Kommer vi få se något annat än vita trettinåntings i Stockholms innerstad?

Dags för blindbröllop igen – SVT ger Gift vid första ögonkastet ny säsong

Under första säsongen av Gift vid första ögonkastet skrev både jag och Caroline om alla de tankar och frågeställningar som uppstod under tittandet. (Här, här och här.) Det snackades även utanför TVdags-spalterna (märkligt, jag vet) om huruvida det var cyniskt, rimligt, okej, och så vidare.

Faktum är att inläggen så småningom hamnade bland TVdags mest lästa, vilket säger något om kraften i programmet. Inte undra på, heller, att det nu planeras för en säsong två som ska spelas in i sommar, för vilken SVT letar nya singlar att para ihop. Den här gången är det med alla kort på bordet, till skillnad från förra gången då programmet annonserades som »Den rätta« och det där med giftermål kom som en överraskning precis i slutet av castingprocessen.

Gissningsvis hoppas de kunna kompensera för den första säsongens extremt homogena utbud av vita trettinåntings i Stockholms innerstad.

Frågan är vad det kommer att innebära. Å ena sidan är det ju sympatiskt att ingen luras in i något under falsk flagg, å andra sidan så kanske det är ett viss slags människa som medvetet vill vara med i en serie där de ska gifta sig med en främling. Eller så är det bara någon som gillar tanken på att få experthjälp att hitta kärleken och, som det påstås, lära sig massa saker om sig själv. Jag skulle gärna se att det lades ett eller två avsnitt till på den processen, så att man kan få ett bättre hum om hur experterna lär känna deltagarna och hur de resonerar när de väljer.

Det är lite roligt att SVT specificerar att man kan söka oavsett ålder, ort, och sexuell läggning. Jag misstänker att de ville men inte vågade lägga till »etnicitet«; gissningsvis hoppas de kunna kompensera för den första säsongens extremt homogena utbud av vita trettinåntings i Stockholms innerstad.

Kan för övrigt tipsa om Berts blogg, där han berättar lite mer om olika delar av casting och inspelning och sina tankar. Inklusive ett inlägg för bara ett par dagar sen där han uppmanar folk att inte söka… »Sök om du vill bli en erfarenhet rikare i allmänhet. Men inte om du vill finna kärlek i synnerhet.«

Nu fick jag en idé för ett programformat: Experterna träffar existerande par och berättar varför de passar eller inte passar ihop. Vore skitkul ju. Eller! Eller! Experterna träffar ett gäng människor och intervjuar dem och sen ska de räkna ut vilka av dem som är ihop med varandra. Baluba, ring mig.

Just nu på TVdags

Trailer

Rymdkriget nära i nya trailern för For All Mankind

15 januari, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Hellacopters-dokun visar Sveriges coolaste & bonnigaste rockband

10 januari, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Premiärdatum oklart på nytt ärevarv

3 januari, 2021
Recension

Nu på C More: Wallström & Sarri lyfter Beck – Döden i Samarra

2 januari, 2021
Intresseklubben Antecknar #77

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Filmåret 2020

31 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Kjell Häglund rankar årets 50 bästa dramaserier

31 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Kjell Häglund rankar årets 30 bästa humorserier

30 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Blomdahl listar årets tio bästa skräckfilmer

30 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Martin Degrell listar årets glädjespridare

30 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Martin Degrell rankar årets bästa upptäckter av gamla filmer

29 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Tora Liliedahl listar årets topp-10 tv-fröjder

28 december, 2020
TVdags listar film- och tv-året 2020

Björn Finér listar årets allra fränaste tv-förälskelser

26 december, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel