TVdags recappar Marvel's Agent Carter

Efter konstigt öronfipplande & kåtbockande – nu ska gasen tryckas i botten i Agent Carter!

Innehåller spoilers om Agent Carter avsnitt 4 The Blitzkrieg Button.

Howard Stark återvänder och ställer till inte så lite problem när han ber Peggy smuggla ut en av hans uppfinningar som S.S.R. beslagtagit: »blitzkriegknappen«, som Stark uppfann för att slå ut elektriciteten i en stad för att ställa till det bombplanen. Det är bara det att elektriciteten slogs ut permanent. Inte så bra om det händer i New York… så Peggy smugglar ut apparaten.

Att Stark smugglats in i Peggys lägenhet, och nu »uppvaktar« (hrm) alla hennes grannar är lite väl bred komedi. Han är fortfarande på rymmen från lagen, och till och med Stark i kåtbocksläge borde veta bättre.

Resten av S.S.R. söker efter Howard Stark och Sousa tar in en lodis som kan ha sett något i hamnen. Sousa har problem att få något ur honom, men Thompson övertygar till sist lodisen med en flaska whisky, och de får veta att lodisen såg en finklädd man och en kvinna lämna en båt. Lagom värdefull info. Stackars Sousa.

Efter att Jarvis uppenbart ljugit för Peggy om vad Stark egentligen vill att hon ska göra, så kan hon inte låta bli att titta närmare på blitzkriegknappen, och finner i stället… ett rör med blod? Hon frågar Stark som avslöjar att det är Captain Americas blod. Han hoppas använda blodet till att bota sjukdomar, Peggy tror att han bara är ute efter pengar, och de två grälar.

För det första, kunde Jarvis »tell« vara mer uppenbar? Finns det någon som på riktigt fipplar med sitt öra som en galning när de ljuger? Jag tror inte han gjorde det för att varna henne heller, eftersom han gjorde samma sak tidigare i avsnittet utan orsak att visa att han ljuger.

För det andra, att Stark smugglats in i Peggys lägenhet och nu »uppvaktar« (hrm) alla hennes grannar är lite väl bred komedi. Han är fortfarande på rymmen från lagen, och till och med Stark i kåtbocksläge borde veta bättre.

Stark har genom avsnittet jagats av Mr. Mink, gangstern som hjälpte till att smuggla honom tillbaka in i landet. När Mr. Mink funnit Stark och är på väg in på Peggys rum springer han in i nyinflyttade grannen Dottie, som… vill ha hans automatpistol. Så hon knäcker nacken på honom. Jag är glad att de inte drog ut på hennes status som hemlig skurk längre, eftersom till och med jag såg igenom det.

Det var ett lite svagare avsnitt den här veckan, då det definitivt handlade mer om att få karaktärerna dit man ville, snarare än att berätta en särskilt intressant historia i sig, men det kan väl bara betyda att serien kommer trycka gasen i botten i de sista fyra avsnitten!

Och det borde den göra. Det är »bara« fyra avsnitt kvar i den här säsongen – och Stark ska rentvås, Leviathan ska utvecklas (vi vet fortfarande inte vad de är, eller vad de vill). Och nu fick vi veta att en grupp Sovjetsoldater slets sönder av något okänt under kriget. Stark var där, men varför, och vad hände? Jag hoppas också att de inte introducerar Captain Americas blod utan att göra något med det.

Det är mycket som ska hända på kort tid!

Marvel's Agent Carter går på ABC i USA.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel