TVdags snackar & tippar VM

Fotbolls-VM i dag: Det nya Frankrike är ett lag att älska

Nigeria–Argentina (TV4 kl 18)

Anders Landén: Tror du att ett Nigeria med chans på slutspel har något att hämta mot Argentina?
Mattias Dahlström: Egentligen inte. Konstig grupp det här, där de här två lagen förmodligen går vidare, men de två som utifrån förutsättningarna imponerat mest förmodligen åker hem.
Anders Landén: Mycket märkligt. För Argentinas del vore det ju gott med en urladdning innan slutspelet drar i gång och det skulle också öppna för Iran. Argentina har vunnit båda matcherna ganska knappt. Jag vill se Aguero, Di Maria och Higuain göra mål. Tycker att Palacio som hoppade in mot Iran gjorde det bra också. Kom in och plockade ner en del omöjliga bollar.
Mattias Dahlström: De behöver få i gång fler offensiva spelare. Både Agüero och Higuain är ju potentiella skytteligavinnare. Palacio visade intentioner, jag gillar honom trots den fulaste hårtofsen på den här sidan Roberto Baggio, men mot Iran satt jag mest och längtade efter Carlos Tevez, någon som kommer in och river och är tjurig och löper hur mycket som helst. Det är synd att han inte kom med i truppen. Han erbjuder något annat än de anfallare som är med nu.

Argentina behöver få i gång fler offensiva spelare. Både Agüero och Higuain är ju potentiella skytteligavinnare. Palacio visade intentioner, jag gillar honom trots den fulaste hårtofsen på den här sidan Roberto Baggio.

Anders Landén: Han efterfrågades på läktaren också. Argentina kom runt ideligen men man förstod inte riktigt vem de slog inläggen till. Var riktigt tomt inne i straffområdet.
Mattias Dahlström: Det var bara Agüero på plats. Inte det sämsta, men han behöver ju hjälp. Jag saknade också någon som styr från defensivt mittfält också. Gago gjorde en ju gråhårig med alla felpassar.
Anders Landén: Det är svårt med en anfallare mot en hel backlinje. Mycket bollkontakt på Gago. Både han och Macherano slog mer än 100 passningar i matchen. Det kan jämföras med Messis dryga 40.
Mattias Dahlström: Mm, men Gago misslyckades med nästan varenda svår passning han försökte sig på. Argentina behöver någon som kan skapa lägena för de offensiva fyra och ytterbackarna och jag är osäker på om Gago är rätt spelare.
Anders Landén: Ska Messi kliva ner och ta mer ansvar i uppbyggnaden av spelet då? Om de offensiva inte får några bollar att jobba med lär han gå ner och hämta.
Mattias Dahlström: Exakt. Och även om han mycket väl kan hämta bollen och göra fyra, fem spelare så hamnar han ju bara längre och längre från ytorna där man vill ha honom. Frågan är dock om Nigeria är lika disciplinerade och exakta i sitt försvarsspel som Iran var sist? Kanske blir öppningarna fler i den här matchen
Anders Landén: Jag tror de får mer möjligheter att laborera nu. Förhoppningsvis hittar de en lösning till åttondelsfinalen. Jag tror faktiskt att det lossnar för Argentina den här matchen. Stabila 2–0. Di Maria och Messi gör var sitt.
Mattias Dahlström: Nigeria saknar ju, möjligen med undantag för Odemwingie, de offensiva hoten och jag tror inte de orkar ligga rätt i positionerna som Iran gjorde. Tror på 3–0 till Argentina. Chanserna blir fler, Argentina får igång Higuain, som gör två, och Agûero, som gör ett.

Bosnien-Hercegovina–Iran (TV12 kl 18)

Anders Landén: Iran som gjorde en kanonmatch mot Argentina har chansen att gå vidare vid vinst mot Bosnien, om Nigeria samtidigt förlorar mot Argentina. Ett scenario som inte känns helt omöjligt ändå. De förtjänade verkligen en poäng mot Argentina sist. Å andra sidan hade den poängen inte förändrat läget i tabellen.
Mattias Dahlström: De var ju nära att få med sig alla tre poängen mot Argentina också. Rezas nick var ju hyperfarlig till exempel. Frågan är hur Bosnien resonerar? Jag tror ändå de verkligen vill visa, för fansens skull inte minst, att laget hör hemma här.
Anders Landén: Bosnien som jag personligen hoppades på blev bortdömda i förra matchen. Dzeko gjorde 1–0 men blev avvinkad för offside. Nigerias Odemwinge som vi efterlyste förra omgången avgjorde sedan. Jag tror precis som du säger att de kommer att köra på. Men trots att jag hoppats på Bosnien så vill jag ändå ha Iran vidare. Insatsen mot Argentina gör att de är förtjänta av andraplatsen i gruppen. Reza var strålande.

Iran som gjorde en kanonmatch mot Argentina har chansen att gå vidare vid vinst mot Bosnien, om Nigeria samtidigt förlorar mot Argentina. Ett scenario som inte känns omöjligt.

Mattias Dahlström: Queiroz kan det där med att fixa defensiven, men de var ju enormt bra i omställningarna också.
Anders Landén: Frankrike–Iran vore ju nästan samma typ av match. Skulle smaka med en Iransk skräll i en åttondelsfinal. Men först måste de i sådant fall slå Bosnien. Tror du att de fixar det?
Mattias Dahlström: Hade de mött ett annat avsågat lag tror jag Iran kunnat vinna, men Bosnien lär kämpa som djur för att inte åka hem från första mästerskapet med 0 poäng, så jag tror det »bara« blir oavgjort. 1–1. Men jag hoppas jag har fel.
Anders Landén: Tror att du är rätt ute. Oavgjort blir det.

Ecuador–Frankrike (SVT 1 kl 22)

Anders Landén: Ecuador som besegrade Honduras i förra omgången behöver mest troligt besegra Frankrike i sista omgången för att ta sig vidare. Tror du att det är rimligt?
Mattias Dahlström: Med tanke på motståndet – nej. Måste säga att jag verkligen gillar det här franska laget. Sakhos brutala glidtacklingar, Valbuenas små sköna fötter, Benzemas fart/tyngd-kombination. Även om Deschamps kanske gör en del byten till den här matchen.
Anders Landén: Ja, de hade inte några problem med Schweiz. Ska bli spännande att se hur långt de kan gå. Ecuador har Enner Valencia som gjorde två mot Honduras i andra omgången och ett mot Schweiz i första omgången. Starkt jobbat! Ska bli spännande att se om han plockas upp av något storlag efter VM? Valencia spelar i dag i Mexikolaget Pachuchas. Men frågan är om han hittar nätet mot Frankrike? Var skulle du vilja se honom nästa säsong?
Mattias Dahlström: På en lagom nivå, framför allt. Historien kryllar av anfallare som producerar under ett mästerskap, men sen får det svårt när de ska börja prestera i en serielunk i en ny liga och land. Ett lagom stort lag i Spanien eller Italien. Udinese?
Anders Landén: Det låter vettigt. Låt honom bli kvar där i tio år och göra fler mål än Di Natale.
Vad tror du om resultatet här?
Mattias Dahlström: Frankrike ångar på. Deschamps fortsätter att laborera med laget - snyggt att han gav Giroud och Sissoko spel från start mot Schweiz – men når ändå resultat. 4–1.
Anders Landén: Jag tror att Frankrike tar det här tämligen komfortabelt och öppnar upp för Schweiz. 3–0. Tror att Benzema gör ett ryck i skytteligan.

Ecuador har Enner Valencia som gjorde två mål mot Honduras och ett mot Schweiz. Ska bli spännande att se om han plockas upp av något storlag efter VM.

Honduras–Schweiz (SVT24 kl 22)

Anders Landén: Så fick då Senderos spela i det här världsmästerskapet, till ingen nytta, vilket kanske inte var helt otippat. Men visst måste 2–5 i baken varit ett större bakslag än väntat för Schweiz?
Mattias Dahlström: Även om det här har varit VM i gladfotboll hittills så ska man inte släppa in fem mål så enkelt. Schweiz har haft tur med lottningen, både av gruppen och matchordningen. De går väl förmodligen vidare nu?

Även om det har varit VM i gladfotboll så ska man inte släppa in fem mål så enkelt. Schweiz har haft tur med lottningen, både av gruppen och matchordningen.

Anders Landén: Det bör de. För ett avhängt Honduras lär de kunna avvärja. Honduras hade ledningen mot Ecuador men tappade matchen. Tror att Schweiz plockar det här tämligen enkelt.
I åttondelen väntar i sådant fall Argentina. Tycker det är rättvist med tanke på gruppen att Schweiz tackar för sig där.
Mattias Dahlström: Ja, inte mer än rätt. Tror också Schweiz vinner, men att de får jobba mer för det än väntat. 1–0, bara.
Anders Landén: Tror samma. 1–0 till Schweiz. Den här gruppen är ju spännande men ändå fångar den inte riktigt mitt intresse.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel