Nyhet

Förkortade tv-säsonger att vänta – slutet för Supernatural ovisst

Att den pågående coronakrisen får effekter även inom film- och tv-världen har vi sett tydliga tecken på de senaste veckorna – ett pärlband av stora biopremiärer har skjutits upp på obestämd framtid och pågående tv- och filmproduktioner har stoppats tillfälligt av rädsla för smittspridning.

Nu rapporterar nyhetssajten Vulture att signalerna från Hollywood är tydliga även om ingen vill gå ut och säga det offentligt ännu – de »tillfälliga« stoppen i pågående tv-produktioner innebär de facto att seriesäsongen 2019-2020 förkortas på de traditionella tv-nätverken ABC, CBS, NBC, Fox och CW, där inspelningarna sker successivt under säsongernas gång. Orsaken är helt enkelt att även om stoppen skulle bli kortvariga – vilket allt färre vågar tro – så är det dels för få veckor kvar på vårsäsongen för att hinna spela in det som återstår, och dels för kostsamt att återstarta produktionerna bara för ett fåtal avsnitt.

Då det på dessa kanaler är vanligare med serier av »procedural«-karaktär med mer eller mindre fristående avsnitt varje vecka, blir effekterna för en del serier inte så stora. Men för andra ställer det till större huvudbry. I artikeln lyfts CW:s långkörare Supernatural fram, som i maj är tänkt att gå i mål efter 15 säsonger, men där seriefinalen ännu inte har hunnit spelas in. På papperet låter det kanske inte så komplicerat att skjuta fram inspelningarna några månader tills läget lugnat sig, men eftersom Supernaturals stundande slut varit känt sedan länge har skådespelare och inspelningsteam bokat upp sig för nya uppdrag. Jared Padalecki, som gör seriens ena huvudroll som Sam Winchester, ska exempelvis fronta rebooten av Walker, Texas Ranger med tänkt inspelningsstart inom kort.

Tv-säsongens andra stora seriefinal – ABC:s Modern Family som lägger ner efter elva säsonger – har dock redan hunnit spela in sitt avslutande dubbelavsnitt och kommer att kunna sända det enligt plan dagarna före påsk.

Något officiellt besked från CW gällande finalavsnitten av Supernatural har ännu inte kommit. Givet det rådande osäkra världsläget får det väl sägas vara fullt förståeligt.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Netflix Snowpiercer – perfekt i coronakrisen

31 maj, 2020
Streamingtips

Kolla in Jonas Strandbergs nya doku Somewhere in the Crowd There's You

27 maj, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Michelle Dockerys »vad fan är det som händer?«-blick

24 maj, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Chick Flick Fix: Pretty in Pink

18 maj, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Penny Dreadful-uppföljaren ett oväntat storverk

17 maj, 2020
Essä

Långläsning: Petra Werner gör en djupdykning i tidig svensk tv

16 maj, 2020
Recension

HBO Nordic-premiär för Greenaway- & The Favourite-doftande The Great

16 maj, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: pausunderhållning

16 maj, 2020
Recension

Digital premiär för ytliga & själlösa filmatiseringen av Per Hagmans Pool

15 maj, 2020
Recension

Eva Green utomjordiskt bra i habila astronaut-rullen Proxima

15 maj, 2020
Recension

Amazons Tales from the Loop smärtar, tröstar & filosoferar

12 maj, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Penelope Wilton & Ricky Gervais på parkbänken i After Life

10 maj, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel