Inför premiären på Netflix i morgon

Daredevil har äntligen blivit tv-serie – men känner du till dessa misslyckade försök?

I morgon släpper Netflix hela första säsongen av Marvel's Daredevil; den första av fyra planerade serier baserade på olika Marvel-karaktärer. Det här är första gången som den blinda superhjälten från Hell's Kitchen får sin egen tv-serie, men Netflix är inte de enda som försökt adaptera serietidningen för tv. Här är några misslyckade försök:

Angie Bowies Daredevil

1975 fick Angie Bowie, David Bowies dåvarande fru, rättigheterna till karaktärerna Daredevil och Black Widow, som på den tiden hade ett förhållande i Daredevil-serietidningen. Angie hade planer för en tv-serie och klädde själv upp sig som Black Widow, med skådespelaren Ben Carruthers i Daredevil-dräkt, för några fotografier. Projektet kom aldrig längre än så eftersom det skulle vara för svårt och dyrt att filma och göra specialeffekter.

57372391

Daredevil and Lightning the Super Dog

När Marvel på 1980-talet öppnat produktionstudion Marvel Productions och gjorde tecknade tv-serier som Spindelmannen, Transformers, Muppet Babies, m.fl., så utvecklade de även en serie baserad på Daredevil. Titeln reflekterade tillägget utav en nypåhittad medhjälpare Daredevil and Lightning the Super Dog. Kanalen ABC gick med på att köpa serien, men ångrade sig plötsligt efter att någon på Marvel sagt någonting dumt till en ABC-chef som inte gillade projektet och letade efter en ursäkt att skrota det.

MARVEL_Daredevil 1

Trial of the Incredible Hulk-piloten

Efter den otecknade Hulken-actionserien 1977–1982 gjordes tre tv-filmer som uppföljare. Den andra – Trial of the Incredible Hulk, svensk titel Hulken i New York, trots att Hulken varken satt i rättegång eller var i New York – var tänkt som pilot för en potentiell tv-serie baserad på Daredevil. Rex Smith spelade Matt Murdock/Daredevil, vars superhjältedräkt inte såg det minsta ut som den ikoniska röda dräkten från serietidningarna, och inte heller var hans ärkefiende Kingpin (John Rhys-Davies) särskilt lik den stora gangsterbossen. Trots bra tittarsiffror blev det ingen spinoffserie – kanske beroende på att filmen var otroligt dålig. Den svarta ninjadräkten som var så ogillad av fans verkar dock lämnat spår eftersom Daredevil har på sig en liknande i trailers för Netflix nya serie.

b5806f73e7

Fox kids-Daredevil

Den sista av dessa serier som aldrig blev av skulle ha varit en spinoff från 1990-talets hyllade Spindelmannen-serie där Daredevil hade varit med i ett par avsnitt. Enligt konceptkonsten från 1999 som användes för att pitcha serien verkar det ha handlat om en trogen adaption utan superhundar eller ninjadräkter. Fox Kids ville dock vänta med serien tills Daredevil-storfilmen med Ben Affleck kommit ut, därefter rann det ut i sanden.

dd

Så vad tycker ni? Var det synd att dessa serier aldrig gjordes eller var det tur att det blev som det blev? Det verkar i vilket fall som helst som att den bästa versionen är den som släpps på Netflix. Vi har förhandstittat på fem avsnitt och recenserar den i morgon. Missa inte det.

Daredevil har premiär på kl 9 i morgon på Netflix.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: bristande kommunikation & nakna normperfekta kroppar i Normala människor

9 augusti, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Blodet droppar i synd & skam-tyngda Miraklet

2 augusti, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: The Swimmer (1968)

28 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Grow tar dansk crime-tv tillbaka till täten

26 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Michaela Coels mästerverk I May Destroy You

19 juli, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Little Fugitive (1953)

14 juli, 2020
Tips

Underbart dålig stämning när Ziwe gisslar kollegor om rasism

13 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Sandis skojdissningar av Gyles Brandreth i QI

12 juli, 2020
Tips

Damer i burar! Amy Sedaris i otippad hyllning av obskyr 60-talsrulle

7 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Perry Mason-skådisguldet – Lithgow, Rhys & Maslany

5 juli, 2020
Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel