Ryktena går

Day-O! Beetlejuice får en uppföljare… eller?!

Oj oj oj, nu kokas det på filmsajter och sociala medier! Har ni hört att Tim Burton själv gått ut med att han ska göra en uppföljare till Beetlejuice?! Är det sant? Mja…

Men sakta i backarna. Vi tar det från början. Närmare bestämt 1988, det var då som Tim Burton regisserade den originella hemsökt hus-komedin med Michael Keaton som knasigt spöke som anlitas av ett nyligen avlidet par (Geena Davis, Alec Baldwin) för att skrämma iväg de förfärliga personerna som flyttat in i deras hus.

Mycket tack vare fantastiska monster och spöken (Beetlejuice vann en Oscar för bästa makeup), en ung, gothig och bedårande Winona Ryder och ett fiffigt användande av Harry Belafonte-musik gjorde Beetlejuice inte bara storsuccé, utan har levt vidare som en riktig kultklassiker.

Skärmavbild 2016-03-11 kl. 20.32.19
Skeptisk Geena i Dödens väntrum tillsammans med en av mina absoluta favoriter. Kolla glosögonen!

1990 fanns det faktiskt planer på att göra en uppföljare med namnet Beetlejuice Goes Hawaiian. Tack för att Tim Burton och Michael Keaton var upptagna med Batman-filmer så den inte blev av, det låter ju förfärligt.

2011 var det dags igen. David Katzenberg och Seth Grahame-Smith som skrev manus till Abraham Lincoln: Vampire Hunter började skriva på ett nytt Beetlejuice-manus, och i fem år har det varit fast i vad man brukar kalla »produktionshelvetet«, det vill säga att ingen är nöjd med någonting och pengar finns inte och folk får sparken var och varannan dag och nya anställs som börjar på ny kula, men ingen är nöjd med det heller. Och så vidare.

2016, mars, och nu börjar det bubbla igen. Fans gör egna trailers, och glatt rapporteras det att nu ska det verkligen bli av! Tim Burton har sagt att en tvåa är på gång! Michael Keaton och Winona Ryder ska vara med!

Inte så fort, informerade så nyss Burtons talesperson. Burton är fullt upptagen. Dels håller han på med att tillsammans med manusförfattaren Jane Goldman (X-Men: First Class, Kick-Ass) göra film av boken Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (ett projekt jag tror är som klippt och skuret för Burton). Dels utvecklar han en live-action Dumbo. (Gulliga elefanter!)

De här muntra ryktena hänvisar allihopa till samma källa, och när man kollar närmare på det där med Ryder och Keaton så är det verkligen ingenting bekräftat, det är hintar och hysch hysch och »jo men det skulle jag så klart gärna vara med på…«, bland annat pratade Ryder om det i Late night with Seth Myers.

Jag själv hoppas nog att det inte blir någon film. Jag kan inte se någon poäng med att göra en ny CGI-Beetlejuice med en gubbig Keaton och en vuxen Ryder, filmen är ju bra som den är! Låt den vila i frid. Hur skulle man kunna överträffa till exempel den här scenen!?

Daaaaay-O!

Beetlejuice finns att köpa på DVD.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel