Nyhet

Från parabol till playtjänst – Canal Digital ger fotbolls-VM guldkant

Fotbolls-VM startar i dag och som de eviga optimister vi är går det väl endast att tolka Sveriges träningsmatcher inför mästerskapet som att vi har en ruggig defensiv som kommer att ta oss långt i Ryssland – något annat sätt att tolka tre raka 0–0-matcher finns väl inte?

Med skygglapparna på har vi redan siktet inställt bortom gruppspelsmatcherna mot Sydkorea (måndag 18/6 kl 14), Tyskland (lördag 23/6 kl 20) och Mexiko (onsdag 27/6 kl 16) – efter en andraplats i gruppen spelar vi antagligen åttondelsfinal mot Brasilien (om de vinner sin grupp) måndag den 2/7, och i kvartsfinalen fredag den 6 juli får vi därefter mö…

Samtliga matcher finns i playtjänsten oavsett om det är SVT eller TV4 som sänder. Du behöver inte ens befinna dig hemma i Sverige längre – sedan den 1 april kan du använda abonnemanget inom hela EU.

Nej, om vi skulle vara realister i stället, kanske? Oaktat eventuella svenska fram- eller motgångar är fotbolls-VM en 64 matcher lång sportfest, och även om jag vurmat i ett tidigare inlägg i den här Canal Digital-serien för hur mycket jag gillar deras mobila plattform, så är det här ett evenemang som allra bäst följs i den egna tv-soffan, med parabolens skruvar extrakollade i god tid före matchstart så att inte ens en rejäl orkan kan förstöra festen – det är trots allt den väderlynniga svenska midsommaren som närmar sig.

Varför hemma i tv-soffan? För att tv via satellit är det mest driftsäkra sättet att få sin tv-signal på, därtill med bäst HD-bild och ljud. Dessutom – är det något man vill följa live så är det detta, och kollar man via sin playtjänst i mobilen eller på surfplattan blir det aldrig riktigt »live«, sändningarna släpar ofta efter uppåt en minut. Och alla som har följt live-sport på det här sättet vet säkert också vad som tyvärr inte släpar efter – notisplinget i mobilen från nyhetstjänsterna vi ofta prenumererar på, som berättar om ett rykande färskt mål din mobilsändning ännu inte hunnit fram till.

Varför hemma i tv-soffan? För att tv via satellit är det mest driftsäkra sättet att få sin tv-signal på, därtill med bäst HD-bild och ljud.

Till skillnad från de flesta andra stora sportevenemang av i dag krävs inget särskilt abonnemang för att du ska kunna följa fotbolls-VM – samtliga 64 matcher visas av frikanalerna SVT och TV4 (hälften var), vilket jag måste säga känns väldigt sympatiskt. Men med det konstaterat har ändå Canal Digital-kunder med ett C More-sportabonnemang viss guldkant, då de kan se TV4:s matcher utan reklamavbrott på C Mores sportkanaler.

Hemmasoffan må vara den optimala tittarpositionen, men många kommer att gå på semester mitt i fotbollsfesten och lämnar 55-tummaren där hemma just som de största matcherna närmar sig. Det är då det är dags att upptäcka ännu fler fördelar med Canal Digitals nya OnePlace-box, och hur den hjälper till att göra detta fotbolls-VM till det mest tv-tillgängliga någonsin.

Är det något man vill följa live så är det fotbolls-VM, och kollar man streamat blir det aldrig riktigt »live«, sändningarna släpar ofta efter uppåt en minut.

Jag har tidigare skrivit om möjligheten att plocka med och koppla OnePlace-boxen till tv:n i sommarstugan, om du har tillgång till bredband där – och detta gäller så klart även under fotbolls-VM (men tänk på att du behöver en uppkoppling om minst 5 Mbit/s samt obegränsad eller åtminstone rejält tilltagen surfkvot).

Att digitalboxen är så oerhört liten gör den extra smidig att ta med sig, men givetvis kan du även titta i din mobil eller surfplatta genom att starta upp Canal Digital-appen – samtliga matcher finns tillgängliga i playtjänsten oavsett om det är SVT eller TV4 som sänder. Du behöver inte ens befinna dig hemma i Sverige längre – sedan den 1 april kan du använda abonnemanget även om du är på utlandssemester inom EU.

Ett sista råd bara – stäng av målnotiserna innan du börjar så att du slipper bli spoilad.

Här finns hela spelschemat med tv-tider.

Testa fritt i 3 månader!

Canal Digital erbjuder TV med oslagbar ljud och bild – på alla skärmar. Just nu får du prova de två största kanalpaketen (Familjepaketet och C More Premium) fritt i 3 mån. Dessutom ingår Canal Digitals playtjänst med 1000-tals filmer och serier.

Läs mer och beställ på canaldigital.se

Just nu på TVdags

Tips

Den stora älgvandringen – det mest rogivande du kan se nu

18 april, 2019
Gruppdiskussion

Premiär för Game of Thrones-cirkeln! Vi pratar om drakjagis, Smirk-Bran & klimathotet

17 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: dokumentärfilmaren Erin Lee Carr, dotter till David Carr

15 april, 2019
Game of Thrones

Inför sista säsongen av Game of Thrones – minns ni hur det slutade?

14 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kvävande instängd spänning i The Act

14 april, 2019
Teaser

Wow! Första titten på Star Wars: The Rise Of Skywalker

12 april, 2019
Recension

Serietidningsaktigt våld i charmiga Hellboy – Gore det så gore det!

12 april, 2019
Kommentar

»För många kockar«-känsla i HBO:s överambitiösa miniserie Fosse/Verdon

11 april, 2019
Tips

Nu tillgänglig i Sverige! Skönhetsideal krossas i hyllad romcom

8 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: smarta, sanningssägande krigsflykting-komedin Home

7 april, 2019
Säsongspremiär

Du var ny, rapp & fräsch – nu gammal skåpmat… Vad hände, Killing Eve?

7 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: »Us«-aktuelle filmklipparen Nicholas Monsour

6 april, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel