Gruppsnack

Fear the Walking Dead-cirkeln om Flight 462, krabbzombier & En officer och gentleman

Sara: Aaaaaaaaaaaare we ready to ruuumble!

Ida: Jag tyckte det här var ett jättebra avsnitt! Bättre än flera av The Walking Dead-avsnitten. Äntligen lite mer zombies. Det har känts för zombiefritt. Snyggt ihopknutet med webbserien Fear the Walking Dead Flight 462 också. (Läs mer här om den webbserien, som kan ses på Youtube!)

Sara: Håller med, det var ett starkt avsnitt. Riktigt rå öppning. De skyggar verkligen inte för tuffa historier. Ännu ett barn i nöd!

Björn: Men fortfarande lite kapslade avsnitt, då det inte förs så mycket framåt. Kanske jag som är otålig.

Chris är helt klart nya Cauurl i alla fall. Trultonåringen som ska stay in the house men som aldrig stays in the house.

Ida: Hm, jag gillade verkligen. Det var action med många äcklig zombies, plus raffel med geggavloppet, plus de är förföljda… och ihopknutet med flygplanet! Jag som inte sett Flight 462 fattade först inte riktigt vilka de var i livbåten först – gjorde ni det? De är alltså karaktärer man har fått lära känna, och de är överlevare från en flygkrasch.

Sara: Nej, jag har inte heller sett. Jag tyckte det funkade fint som fristående inledning också. Gjorde inget att det var okända människor, vi introduceras ju ändå för nya rollfigurer hela tiden.

Daniel: Jag gillade också att det knöts ihop, men hur pass väl hopknutet var det egentligen? I webbserien (som är mindre än en kvart lång, så gå nu in och se den allihop!) får man se planet vara på väg in för någon sorts okontrollerad landning ovanför huvudet på Nick i en scen där han är hemma i deras villakvarter och håller på att bryta sig in hos deras grannar för att leta knarkmedicin (den scenen var ju med i säsong ett av Fear The Walking Dead också), men det innebär ju att de ännu måste vara jättenära sin utgångspunkt? Hur sakta går en båt egentligen?

Sara: Det där med tid- och rumsuppfattningen har jag också funderat över. Tycker att det har varit ganska svårt att hålla koll på hur lång tid som förflutit och över hur långa sträckor de rört sig. Men jag kanske har varit ouppmärksam.

Ida:  Jag kände direkt: men herregud låt brännskadefejset dö! Ska han ligga där och kvida utan minsta Alvedon? För vad? För en säker död!

Sara:  Ja, det var brutalt. De hade inte fegat med skadan, otroligt omfattande.

Ida: Man var också glad att det inte var lukt-tv den här gången… Gegget i ventilationen! Zombiekött/bajs/slem…Svinäckligt direkt när Travis skulle ner och det var flygkraschfolk som sugits in…

Sara: Fy sjutton. Men vad händig han verkar vara, Travis. Praktiskt. Jag skulle vara helt oduglig, kan ingenting om båtrörmokeri.

Ida: Ja: det startade en konversation här som vanligt om hur mycket hjälp man skulle vara till efter apokalypsen. Vi har ju pratat om det många gånger, inte minst här i cirkeln. Fan vad värdo man skulle vara. En parentes: Såg att en man i Nashville hade den här roliga rabattprydnaden, men tvingades av myndigheterna att ta bort den!

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 15.14.05
Vem vill inte ha den här gynnaren i rabatten?!

Sara: Hahaha! Näe, varför fick han inte ha den? Mindre störig än random ful trädgårdstomte ju.
Tillbaka till avsnittet: Chris är helt klart nya Cauurl i alla fall. Trultonåringen som ska stay in the house men som aldrig stays in the house. 

Daniel: Ja, Chris är verkligen otroligt irriterande. Låt oss be en bön att han fick sig en näsknäpp nu och rättar in sig i ledet. Men jag tvivlar.

Ida: Gud så trött jag är på honom! Vad i helvete Chris!!! Chris ska dra på egen hand. Chris ska tjura. Chris ska ställa till det för andra. Men ju mer jag hatar Chris desto mer älskar jag NICK! Han har blivit en riktig stjärna ju!

Sara: Verkligen! Och upptäckte täck-dig-med-zombieblod-och-bli-osynlig-tricket, helt själv!

Ida: Ja han kom på inälvsblodtricket som The Walking Dead-gänget glömde bort att man kunde göra i typ fem år! Konstigt att han har så enorma hårproblem. Det har han ju gemensamt med Caaaurrl. Han tvättar håret ju, men det hänger ändå i konstiga tillgjorda heroindreads.

Björn: Johnny Depp-dreads.

Sara: Måste vara balsambrist där.

Ida: Plus spegelleken med zombiekillen, när de stod och morrade mot varandra…
Helt blodig Officer och gentleman-skjorta. You go Nick!

"Är det du, Richard (Gere)?"
»Är det du, Richard?!« (Gere, reds. anm.)

Sara: Blev lite nervös när han resväskeletade att han skulle hitta droger, men det verkar bara ha varit antibiotika till flamman som fick åka med. Bra.

Ida: Men Ofelias pappa…»nä vi håller oss för oss själva! Du får hellre dö i blodförgiftning än att vi ber om hjälp!«

Sara: Bisarrt. Man kan ju klara sig själv – genom att passa på att be om antibiotika från en kompis också kan man tycka.

Daniel: Ja, den pappan har otroliga trust issues. Jag stör mig på att de agerar så otroligt korkat så ofta. Okej att rollfigurer ofta måste agera korkat för att det ska bli dramatiskt, men vad fan liksom, att hellre verka redo att offra sin dotter än att be om hjälp, kamma dig nu.

Björn: Det där är så konstigt också, om man inte skär av en arm så »turnar« man, men var går gränsen? Eller är hon inte biten? Ett verkade det ju som att det inte spelade någon roll – alla är redan infekterade. Zombieapokalypsens regler är lite luddiga.

Ida: Älskar att Nicks medicin-knowhow var till sådan hjälp! Nästan så jag ville anteckna där…det visste man inte, att ett drogberoende kunde göra att man har extrabra kunskaper till apokalypsen! Tror ni på Strands magic house?

Sara: Strand hade rätt när han såg något i Nick, gatusmartheten behövs. Men nja, det magiska huset… Jag vet inte jag.

Ida: Det lät lite väl bra. Men samtidigt, att Madison bara helt självklart förutsätter att hela gänget ska få följa med?

Sara: Det ljuva livet i Mexiko. Vi får väl se om de överhuvudtaget kommer dit. Nej, med tanke på hans visade hänsynslöshet… Först ba: snack om tillit hit och dit och sen kapar man linan till helt utlämnade människor.

Daniel: Jag har lite svårt att se att vi ska hamna i Mexiko. Är det så Fear the Walking Dead ska skilja sig från moderserien, att den ska utspela sig i grannlandet? Jag är skeptisk.

Sara: Ja. Samtidigt behöver den någon ny usp efter båtgrejen, nu när de börjar lära sig hantera zombielivet. De närmar sig The Walking Dead med stormsteg känns det som, och de kan ju inte åka båt hur länge som helst.

Ida: Det här låter helt hemskt, men jag var typ Team Strand med att inte ta dem ombord! Brännskadeungen skulle ju dö närsomhelst. Bli zombie. Äta upp alla.
Men kanske lite väl grymt att lägga repliken »nu har vi gått genom det värsta« och så bara HUGG i repet! Nähä…

Björn: Den rimligaste reaktionen, ju.

Sara: Jag tyckte slutet kändes väldigt metaforiskt, med lyxyachten och gummibåten. Inte ens metaforiskt förresten, i dagens värld, utan nästan bokstavligt.

Björn: Dagens Sverige…

Sara: Exakt.

Ida: Oj, jag tänkte inte ens på att det var en kommentar till dagens samhälle… Jaha nu framstår jag som en fascist som inte vill ta hand om flyktingar. Kul!

Björn: Ooops.

Sara: Det var så vansinnigt grymt tyckte jag. Hade ju varit bättre att lämna dem vid strandkanten. Släppa dem sådär mitt ute på havet, måste ju vara till en säker död? Eller hade de något att ro med? Lite mat och vatten hade de ju, men hur länge klarar de sig där…

Ida: Vill poängtera att jag vill ta hand om alla flyktingar. Men inte i fiktivt scenario om de bär på zombiesmitta och äter upp mig!

Björn: Jag känner ju samma sak, men det är ju i ett fiktivt scenario.

Daniel: Jag blev bara arg. Klart de hade möjlighet att ta dem med. De hade väl fått kunna sitta där bak på den där bryggan, och så när han brännskadekillen dör så bara kör de en kniv i skallen på honom och puttar honom i sjön? Hon, Alex, är ju uppenbart ett tillskott de kan ha nytta av, hon visade ju direkt där på stranden att hon är streetsmart och kan döda zombier. Lite av en Glenn!

Ida: Skulle ni hellre dö av värmeslag/uttorkning än uppäten av zombie på strand? Pest eller kolera! (eller zombievirus…) ni måste välja!

Björn: Hellre värmeslag än uppäten. Då kaaaanske man kan klara sig.

Sara: Hon verkade klart tuff, den där Alex. Men pojken kan inte leva så länge till. Jag hoppas nästan vi får stöta på dem igen, senare, och att de inte bara blev en symbol för Strands iskyla.

Björn: Hoppas jag med!

Ida: Man märker att detta är efter att man gjorde The Walking Dead. Det här med att det är »människor som är farliga« och hela den grejen.

Sara: Fear the Walking Dead-versionen av Morgan.

Ida: Jag tror de dyker upp igen! Brännskadefejset kanske blir nya Governor med äckligt Scarface!

Daniel: Klart de dyker upp igen, i alla fall hon. Man kan ju tänka sig att de kanske blir upplockade av de där som förföljer dem, om de nu fortfarande gör det. Och då lär hon ju inte vara så glad på Strand när de kommer ikapp…

"Have I got crabs?"
»Have I got crabs?«

Sara: Ooo, den teorin gillar jag! Hoppas på det. Veckans zombie: Jag tror vi är överens! Krabbzombien!

Alla: Absolut!

Sara: Äta och ätas samtidigt, det måste vara första gången vi ser det!

Ida: Shit vilken superbra scen det var! Man blev ju galen på att Nick skulle stå där och smula vid kanten bara… Så bara sinkhole:a ner…rätt i famnen på krabbzombien.

Sara: Hehe, »står du här och smular«.

Björn: Hahaha.

Ida: Tjena kexet! Kul att zombien käkade krabborna som i sin tur käkade på hans inälvor!
Trodde de bara ville äta människokött?

Sara: Skönt ansiktsuttryck på Nick också: »Gud så vidrigt, nämen herrejösses så vidrigt, det här vill jag verkligen inte se, måste bara kolla lite till.«

Björn: Haha.

Ida: Och sedan: tjena kexet så trillade en till zombie ner på honom. Nej, vi kan ju vara överens om att allt med Nick var bäst.

Daniel: Konstigt att krabborna inte gav sig på Nick, dock. När han väl lyckats döda krabbzombien låg han ju där och pustade ut i godan ro tills den där andra filuren trillade ner.

Sara: Ska vi sätta betyg? Stark trea tycker jag, nosar lite på fyra krabbor.

Ida: Ja bra. Jag ger fyra svaga »Tjena kexet står du här och smular«.

Björn: Tre starka blodiga En officer och gentleman-skjortor.

Daniel: Tre starka livbåtar från mig.

Fear the Walking Dead finns på HBO Nordic. Nya avsnitt släpps varje måndag. Fear the Walking Dead-cirkeln är tillbaka nästa vecka.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel