Inför premiären på Netflix i morgon

Daredevil har äntligen blivit tv-serie – men känner du till dessa misslyckade försök?

I morgon släpper Netflix hela första säsongen av Marvel's Daredevil; den första av fyra planerade serier baserade på olika Marvel-karaktärer. Det här är första gången som den blinda superhjälten från Hell's Kitchen får sin egen tv-serie, men Netflix är inte de enda som försökt adaptera serietidningen för tv. Här är några misslyckade försök:

Angie Bowies Daredevil

1975 fick Angie Bowie, David Bowies dåvarande fru, rättigheterna till karaktärerna Daredevil och Black Widow, som på den tiden hade ett förhållande i Daredevil-serietidningen. Angie hade planer för en tv-serie och klädde själv upp sig som Black Widow, med skådespelaren Ben Carruthers i Daredevil-dräkt, för några fotografier. Projektet kom aldrig längre än så eftersom det skulle vara för svårt och dyrt att filma och göra specialeffekter.

57372391

Daredevil and Lightning the Super Dog

När Marvel på 1980-talet öppnat produktionstudion Marvel Productions och gjorde tecknade tv-serier som Spindelmannen, Transformers, Muppet Babies, m.fl., så utvecklade de även en serie baserad på Daredevil. Titeln reflekterade tillägget utav en nypåhittad medhjälpare Daredevil and Lightning the Super Dog. Kanalen ABC gick med på att köpa serien, men ångrade sig plötsligt efter att någon på Marvel sagt någonting dumt till en ABC-chef som inte gillade projektet och letade efter en ursäkt att skrota det.

MARVEL_Daredevil 1

Trial of the Incredible Hulk-piloten

Efter den otecknade Hulken-actionserien 1977–1982 gjordes tre tv-filmer som uppföljare. Den andra – Trial of the Incredible Hulk, svensk titel Hulken i New York, trots att Hulken varken satt i rättegång eller var i New York – var tänkt som pilot för en potentiell tv-serie baserad på Daredevil. Rex Smith spelade Matt Murdock/Daredevil, vars superhjältedräkt inte såg det minsta ut som den ikoniska röda dräkten från serietidningarna, och inte heller var hans ärkefiende Kingpin (John Rhys-Davies) särskilt lik den stora gangsterbossen. Trots bra tittarsiffror blev det ingen spinoffserie – kanske beroende på att filmen var otroligt dålig. Den svarta ninjadräkten som var så ogillad av fans verkar dock lämnat spår eftersom Daredevil har på sig en liknande i trailers för Netflix nya serie.

b5806f73e7

Fox kids-Daredevil

Den sista av dessa serier som aldrig blev av skulle ha varit en spinoff från 1990-talets hyllade Spindelmannen-serie där Daredevil hade varit med i ett par avsnitt. Enligt konceptkonsten från 1999 som användes för att pitcha serien verkar det ha handlat om en trogen adaption utan superhundar eller ninjadräkter. Fox Kids ville dock vänta med serien tills Daredevil-storfilmen med Ben Affleck kommit ut, därefter rann det ut i sanden.

dd

Så vad tycker ni? Var det synd att dessa serier aldrig gjordes eller var det tur att det blev som det blev? Det verkar i vilket fall som helst som att den bästa versionen är den som släpps på Netflix. Vi har förhandstittat på fem avsnitt och recenserar den i morgon. Missa inte det.

Daredevil har premiär på kl 9 i morgon på Netflix.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel