Fotboll

Dags för försäsong! Fotbollsallsvenskan är het – redan i februari

Det är fortfarande vinter och de flesta av oss ser väldigt mycket fram emot skidmästerskapen som drar igång med skidskytte-VM på onsdag. Att vara idrottsintresserad innebär även att man hela tiden längtar efter vad som kommer längre fram, nästa fotbollsmästerskap och nästa OS.

I år har C More satsat stort på att sända fler träningsmatcher än de gjort innan. Jag lovar att fansen är med tåget. Svenska fotbollssupportrar blir aldrig mätta utan vill bara ha mer och mer.

Fotbollsallsvenskan 2017 ligger två månader bort men är het redan nu. Nästan alla lag är på träningsläger söderut och den journalistiska täckningen av försäsongen är bättre än någonsin. När svensk sportjournalistik precis har visat sin absolut sämsta sida med en silly season-journalistik som havererade och utvecklade sig till okritisk skvallerjournalistik så är försäsongsbevakningen desto bättre. Det lurar en journalist på varenda träningsplan som snabbt rapporterar om vad som händer. Det görs webb-tv-program och poddar till en sådan mängd att det är omöjligt att ha koll på allt. Jag älskar det.

Det är fantastiskt kul att följa allsvenskan nu. Snacket och spekulationerna är redan igång. Det spekuleras i nyförvärv och försäljningar, trupper jämförs och vi funderar över startelvor. Flera klubbar har pengar till spelarköp. Årskortsförsäljningen är superhet på många håll i landet. Vi har inte bara världens längsta försäsong för spelarna utan också för fansen. Har allsvenskan varit så uppsnackad så här tidigt någonsin innan? Är det till och med så att längtan och vägen är häftigare än själva målet? För vissa kommer det att vara så när man tidigt upptäcker att detta blir en skitsäsong. Längtan bemöts med en käftsmäll i form av en sur premiärförlust.

Jag kommer ihåg när det knappt visades en enda allsvensk match på tv. Det var någon per år ungefär. Tack vare kommersiell tv:s intåg är nu tillgängligheten och mängden svensk fotboll på tv bättre än någonsin. I år har C More satsat stort på att sända fler träningsmatcher än de gjort tidigare. Jag lovar att fansen är med tåget. Svenska fotbollssupportrar blir aldrig mätta utan vill alltid ha mer. Kravbilden blir också större och större. Träningsmatcherna är inte längre bara förberedelsematcher där man testar taktik – för supportrarna har de blivit mer och mer sportsligt viktiga – man vill vinna alla matcher, och tålamodet är kort.

C Mores träningsmatch-premiär var redan häromveckan. I dag ska fyra lag träningsspela. Det är Häcken mot norska Molde, Malmö mot Östersund och Djurgården mot kroatiska Rijeka.

Häcken, Malmö och Djurgården har alla nya tränare, vad innebär det? Det vill man så klart spana in. Kan Mikael Stahre sätta en defensiv i Häcken samtidigt som han behåller offensiven från Peter Gerhardssons tid? I sådana fall blir Häcken bra. Kommer Özkan Melkemichel lyckas införa kreativitet och passion i Djurgården. Kommer Östersund att utvecklas ännu mer eller kommer de att bli sönderlästa? Hur tänker Magnus Pehrsson utveckla MFF:s spel, som kanske är lite av ett oskrivet blad för stunden.

Den hetaste matchen är så klart Malmö–Östersund. Malmö har en liten revansch att utkräva efter 0–3 förlusten på hemmaplan i höstas.

BK Häcken–Molde FK, C More Fotboll, i dag kl 9:30.

Malmö FF–Östersunds FK, C More Sport, i dag kl 10:30.

Djurgårdens IF–HNK Rijeka, C More Fotboll, i dag kl 14.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel