Bildspecial

Dar Adals hånflin & Sauls kaffepaus – jösses, vilket Homeland-avsnitt!

Jösses, vilket Homeland-avsnitt – ett solklart favoritavsnitt av en supersäsong. Många av oss var ju tveksamma till hur Quinn-problematiken skulle lösas men jag tycker att det har fungerat hur bra som helst. Efter gårdagens avsnitt kan det väl inte finnas många kverulanter kvar?

Peter Quinns tillbakablick! Med Sue Ellen-softad lins. Snygg i håret och allmänt »frisk«. Toppat med deppen när tillbakablicken övergår till nutid och Quinn försöker fånga ölburken igen.

När Dar Adal (F. Murray Abraham) glider in med ett hånflin (eller är det ett vanligt flin? Ingen vet) till Madam President-elect, sitter vi i tv-soffan och hytter med näven. »Åh, du din…«

I House of Cards spelade Elizabeth Marvel presidentkandidaten Heather Dunbar. Här har hon – ja, eller Elizabeth Keane som rollfiguren heter – klivit upp ett snäpp och är vald president. Men titeln »President-elect« var det väl ingen som brydde sig om förrän vi hörde det rapas upp i media på daglig basis gällande Trump? Och då bara för att vi alla hoppades att ett gudomligt ingripande skulle rädda oss från att blindtarmen »-elect« skulle nypas bort. Men så blev det inte och här är vi nu.

president-elect

Det är så smärtsamt att se henne se sin son göra det fegaste ett kräk kan göra – springa från krig. Men herregud så bra scenen är, när han kommer springande rakt emot kameran.

spring-i-benen

Peter Quinns tillbakablick sedan, med Sue Ellen-softad lins. Snygg i håret och allmänt »frisk«. Toppat med deppen när tillbakablicken övergår till nutid och Quinn försöker fånga ölburken igen.

quinn-tbt

Och vad tusan är det frågan om med strumpdockeställets bild på Peter Quinn? Till och med Dar Adal tänkte: »Låt han vaaaa!«

quinn

Jake Weber, för mig mest känd som Patricia Arquettes timide man i Medium, är här suverän i rollen som Brett O'Keefe – Homelands version av Alex Jones. Vilket supervidro. Väggarna med sociala medier-brus är såväl larvigt som lockade. Verkligheten ser nog ut som ett random sjukt deppigt unkishem.

sock-puppet-vagg

Nästa man till rakning. Max, Max, Max. Hur ska du klara dig ur den här rävsaxen? Du kunde väl ha gömt telefonen? Det är inte så svårt…

Max

Och så avsnittets absoluta höjdpunkt. När Saul först står och brassar kaffe eller te i Carries kök för att sedan kliva in i det låsta rummet och upptäcka hennes bevisvägg. Kolla in hans sneda flin här nedanför. Håll över ena sidan av ansiktet så ler han, håll över andra sidan så ser han förbannad ut (ett trick som funkar med Harrison Ford också).

saul

Men vi kollar in hela ögonblicket igen!

Nu ska man alltså oroa sig över tre herrar: Quinn, Max och Saul. Och hur ska det gå för Madam President-elect? Bättre än för Trump, hoppas jag. Och för Carrie? Vad tror ni vi har framför oss?

Homeland sänds på SVT1 på måndagkvällar och finns därefter på SVT Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel