter att visa upp sig när hon blir sådär pinsamt glad över att Charles är tillbaka och inställsamt måste visa det för honom. Och det tar aldrig slut. Man kan tro att Pound Ridge som Charles nu sålt i samband med skilsmässan egentligen var hans och Dianas. Samtalet avrundas med ännu en gliring åt Lizas håll. Charles är professionellt trevlig som alltid innan han faktiskt tröttnar och snoppar av henne. Han är för den delen väldigt glad över att vara på samma arbetsplats som Liza igen och hon välkomnar honom minsann med blommor.

Younger 6x07 Zane and coffee machine
Zane brottas med nya kaffemaskinen precis som han brottas med faktumet att han är tillbaks på Millennial/Empirical.

Zane brottas med nya kaffemaskinen precis som han brottas med faktumet att han är tillbaks på Millennial/Empirical. Kelsey är onekligen en oerfaren förläggare, men framför allt är hon en oerfaren chef. En osäker sådan som inte vågar lita på sina medarbetare och ser dem som några hon måste bestämma över istället för att de tillsammans utgör ett team som hon leder. Hon är inte rädd för att ta beslut, men hon lyssnar inte och får inte med sig de andra. Inga kreativa diskussioner gör sig här besvär. Spänd stämning blir det i rummet när hon viker sig för Charles av fel anledning. Hon har en poäng med att Mercury borde nischa sig på något sätt dock, det är väl hela grejen, att Millennial och Mercury har lite olika målgrupper? Annars blir det bara Empirical igen. 

Visst var det väl uppenbart från början baserat på lappen att det var Charles som skrivit det? Och Liza brukar ju vara insiktsfull.

Tydligen var Pound Ridge ett av Empiricals lagerställen och bland alla kartonger med alla gamla manuskript som skeppats därifrån, så fanns det som Charles skrivit i en kartong som inte bara hamnade på Lizas rum men uppe på hennes skrivbord, som gjort för att hon skulle hitta det bara sådär av en slump. Visst var det väl uppenbart från början baserat på lappen att det var Charles som skrivit det? Och Liza brukar ju vara insiktsfull.

Kelsey letar fortfarande efter den perfekta boken för det första släppet från Mercury och man kan tycka att Kelsey skulle vara nöjd nu när Zane och Charles presenterar en bok som absolut vänder sig till män – »a Master and Commander in a world of modern day pirates« – men nej, nu ska det vara sexigt och den här berättelsen saknar både kvinnor och sex.

YOunger 6x07 proposal
»Is there a ring involved?« Diana vet att ställa relevanta frågor.

Det är dags för dop och därmed familjesammankomst på Staten Island och Dianas outfit slår alla andras med hästlängder, vilket inte var så svårt att uppnå tydligen. Enzo är beundrande och visar sedan med största tydlighet att det inte finns några som helst skäl att mota bort Diana från familjefotona. Och ingen har fattning som Diana att ställa relevanta frågor när hon blir spontanfriad till: »Is there a ring involved?«. Sött och snyggt av Enzo, det är bara att gratulera.

Charles och Liza går på välgörenhetsgala och vilket betyder att vi får träffa dessa så vansinnigt tråkiga gifta medelålders par med töntiga skämt om smokings, kryssningar och Singapore Slings

Charles och Liza går på välgörenhetsgala vilket betyder att vi får träffa dessa så vansinnigt tråkiga gifta medelålders par med töntiga skämt om smokings, kryssningar och Singapore Slings, här personifierade av Bob och Julia. Mer av samma blir det när New Jersey-Michelle dyker upp och ser ut som om hon vill sluka Charles när hon hälsar på honom. Som grädde på moset inser Liza att det är ytterligare en sådan här glädjedödande gala på programmet nästa kväll och när hon kommer hem är inte alls tråkiga, medelålders Maggie redo för en kväll på stan med Josh och Lauren.

Liza har i alla fall ett spännande manuskript att läsa medan hon sippar lite mer vin in sin ensamhet. Det är alltid imponerande hur de hinner läsa hundratals sidor under några timmar. Men är man i branschen har man väl övat upp både teknik och hastighet kan jag tänka mig. Och den här berättelsen om en ung collegestudent som har en affär med en äldre gift kvinna — som hon alltså av någon anledning inte insett att Charles skrivit — tycker hon av någon anledning är väldigt passande för Mercury som ju nu ska leverera något sexigt. När Kelsey sen pitchar detta till Charles så får hon känna på hur det är att få ett nej. Den här gången vill inte författaren spela med.

Younger 6x07 snygg räddning
Snygg räddning av Charles ändå när han och Liza flyr Tuxedo Hell.

Snygga, coola, unga, men nu också så förnuftiga, oroliga, nyblivna pappan Josh ska sälja sin älskade motorcykel (jag måste ha förträngt att han hade en). Samtidigt sitter Liza på kontoret och är rädd för att hon ska fastna i Tuxedo Park för evigt och inser att hon bara måste åka med på den där motorcykelturen med Josh och få känna vinden i håret en sista gång. »Living in a fantasy« sjungs det i bakgrunden när de åker iväg, vilket av någon anledning jag finner tröstande trots dessa tröstkarameller som fortsätter strösslas ut: »I know you are with him, but…«

Två män och en kvinna, det är världens äldsta historia och kan fortfarande berättas med stil, men denna version av förnuft och känsla känns just antik

Två män och en kvinna, det är världens äldsta historia och kan fortfarande berättas med stil, men denna version av förnuft och känsla – ett val mellan det »unga spännande« och det »gamla tråkiga« – känns just antik. Jag antar att Charles försöker säga att han tror han förstår varför Liza var med Josh, när han pratar om sin egen bok. Lite förmätet är det kanske, men i vilket fall, snygg räddning av honom på slutet när han och Liza flyr smoking-helvetet tillsammans skrattande i natten. 

Younger finns på C More. Nytt avsnitt varje torsdag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel