TVdags Tobias Norström deppar över castingbeskedet

Därför är Colin Farrell ett värdelöst val till True Detective

En av de lika underskattade som lovordade styrkorna hos den första säsongen av årets mest omtalade tv-serie, True Detective, var den känsligt handplockade casten. När serien kröntes av Matthew McConaugheys och Woody Harrelsons skådespelarinsatser var det liksom lika mycket ett dramatiskt genidrag som ett skådespelarval helt i linje med den amerikanska skådiselitens formkurva.

McConaughey och Harrelson befann sig nämligen båda i en ytterst intressant ny riktning i karriären när True Detective spelades in. Den tidigare i sin omtalade, och uttjatade, McConaissance, och den senare med arbetarkriminalaren Out of the Furnace i ryggen och de avslutande filmerna i The Hunger Games-kvartetten på sin horisont.

De senaste fem åren har Farrell ägnat karriären åt att underleverera sina bekymrade ögonbryn till cinematiska haverier som Fright Night och remaken av Total Recall.

Att True Detective fick dramatisk verkshöjd i scenerna mellan Rust och Marty var därmed ingen tillfällighet, snarare en produkt av utbytet mellan två skådespelare i full färd med att omdefiniera sina skådespelarjag. True Detective blev en del av deras nyvår men framför allt blev True Detective ett resultat av två skådespelares benägenhet att bege sig ut på ny okänd mark.

När Colin Farrell igår utannonserades som den första skådespelaren i True Detectives andra säsong var det med ett ackompanjemang av små diskreta varningsklockor. Inte bara för att en av huvudrollerna slutligen fastställdes tillhöra en man i en serie i desperat behov av fler och bättre kvinnokaraktärer, utan även då Farrell de senaste fem åren varit en av världens minst intressanta skådespelare. Sedan en miniatyrrenässans med In Bruges 2008 och Crazy Heart 2009 har Farrell nämligen ägnat merparten av sin karriär åt att underleverera sina bekymrade ögonbryn till cinematiska haverier som Fright Night och remaken av Total Recall.

Utöver Farrell har det ryktats om två andra manliga huvudrollsinnehavare, Taylor Kitsch och Vince Vaughn. Den ena med flopparna Savages och John Carter i bagaget och den andra Google-reklamfilmen The Internship.

Om den första säsongen av True Detectives lyftes mot de stjärnprydda skyarna av sina utmärkta huvudpersoner ser det andra kapitlet snarare ut att behöva dra sig själv upp ur dyn.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel