Kommer vi få se något annat än vita trettinåntings i Stockholms innerstad?

Dags för blindbröllop igen – SVT ger Gift vid första ögonkastet ny säsong

Under första säsongen av Gift vid första ögonkastet skrev både jag och Caroline om alla de tankar och frågeställningar som uppstod under tittandet. (Här, här och här.) Det snackades även utanför TVdags-spalterna (märkligt, jag vet) om huruvida det var cyniskt, rimligt, okej, och så vidare.

Faktum är att inläggen så småningom hamnade bland TVdags mest lästa, vilket säger något om kraften i programmet. Inte undra på, heller, att det nu planeras för en säsong två som ska spelas in i sommar, för vilken SVT letar nya singlar att para ihop. Den här gången är det med alla kort på bordet, till skillnad från förra gången då programmet annonserades som »Den rätta« och det där med giftermål kom som en överraskning precis i slutet av castingprocessen.

Gissningsvis hoppas de kunna kompensera för den första säsongens extremt homogena utbud av vita trettinåntings i Stockholms innerstad.

Frågan är vad det kommer att innebära. Å ena sidan är det ju sympatiskt att ingen luras in i något under falsk flagg, å andra sidan så kanske det är ett viss slags människa som medvetet vill vara med i en serie där de ska gifta sig med en främling. Eller så är det bara någon som gillar tanken på att få experthjälp att hitta kärleken och, som det påstås, lära sig massa saker om sig själv. Jag skulle gärna se att det lades ett eller två avsnitt till på den processen, så att man kan få ett bättre hum om hur experterna lär känna deltagarna och hur de resonerar när de väljer.

Det är lite roligt att SVT specificerar att man kan söka oavsett ålder, ort, och sexuell läggning. Jag misstänker att de ville men inte vågade lägga till »etnicitet«; gissningsvis hoppas de kunna kompensera för den första säsongens extremt homogena utbud av vita trettinåntings i Stockholms innerstad.

Kan för övrigt tipsa om Berts blogg, där han berättar lite mer om olika delar av casting och inspelning och sina tankar. Inklusive ett inlägg för bara ett par dagar sen där han uppmanar folk att inte söka… »Sök om du vill bli en erfarenhet rikare i allmänhet. Men inte om du vill finna kärlek i synnerhet.«

Nu fick jag en idé för ett programformat: Experterna träffar existerande par och berättar varför de passar eller inte passar ihop. Vore skitkul ju. Eller! Eller! Experterna träffar ett gäng människor och intervjuar dem och sen ska de räkna ut vilka av dem som är ihop med varandra. Baluba, ring mig.

Just nu på TVdags

Säsongspremiär

Bänka er, drottningdiggare! The Crown är tillbaka på Netflix

17 november, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Teatertunga Förhöret återuppfinner Nordic Noir

17 november, 2019
TVdags betygsätter tolkningarna

Bäst igen! Titiyo är årets största Så mycket bättre-behållning

16 november, 2019
Tips

Kolla här! Det blev ingen CD – det blev en dokumentär

12 november, 2019
Intresseklubben Antecknar #66

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Poltergeist

12 november, 2019
BBC-premiär

Hårdkokt skotsk hit & run-rysare för rocknördar

11 november, 2019
Veckans streamingpremiärer

Premiärsammanfattning: Fem polare, flygpionjärer & Philip Pullman

11 november, 2019
Recension

Trevande start – men visst har Apple TV+ potential

11 november, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Richard Lawson om streamingkriget

10 november, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Belöningen för oss som varit The Affair trogna

10 november, 2019
TVdags betygsätter tolkningarna

Titiyos klubbstänkare bäst i kvällens Så mycket bättre

9 november, 2019
Veckans streamingpremiärer

Premiärsammanfattning: Trakasseritvist, tvillingtrassel & Taiwantrams

5 november, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel