TVdags betygsätter tolkningarna

En närmast andlig upplevelse när Sven-Bertil Taube visar var skåpet ska stå i Så mycket bättre

Sista ordinarie avsnittet! Lisa Nilsson är huvudperson och vilken härlig dag det blev. Här är våra betyg:

Ison & Fille: Handens fem fingrar

1Linus: Duon strippar tillbaka allt, går unplugged och det gör att deras fina hyllningstext till sina mammor och den där starka vackra LeMarc-refrängen får stå i centrum. Det är en genomtänkt värdig version. Classy.
Betyg: 4/5

Björn: Mitt hjärta svämmar över, över Ison & Fille som personer men jag är fortfarande – efter 6 avsnitts rappande – inte helt såld på själva rappandet. Jag föredrar mer beat-orienterad rap (läs: Beastie Boys).
Betyg: 3/5

Sara: Filles sätt att repetera ordet »mamma«, jag vet inte, det går rakt in. Det är nåt med det där ordet när det sägs av en vuxen man. Dessutom med hela refrängen intakt och fint framförd av Britta Bergström… Mycket nära full pott.
Betyg: 4/5

Niklas Strömstedt: Säg det igen

2Linus: Niklas har för mig varit den tveklöst sämsta tolkaren denna säsong. Det är blaha, intetsägande och tråkigt. Men jag måste ge honom att han har tagit sig med tiden. Den här tolkningen funkar på grund av att han känns trovärdig. Då gör det inget att hans röst är vek.
Betyg: 2/5

Björn: Första tonerna var lite osäkra men sedan gasade Niklas på rejält i mina ögon. Mot slutet sitter tonerna där de ska och drabbade mig. Jag älskar artister där det inte är hundra att det är rena toner som kommer ut. Det känns mänskligt på ett fint sätt.
Betyg: 4/5

Sara: Det är fint. Jättefint, men det bygger så mycket på originalmelodin och texten att det är svårt att ge kredden till Niklas. Det starkaste är hans känslomässiga koppling till låten, och att det skiner igenom i framförandet.
Betyg: 3/5

Sven-Bertil Taube: Himlen runt hörnet

3Linus: Alltså, jag älskar att Sven-Bertil aldrig hade hört låten tidigare och nu drar ut alla under bar himmel. Han är den »äldre« deltagare genom åren som varit mest konsekvent bra. Det är fantastiskt fin version. Och plötsligt drabbar texten en som aldrig förr. En av årets tveklöst bästa versioner.
Betyg: 5/5

Björn: Vilken sinnessjukt bra tolkning och vilken röst! Jag skulle ha velat höra honom sjunga verserna, då hade betyget blivit sex sidenscarfar. Var något öga torrt hos de andra artisterna?
Betyg: 5/5

Sara: När en 81-årig Sven-Bertil Taube, stående i grönska, omgiven av stråkar och vitklädda figurer öppnar munnen och ömsint säger »jag har himlen runt hörnet«, ja, då betyder plötsligt texten något helt annat. En närmast andlig upplevelse.
Betyg: 5/5

Jenny Berggren: Varje gång jag ser dig

4Linus: Äntligen drar Jenny fram Ace of Base-gunget! Det blir poppigt och även om hon inte har Lisas fantastiska röst så känns det härligt retro och en bra avslutning på hennes ojämna rad av tolkningar. Eller ocoolt som Lisa Nilsson uttrycker det mellan raderna.
Betyg: 3/5

Björn: Vad håller Jenny på med? Svinbra låt, urdålig tolkning. Jag vägrar tro att hon sjunger i den tonart där hennes röst gör sig bäst.
Betyg: 2/5

Sara: Jag gillar funkinslagen! Kul retro-arr, men röstgymnastiken hon ägnar sig åt är inte alls framgångsrik. Synd på en grund med potential.
Betyg: 2/5

Andreas Kleerup: Var är du min vän?

5Linus: Tänk att Kleerups bästa version skulle vara en akustisk ballad. Men han sjunger så naket, så ärligt, så sorgset till sin vän, bortgångne producenten Christian Falk, att jag bara surrender. Som han själv säger innan låten: »Han är ju med ändå, men jag kan ju inte ringa honom…« Fruktansvärt berörande där Kleerups småtrasiga röst kommer helt till sin rätt.
Betyg: 5/5

Björn: Andreas usp är produktionerna. Men fan, jag börjar bli svag för hans småtrasiga (bra ordval, Linus) röst också. Jag kände inte Christian Falk, tyvärr, men hans död drabbade mig ändå.
Betyg: 5/5

Sara: Svårt att värja sig mot detta. Det finns så mycket känslor i den här mannen. Här sjunger han också riktigt bra, även om det där eviga knarret kan stå i vägen ibland.
Betyg: 4/5

Miriam Bryant: Allt jag behöver

6Linus: Miriam har varit lysande många avsnitt och krånglat till det i några andra. Här är hon i sitt bästa slag igen när hon vägrar gråta efter spilld karl och uppdaterar Lisa Nilssons skilsmässolåt till en powerwoman-anthem. Det känns som om det är precis det Lisa själv skulle vilja sjunga anno 2015.
Betyg: 5/5

Björn: Ännu en otrolig tolkning av Miriam. Jag tycker att hon i princip har nailat alla tolkningar men föredrar när hon sjunger på svenska. Bonus: Naaaw när hon ville att Lisa skulle adoptera henne. Urgulligt!
Betyg: 5/5

Sara: Håller med Björn om Miriams stabilitet och höga lägstanivå, och också att det alltid bränner till lite extra när hon sjunger på svenska. Hennes modernisering av den här låten är extremt lyckad, även om texten för min del kanske känns lite juvenil. Kan tänka mig att det blir en superhit bland tweensen.
Betyg: 4/5

Så mycket bättre visas på TV4 lördagar kl 20. Om en vecka är det dags för duetter.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel