Kommentar

Femtio nyanser av najs & dags för säsongens sista ros i Bachelor

Innan det var dags att få se det sista och avslöjande avsnittet där vi äntligen skulle få veta vem Niclas i slutändan väljer så fick vi först ta oss igenom ett avsnitt av Tjejerna avslöjar allt lett av Agneta Sjödin.

»Det är avslappnat skönt och najs att hänga med dig«, säger Niclas. Efter båt, bad och hångelturen ska de få husera i ett pampigt hus alldeles för sig själva. »Asnajs«, säger Alexandra om huset. »Najs«, säger Niclas.

Det hela går ut på att alla tjejer som varit med i programmet och som under resans gång blivit dumpade sitter uppradade på stolar på en låg läktare. Nere på golvet, på själva scenen, sitter Agneta och plockar ner dem beroende på vad det är som ska analyseras, allt beskådat av en lite trött publiksamling. Under tiden de spenderat i Dominikanska republiken har tjejerna blivit smyginspelade när de pratat skit om de andra och också öppet filmade när de pratat skit om de andra för att de just då är uppvarvade och skitarga över något som just hänt. De här klippen får vi alla se och höra, och sen ska den som uttalat skitsnacket få förklara vad det egentligen handlade om.

nadja horat sig

Till exempel ska Jennyfer förklara vad hon menar i klippet där hon säger att Nadja »horat sig«. Jennyfer försöker lite lamt påstå att det hon egentligen menade var »tabbat sig«. Nadja roffade helt enkelt åt sig Niclas vid nåt pooltillfälle. En bagatell kan man tycka men en stor synd i bachelor-land. Så grattis alla medverkande! Vilken förtjusande tanke att man skulle behöva försvara sig över ord man kanske råkat kasta ur sig i affekt för några månader sen. Men så klart det blir ju bra tv. Eller vid närmare eftertanke, nä, det blir det ju faktiskt inte.

queiro

Niclas dyker upp efter halva programmet och tar plats i fåtöljen intill Agneta. Nu ska äntligen tjejerna få säga vad de tycker om honom. Susanna Querio Lagerberg passar på att utbrista att »du är den första killen någonsin som har fått mig att känna mig både fet och ful«. Vi får veta att det inte var något som Niclas sa, utan det var det att han inte sa nåt till henne som fick henne att dra slutsatsen. Unkisen och vi andra tittar förvånat på henne. Susanna berättar också att hon själv faktiskt inte tycker att hon är fet och ful. Nähä, ok, jag känner att jag inte hänger med i den här avancerade analysen så jag lämnar händelsen därhän.

Till de dumpade tjejernas, den trötta publikens och den lika trötta soffpotatisens glädje har produktionen klippt ihop lite olika scener från höstens avsnitt. Vi avnjuter till exempel ett tungrullnings-potpurri och även bevis över att Niclas redan från början valt ut särskilda favoriter. Jag är lite besviken över att de inte klippt ihop Niclas hälsningsfras som vi hört i varenda avsnitt hittills, ett utdraget »Tjaaa«-collage hade varit på sin plats.

frisörskan

Förresten så klipper sig inte Niclas hos den kärlekskranka frisörskan Emma längre. Det kan man ju förstås förstå. Lite spänd stämning kanske skulle kunna uppstå, betydligt roligare att se på än att uppleva. Niclas berättar att han nu senast han klippte sig gick ner till »slaktaren runt hörnet«, typ. Intressant val av frisör ändå, och duktig slaktare!

Så fick vi äntligen återvända till »nutiden« bland sandstränderna på Dominikanska republiken. Innan den sista rosen utdelas så ska Niclas ha två så kallade drömdejter. En med Alexandra och en med Johanna. Med Alexandra åks det lyxyacht, badas, solas, och hånglas. »Det är avslappnat skönt och najs att hänga med dig«, säger Niclas. Efter båt, bad och hångelturen ska de få husera i ett pampigt hus alldeles för sig själva. »Asnajs«, säger Alexandra om huset. »Najs«, säger Niclas. När de äter middag får Alexandra en present, ett halsband. I det finns det en sten som tydligen bara finns på Dominikanska Republiken. Stenen står för klarhet och fred och den är helande berättar Niclas. Såklart den är. Sen sover de kvar i huset tillsammans. Sover alltså får vi veta. Niclas vill inte göra mer än kyssas innan han gjort slutvalet. Puh!, som vi undrade (jaa, det gjorde vi).

johanna

Sen får Alexandra dra för det är dags för nästa dejt, med Johanna. De åker inte båt tillsammans för de åker helikopter istället och uppe i luften kysser de varandra mellan sina hörlurar och mikrofoner. Sen får de också vara i ett pampigt hus ensamma. »Najs«, säger Niclas om det huset också. Graden av najs är svår att utläsa men gissar att det är minst lika najs som det förra huset. Johanna och Niclas äter också middag och de pratar mycket om hur bra det känns att vara tillsammans. De sover över i huset tillsammans. De pratade hela natten och sov inte så mycket får vi veta, bara det.

slutvalet

Så är Niclas äntligen redo att ta det slutgiltiga beslutet och för att klara av att göra det så står han på någon sorts utkiksplats i en rödmålad cirkel och med en ros på en silverfärgad bricka intill sig. Och här skojar produktionen till det! De klipper mellan Johanna och Alexandra hela tiden. Vi får se Niclas säga något till Alexandra, tror vi, men när kameran vänds mot motparten så är det Johanna och vice versa.

sista bilden

Så till sist når vi vägs ände, Niclas ska dela ut rosen och lycklig blomstermottagare blir Johanna Scortea. Det vackra vit-tandade paret traskar lyckligt iväg mot fjärran i strandkanten, typ.

Det är inte helt slut här, än finns det lite liv i liket. I nästa vecka ska vi tydligen få möjlighet att gotta oss i återblickar i mer av Tjejerna avslöjar allt. Lyckliga oss!

Bachelor – När leken blev allvar sänds på måndagar och tisdagar i Sjuan kl 21 & finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Recension

HBO-premiär för ruggigt otäcka Stephen King-serien The Outsider

13 januari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Watchmen-soundtrackets magiska postpunk

12 januari, 2020
Tips

Grown Ups 3 – uppföljaren du inte visste att du ville se

8 januari, 2020
Att se-lista 2020

Bäst i tv-världen i år? Vi rankar våra största förväntningar

5 januari, 2020
Recension

Netflix-premiär för Sherlock-skaparnas lekfulla Dracula-tolkning

4 januari, 2020
TVdags listar tv- och film-året 2019

Ingen koll på vad du ska kolla på? Checka in våra årslistor för 2019

1 januari, 2020
Intresseklubben Antecknar #68

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Filmåret 2019

31 december, 2019
TVdags listar film- och tv-året 2019

Kjell Häglund rankar årets 50 bästa dramaserier

31 december, 2019
TVdags listar film- och tv-året 2019

Kjell Häglund rankar årets 20 bästa komediserier

30 december, 2019
TVdags listar film- och tv-året 2019

Magnus Blomdahl listar årets 10 bästa skräckfilmer

30 december, 2019
TVdags listar film- och tv-året 2019

Björn Finér rankar tv-årets toppar & dalar

30 december, 2019
TVdags listar film- och tv-året 2019

Tora Liliedahl listar 10 kvinnor som gjort extra avtryck i år

29 december, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel