Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

Den nordiska lanseringen närmar sig för streamingtjänsten Paramount+. Nu står det dock klart att lanseringsdatumet justeras – åtminstone delvis. Det tidigare aviserade startdatumet torsdag 25 mars gäller fortfarande, men bara om man startar ett abonnemang på Paramount+ via Apples tjänst Apple TV-kanaler eller via de tv-plattformar som Tele 2, Telenor och Allente erbjuder. Vill man prenumerera på Paramount+ via en vanlig app i sin mobil, surfplatta eller smart-tv får man vänta ytterligare någon vecka, då detta startdatum nu anges med det lite mer luddiga »senare i april«.

Vad i hela fridens namn är då Apple TV-kanaler? I Sverige har det hittills varit en närmast outnyttjad funktion bland de tv-tjänster som Apple erbjuder, som ger användaren möjlighet att prenumerera på streamingtjänster (som Apple alltså väljer att här kalla »kanaler«) direkt i Apple TV-appen i stället för i enskilda appar. Apples vision med kanalupplägget är att man ska kunna samla alla sina streamingtjänster i TV-appen i stället för att ha dem utspridda i separata appar (och att alla betalningar för dessa streamingtjänster därmed även ska hanteras via användarnas iCloudkonto).

I Sverige har som sagt den här funktionaliteten hittills varit slumrande, men även i Apples hemland USA har flera av de tyngsta streamingtjänsterna saknats – som Netflix, Disney+, Hulu och sedan en tid även HBO (som innan introduktionen av nya HBO Max fanns med i paletten).

»Paramount+ är väl positionerad för att bli en nyckelaktör bland de nordiska strömningstjänsterna. Paramount+ erbjuder ett stort utbud av innehåll inom alla genrer. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder Paramount+ via Apple TV-kanalerna samt via våra partners innan vi introducerar tjänsten som en fristående app senare i april«, skriver Jesper Dahl, general manager på ViacomCBS Nordics, i ett pressmeddelande.

Vad kommer då Paramount+ att erbjuda? Tjänsten kommer dels att innehålla tv-material från amerikanska kanaler som Showtime och CBS, samt eget originalmaterial som den på förhand omtalade Two Weeks to Live med Maisie Williams från Game of Thrones, Jordan Peeles The Twilight Zone samt komediserien Everyone is Doing Great av James Lafferty och Stephen Colletti. Längre fram utlovas även premiärerna av serier som The Man Who Fell to Earth, Mayor of Kingstown, Lioness, The First Lady samt bland annat Dexter-rebooten. Samtliga säsonger av TVdags-favoriten Yellowstone kommer att också att återfinnas på Paramount+.


Yellowstone är en av serierna som från och med nu får sin hemvist på Paramount+.

På barnområdet kommer tjänsten att husera bland annat SvampBob Fyrkant, Teenage Mutant Ninja Turtles, Dora Utforskaren och Paw Patrol, samt den egenutvecklade Hunden Ib baserad på den danska barnboksfiguren med samma namn.

På filmområdet lyfter företaget fram att man kommer att husera samtliga Mission: Impossible-titlar, Indiana Jones-franchisen samt Gudfadern-trilogin, plus premiärer för kommande filmer som Tesla, Capone och Escape from Pretoria.

Priset för Paramount+ har tidigare angetts till 69 kronor per månad, men i det nya pressmeddelandet nämns inget månadspris, utan i stället hittas formuleringen »priserna hos distributionspartnerna kommer att variera från plattform till plattform«.

Vad säger ni, har Paramount+ någon chans på det redan trånga området för streamingtjänster?

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel