Söndag med fotboll & hockey

Dagens tv-sport: Rio Ferdinand tillbaka på Old Trafford – i motståndarlaget

Premier League: Manchester United–Queens Park Rangers (Viasat Fotboll kl 17)
Mest av allt kommer det här givetvis bli Rio Ferdinands återkomst till Old Trafford. Efter 12 år i Manchester United kommer 35-åringen (som varit ute och kritiserat det förra lagets transferstrategi – eller brist på en, snarare) för första gången på väldigt länge gå ut på drömmarnas teater i motståndarlagets färger. Och vilket konstigt gäng det är han leder. Det tog kanske lite längre tid än vanligt men QPR har blivit ett typiskt Harry Redknapp-lag till slut. Inte utan kvaliteter, minns att det var Redknapp som gjorde Tottenham till en CL-plats-utmanare, men märkligt felbalanserat och med tyngdpunkt på stora namn, eller det som var stora namn för ett par år sedan, snarare än lagbygge. Redknapp spenderar mycket, bygger för stunden och struntar i resten.

QPR har blivit ett typiskt Harry Redknapp-lag till slut. Inte utan kvaliteter men märkligt felbalanserat. Redknapp spenderar mycket, bygger för stunden och struntar i resten.

Ändå kan man med lite fog påstå att Redknapp har kommit längre än Louis Van Gaal. Holländaren famlar fortfarande med Manchester United. Spelare efter spelare har köpts in till överpris. Ingen, utom möjligtvis Ander Herrera, har varit vad som verkligen behövdes. Och nu står Van gaal där med ett snedvridet, offensivt framtungt lag, med en massa problem som bara väntar på att uppstå, om de inte redan har gjort det: kreativa stjärnor som ska finna sig i att sitta på bänken, dyra ytterbacksinköp som inte är i fysisk form, en skrämmande tunn uppsättning mittbackar.

Allsvenskan: Halmstad–Mjällby (C More Sport kl 15)
Kampen om titeln kommer dominera den här hösten. Fullt förståeligt så klart. Men Allsvenskans bottenstrid är samtidigt mer raffinerad än på länge. BP är för all del mer eller mindre redan klara för nedflyttning, men den andra nedflyttningsplatsen och kvalplatsen är det fortfarande full strid om. Till den här matchen går lagen in med väldigt olika förutsättningar.
Mjällby har inte fått den effekten de hoppats av tränarbytet till rutinerade Anders Linderoth och spelarcomebacken av Chippen Wilhelmsson, som varit stundom briljant, stundom skadad sedan återkomsten till listerlandet. Mjällbys hopp ligger i att ett par av bottenkonkurrenterna, inte minst IFK Norrköping, har det om möjligt ännu tyngre för tillfället.
HBK har däremot gått som tåget efter VM-uppehållet, har fin form och håller på att slita sig kvar i serien ännu ett år. Det är inte glamoröst eller spektakulärt, men en Allsvensk bottenstrid är heller inget man klackar sig ur. Ett par segrar till – varför inte en mot ett formsvagt MAIF? – och laget borde vara säkert.

Hockeyallsvenskan: Björklöven–Rögle (TV10 kl 16)
Med tanke på hur SHL sett ut de senaste åren, med ett mer eller mindre överlägset Skellefteå, har Hockeyallsvenskans oförutsägbara jämnhet gjort serien kanske mer spännande och oviss än högstaligan. Särskilt när det är så många klassiska lag inblandade: Timrå, Mora, Södertälje, AIK. Och så Björklöven då, Västerbottens hockey-storebror när jag växte upp, som nu får se lillebror Skellefteå skörda stora framgångar. Dessutom inledde Umeålaget seriespelet med en tung förlust.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel