Nyhet

Förkortade tv-säsonger att vänta – slutet för Supernatural ovisst

Att den pågående coronakrisen får effekter även inom film- och tv-världen har vi sett tydliga tecken på de senaste veckorna – ett pärlband av stora biopremiärer har skjutits upp på obestämd framtid och pågående tv- och filmproduktioner har stoppats tillfälligt av rädsla för smittspridning.

Nu rapporterar nyhetssajten Vulture att signalerna från Hollywood är tydliga även om ingen vill gå ut och säga det offentligt ännu – de »tillfälliga« stoppen i pågående tv-produktioner innebär de facto att seriesäsongen 2019-2020 förkortas på de traditionella tv-nätverken ABC, CBS, NBC, Fox och CW, där inspelningarna sker successivt under säsongernas gång. Orsaken är helt enkelt att även om stoppen skulle bli kortvariga – vilket allt färre vågar tro – så är det dels för få veckor kvar på vårsäsongen för att hinna spela in det som återstår, och dels för kostsamt att återstarta produktionerna bara för ett fåtal avsnitt.

Då det på dessa kanaler är vanligare med serier av »procedural«-karaktär med mer eller mindre fristående avsnitt varje vecka, blir effekterna för en del serier inte så stora. Men för andra ställer det till större huvudbry. I artikeln lyfts CW:s långkörare Supernatural fram, som i maj är tänkt att gå i mål efter 15 säsonger, men där seriefinalen ännu inte har hunnit spelas in. På papperet låter det kanske inte så komplicerat att skjuta fram inspelningarna några månader tills läget lugnat sig, men eftersom Supernaturals stundande slut varit känt sedan länge har skådespelare och inspelningsteam bokat upp sig för nya uppdrag. Jared Padalecki, som gör seriens ena huvudroll som Sam Winchester, ska exempelvis fronta rebooten av Walker, Texas Ranger med tänkt inspelningsstart inom kort.

Tv-säsongens andra stora seriefinal – ABC:s Modern Family som lägger ner efter elva säsonger – har dock redan hunnit spela in sitt avslutande dubbelavsnitt och kommer att kunna sända det enligt plan dagarna före påsk.

Något officiellt besked från CW gällande finalavsnitten av Supernatural har ännu inte kommit. Givet det rådande osäkra världsläget får det väl sägas vara fullt förståeligt.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Det tunga vemodsregnet i Better Things

29 mars, 2020
Liveteater

Moment:teater live-streamar sin episka »Inspektionen 2020« på Youtube i kväll!

28 mars, 2020
Klipp

Lär dig korrekt handtvättning med Washmen

28 mars, 2020
Nyhet

SVT:s nya satsning Sällskap med SVT1 triggar nostalginerven

27 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (tis 24 mar)

24 mars, 2020
Tips

Ny podd: Välkommen till Salong 3!

24 mars, 2020
Säsongspremiär

Trädgårdstider är precis vad vi behöver under motvindsvåren 2020

24 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (mån 23 mar)

23 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (sön 22 mar)

22 mars, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Breaking Bad och Better Call Saul blir ett

22 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (lör 21 mar)

21 mars, 2020
Streamingtips

Nya Emma slår sig in på topp fem-listan av Austen-filmatiseringar

20 mars, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel