Lördag med fotboll & hockey

Dagens tv-sport: Kan Simon Gustafson hindra Malmös väg mot guldet?

Allsvenskan: Häcken–Malmö FF (C More Sport kl 13)
Det finns givetvis en mängd andra potentiella hinder för Malmö FF att övervinna för att det ska bli SM-guld igen, men två som är värre än några andra. Ett fysiskt tungt AIK med guldvittring borta om lite mer än en månad är givetvis det allra största. Den här matchen är den andra. Eftersom Häcken fortsätter att vara det lag som passar MFF allra sämst. Inte så konstigt – Häcken är ju kanske det enda laget i serien som över huvud taget kan mäta sig offensivt med de ljusblå från Skåne. Som har tillräcklig bollsäkerhet och snabbhet för att både kunna såga sig igenom uppställda försvar och slå till med snabba omställningar.

Vågar Peter Gerhardsson fortsätta med talangtvillingarna Gustafson på mittfältet? Simon och Samuel är två närmast osannolikt begåvade bollgenier som är lika gamla som Anders Svensson. Tillsammans.

Malmö har för all del ökat säkerheten centralt med inköpet av Enock Kofi Adu, en mer defensiv pjäs än skadade Simon Thern, men också förlorat något i kreativitet och hotande löpningar i djupled. Samtidigt är det inte centralt som Häckens stora chanser finns, utan utanför MFF:s något tröga mittbackar. Så länge de regerande mästarna sticker fram med båda ytterbackarna kommer Häckens omställningar bli farliga. Särskilt om MFF dessutom redan har skallen i Turin, för Champions League-mötet med Juventus.
Mest spännande blir kanske att se om Peter Gerhardsson vågar fortsätta med talangtvillingarna Gustafson på mittfältet. Simon och Samuel är två närmast osannolikt begåvade bollgenier som är lika gamla som Anders Svensson. Tillsammans.

Premier League: Arsenal–Manchester City (Viasat Fotboll kl 13:45)
Det här var ju tänkt att bli titelutmanarna. Två av de tre som skulle kunna vinna ligan. Men medan Chelsea tuffar på, nästan otäckt effektivt, hackar lagen som skulle hota. Arsenal såg tandlösa och så där Wengerskt frustrerande sidledstrillande ut senast mot Leicester och Girouds länk- och huvudspel saknades. Manchester City hade i och för sig en rätt omöjlig Asmir Begovic emot sig (herregud vad bra han kan vara när han vaknar på den sidan), men borde ändå ha kunnat bryta ned ett lag av Stokes kapacitet. Det brukar de ju kunna göra. I stället blev det en onödig förlust. Och en osäkerhet kring de regerande mästarna som inte har funnits på väldigt länge.

Scottish Premier League: Celtic–Aberdeen (TV4 Sport, kl 13:45)
Nog för att John Guidetti inte på något sätt ska vara säker på en startplats, Anthony Stokes har hittills snittat nästan 0,6 mål per match och Stefan Scepovic köptes in från Sporting Gijon i somras, men nog var det ändå ganska smart att välja den skotska giganten. Guidetti blir kvar på brittiska öarna, i en storklubb, men mot beskedligare motstånd och i, trots allt kanske ändå, lättare konkurrens än om han hamnat på ännu ett lån i en Premier League-klubb. Det här känns som den bästa chans att få. Samtidigt som det kanske också är hans sista.
Lika smart var det också av TV4 att snabbt köpa in rättigheterna till skotska ligan. En chansning som, med en bra start för Guidetti, kan bli en succé.

VM-Kval: Bosnien-Hercegovina–Sverige (TV4 kl 15:30)
Oavsett vad man tyckte om Perlskog- och Asllani-kontroverserna i samband med förra kvalmatchen mot Polen så kan man konstatera att det liksom händer saker kring damlandslaget på ett sätt som det inte gör kring, ge och ta en virvlande Erkan Zengin-succé, herrlandslaget. Utanför planen, men också på den. För under andra halvlek mot Polen såg det faktiskt ut som att Pia Sundhage fick in farten i spelet och Sverige fick en kollektiv automatik i anfallsspelet som inte funnits på ett tag.

SHL: Skellefteå–Modo (C More Sport kl 16)
Premiären i SHL rullar vidare, Denna gång med ett möte mellan seriens kanske två mest svårbedömda lag på förhand. De senaste årens dominanter Skellefteå har tappat ett gäng spelare – nästan ett halvt lag – men får så klart ändå räknas till favoriterna på förhand. Så överlägsna har de varit, så skicklig har klubben tidigare varit på att fylla de luckor som har uppstått.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel