Diskussion

Fear the Walking Dead-cirkeln om kommunslogans, immunitet & blod-dreads

Daniel: Jösses, vilken tung start på veckans avsnitt! Jag blev oerhört illa berörd av inledningen där pappan offrades och dottern tittade på. Såväl hjärtskärande som bad parenting på något sätt, man tycker ju att de kanske borde ha sett till att flickan skulle slippa se på när pappan blev uppäten, särskilt med tanke på hur ömsint de på något bakvänt sätt behandlade honom. Och hela den här dödskultgrejen de kör så hårt på – jag är ju inte mexikan så jag är väl diskvalificerad från att förstå, men jag fattar det verkligen inte.

Björn: Det är ju verkligen, verkligen svårt att förstå.

Ida: Jag fattar inte heller. Det har ju inte ens gått så lång tid att alla har kunnat bli galna och uppgivna och hunnit starta något som uppenbarligen är en ny dödskult med människooffer. Religionen va! Så mycket dumma påhitt. Det har gått så fort att få in de här nya mysiga traditionerna. Oj nu har det gått två veckor och nu är det tisdag, ja men då är det taco Tuesday och människooffer på schemat redan!

Björn: Lite symptomatiskt för Fear the Walking Dead, men … jag gillade avsnittet när jag såg det men har redan glömt bort det mesta. Det var kul att de visade en hel del Nick även den här veckan.

Stefan: Ja, tiden, hur funkar den egentligen… Rick har haltat fram hur många mil som helst vilket borde ha tagit veckor, och de andra hade letat efter Travis, hur länge sa de: ett par dagar?

Ida: Äntligen tog de i alla fall upp den mycket viktiga postapokalyptiska frågan var sjutton får alla vatten ifrån?

Björn: Agua.

Ida: Det var ju zombievirusvatten. Nej, men ärligt. Okej att de inte pratar om det alls i The Walking Dead, men varför inte ta upp ett par av de praktiska detaljerna? Mat? Vatten? Hur går det med alla kärnkraftverk som kraschar? Får lite panik av de där vattendunkarna som snart tar slut i gangstersnabbköpet.

Stefan: Men när de hämtade vattnet: Varför kunde inte Rick fått nödvändig information innan de gick dit, så de inte riskerade att han skulle klanta till det? Och varför kunde han inte få lägga en liten chokladbit i varuvagnen, det fanns ju massor av plats mellan flaskorna. Ibland är det så korkat så man måste tvinga sig att ha överseende med det.

Ida: Nick, inte Rick…Så de ska kunna starta ett pojkband när de ses. Som Martin och Martinius eller vad de heter.

Stefan: Oj! Varför måste de ha så lika namn??

Ida: Ja, låt NNNNNick få chokladbiten!! Visst tusan fick den plats. Ingen idé att macheta av arm, som du säger, den fick plats!

Björn: The Rick'n'Nick's. Men om Nick kunde käka jycke som zombiesar mumsat på förra veckan så borde inte vattnet vara någon fara?

Stefan: Men det här att apotekaren/sektledaren/doktorn överlevt ett bett, det är intressant! Att det finns immuna.

Ida: Mitt sämsta var när de cuttade upp zombien och skulle köra tricket som bara ett fåtal känner till men som de kör med hela tiden. Nick och Luciana ska smörja in sig med zombiegegg. Okej, i den här serien behöver man inte längre de där tarmarna som halsband som Rrrrrick och de andra behöver i The Walking Dead. Vi accepterar det. Men den snygga tjejen – hon smörjer fan knappt in sig! För att hon ska se snygg ut fortfarande! Wtf! De där små strecken i fejset, ser ju bara ut som hon gjort lite spexig sminkning!

Björn: Vad då snygga tjejen…?

2Ida: Stör mig oerhört. Säg inte att zombiesarna nu inte känner lukten av henne, det är ju bisarrt! Ja exakt. Var är motbevisningen i den giffen Björn!? Kolla snygg-strecken!

Björn: Skoja.

Ida: Några snygga streck sa jag och några snygga streck ser jag! Nej Luciana, fram med tarmhalsbandet, annars tar jag dig inte på allvar. Hahah »urping« har hört exakt en person använda det ordet i mitt liv – min 75-åriga pappa.

Daniel: Ja, mycket som är mysko här, och insmörjningen är en av dem.

Björn: Tänkte kalla henne urpingen nyss… Skandaldåligt. :(

Björn: Hej åldersnojan, det var (inte) i går…

Ida: Kalla henne urping du, tänk allt jag sagt om Daryl i våra gamla cirklar…

Daniel: Också mycket konstigt att deras lilla gated community är en hemlighet. Det var ju ett stort område? Och varför har drogkillarna inte följt efter dem för att se vart de håller hus?

Stefan: Mycket märkligt.

Björn: Seriens största problem är det några av er diskuterade efter förra avsnittet. Det är ju redan The Walking Dead

Daniel: Samtidigt tycker jag ändå att serien är rätt annorlunda, trots allt.

Björn: Och äntligen slutar jag tänka att Nick och vad-hon-nu-heter, som är typ syskon ska få ihop det.

Ida: Jag gillar estetiken, det dammiga, brända skiljer sig väldigt mycket från de där eviga fuktiga skogarna i The Walking Dead. Dödskallarna, dödskulter…mer kristet i TWD.

Björn: Absolut, och det ser ju varmt och skönt ut.

Daniel: Jag må inte gilla Mexikospåret när det kommer till dödskulterna, men det är skönt med ett annat sceneri. På tal om dödskulterna – har Nick bytt sida igen nu? Tyckte det verkade i det här avsnittet som att han var mera skeptisk till det här med zombierna igen.

Ida: Jag undrar också. Synd att de sänkte Abigail… varför, förresten?

Björn: Tänker att de insåg hur tråkigt det blev på båten.

Stefan: Annars hade de inte fått ta in på hotell.

Ida: …och det hotellet…där det bara började rasa ner kroppar!

Stefan: Det känns som om det var många saker på hotellet som de kunde gjort något mer av, men som nu bara blev ett »jaha«. Som att någon markerat på dörrarna vilka som är okej och inte.

Björn: Hotellet var seriens absoluta höjdpunkt hittills. Både självmördaren och balkongsjälvmördarna. Det kändes som det var det man fick se i slutscenen, angående Nick? Eller tänkte jag fel?

Daniel: Men alltså – började det rasa kroppar bara för att Strand började väsnas med pianot? Och hur jävla idiotiskt betedde sig Strand och Madison?

Ida: De dumma jävlarna Madison och Strand som blev packade.

Björn: De var ju lite fulla och halvkåta?

Stefan: Ja, haha, Strand och Madison, vilka pajasar!!

Ida: Exakt! Jag fick panik av hur mycket de drack!!! Även: vad törstig man blir av att vara bakis. Tänk att vara råbakis av tequila, så finns det bara brunt zombiebajssmittevatten.

Stefan: Om han ändå hade kunnat spela piano på riktigt, och inte bara fört oväsen.

Björn: Han försökte ju inte ens spela, dumjäveln… Inte ens Gubben Noak spelade han. Eller lite Für Elise. Jag har ett piano på jobbet. ALLA kan spela lite jävla Gubben Noak. Någon trudelutt får jag höra nästan varje dag.

Ida: Jag kan spela Lunka på.

Björn: Du ser!

Daniel: Medan hennes dotter gick på zombiejakt våningen över. WTF liksom.

Björn: Tänkte på Firmafesten…Väntade bara på att Lasse Berghagen skulle göra nåt dumt.

Ida: Men Björn, »halvkåta«? Är inte Strand gay?

Daniel: Han är en förförare av människor, sa han, så kanske bi?

Ida: Okej.

Björn: Mm, så tänkte jag med. Han gillar att ligga, han är bra på't…

Ida: Fast hans älskade dog ju en vecka sedan. Eller en dag?! (Tiden igen…)

Björn: Ständigt detta jävla tidsproblem.

Daniel: Visst kan man väl förstå deras längtan efter att få bara flirta och glömma allt elände ett tag, men just där, och just då? Extremt slött tänkt i manusrummet.

Stefan: Och båda med ryggen mot fönstret.

Ida: SÅ fulla. Tänk när man är så full och måste slåss mot zombies?! Och bara missar.

Linköpings kommunslogan är »Där idéer blir verklighet«. Det tycker jag Fear the Walking Dead kunde ha som tagline! Fear the Walking Dead – där idéer blir verkighet.

Daniel: Ska dock bli intressant att se hur de tar sig ur den där knipan, allihop.

Stefan: Tror ni det finns några fler överlevare i någon korridor på hotellet?

Björn: Hoppas det, det har känts bra att de har fyllt på med lite nytt blod.

Ida: Jag vill att de ska hitta en svensk charterfamilj som kommer och är jätteupprörda och gastar »vi har inte fått nån INFORMASCHON!!!«

Björn: Stig Helmer?

Ida:  Sällskapsresan: Zombie. »Finns det nåt svenskt kaffe på hotellet!?«

Björn: Schhh, Lasse Å kan höra dig. Känner mig lagom korkad nu men fattade aldrig vem som var svenska.

Daniel: Något hade ju uppenbarligen hänt med hon … ja, svenska Mercedes, vad hon nu heter i serien. Salazars dotter, Mercedes Mason. Hon är född och uppvuxen i typ Västerås eller Örebro, eller vad det var.

Ida: Gurkstaden!

Stefan: Men just det, Ofelia, vart kan hon ha tagit vägen? Hon verkade inte så jättepigg på att överleva längre.

Daniel: Nej, men hon kan ju inte bara ha hoppat och det dessutom utanför bild, verkar extremt ovärdigt sätt att skrivas ut ur serien på.

Ida: Jag stör mig rätt mycket på klyschiga repliker som betyder exakt ingenting: »You don't get tired of surviving, you just push on.« Wut?! »It's his father's darkness … you leave ’em alone, they head straight towards death.« Huh?!

Stefan: Tänk om det fanns någon på jobbet som gick omkring och sa sånt där, man skulle bli galen!

Ida: Stefan, eller hur! Hej tala i klyschiga gåtor. Det är som att de pratar i kommunslogans!

Björn: Älskar kommunslogans!

Daniel: Linköping var det visst hon kom från. Tack Wikipedia. Dessutom: Hennes riktiga namn enligt Wikipedia är Mercedes Masöhn. Lite ovanligt.

Ida: Linköpings kommunslogan är »Där idéer blir verklighet«. Det tycker jag Fear the Walking Dead kunde ha som tagline! Fear the Walking Dead – där idéer blir verkighet.

Björn: Hon kan ju inte bara ha hoppat?

Daniel: Lite konstigt att hon inte blivit mer omskriven av kvällspressen här hemma. Okej att hon flyttade till USA som tolvåring, men hon är ändå ännu svensk medborgare och har haft rätt stora, reguljära roller i flera kända serier även före Fear the Walking Dead.

Björn: Mm, läste det. Henne borde vi intervjua … innan hon dör i serien.

Daniel: Hm, nu ser jag att Expressen visst hade en sådan där text jag efterlyste redan 2012… Tung början men pajasvarning sista tio minuterna. Och en massa logiska luckor däremellan. En helt vanlig Fear the Walking Dead-vecka med andra ord!

Björn: Sant, men jag älskade – som sagt – balkongzombiesarna. Veckans zombie?

Ida: Ja veckans zombie måste bli en av trillzombisarna!

Björn: Jaa!

Stefan: Alla trillzombisar!

Ida: –Oiiiiiiiiiiiii! *duns*

4Björn: Bubblare: Självmords-/duschzombien.

3Daniel: Jo, det var en sorglig zombie. Tycker synd om alla zombisar som sitter fast.

Ida: Ah! Han autoerotik-självstryp-zombien.

Stefan: Ja, han som korsfästes var det också synd om. Han såg ju knappt ut som en zombie… det kanske han inte ens var?

Daniel: En sista fundering bara – tror vi verkligen att den där apotekaren är immun?

Daniel: Jag är skeptisk.

Ida: Han är lätt inte immun!

Björn: Vi har inte stött på det tidigare, så det känns lite bogus.

Stefan: Efter det bettet på axeln, jag tror han är immun!

Daniel: Men han kan ju ha blivit biten av en hund.

Ida: Eller av mördaren i Manhunter.

Daniel: Ni minns väl hundarna i Amores Perros, det kan lätt ha varit en av dem.

Björn: Så jävla mycket mindre blod har hon ju inte. Kolla in omslagsbilden…

Ida: Jo, det har hon Björn, sluta försvara.

Björn: Haha.

Ida: Du har suttit i en timme nu och letat efter den bilden som det ser ut som att hon har lika mycket blod på sig.

Björn: *Bölar*

Daniel: Nej, men Nicks blodmängder har ju också minskat dramatiskt från första halvan av säsongen. Då var han ju dränkt i det. Eller bara från förra veckan, för den delen.

Stefan: Det var inte mycket kvar när de kom till varuhuset i alla fall.

Björn: Mm, tidigare har han alltid haft blod-dreads.

Fear the Walking Dead visas på HBO Nordic. Nya avsnitt släpps varje måndag. Fear the Walking Dead-cirkeln är tillbaka nästa vecka.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel