Söndag med fotboll & basket

Dagens tv-sport: En match som stakar ut framtiden

Premier League: Everton–Arsenal (Viasat Fotboll kl 14:30)
Arsenal fick en viktig, stärkande poäng mot Manchester City förra veckan men får fortsätta att titta sig nervöst över axeln, snarare än att försöka jaga ikapp topptrion och möjligen utmana om ligatiteln.
Everton, precis bakom, är just nu nämligen inne i en fin formtopp. Under Roberto Martinez ledning har Liverpools andra lag spelat en flödande anfallsfotboll – älskvärda The Toffees har snittat tre mål framåt på sistone – och anammat en spelidé som bygger på bollinnehav, rappa yttrar och offensiva ytterbackar. Martinez har släppt fram kidsen från den egna akademin, lånat in oönskade spelare från storlagen (en oslipad Lukaku, en pånyttfödd Gareth Barry) och utvecklat redan etablerade spelare som Seamus Coleman och Phil Jagielka ytterligare.

Ett möte mellan fyran och femman i en liga ska inte kunna betyda så mycket, men just den här helgen är det just vad det gör.

Det finns andra matcher den här helgen som kanske gäller ännu mer, som kan bli mer avgörande för topp- och bottenstrid, men ingen annan som på samma sätt kan definiera i vilken riktning de två inblandade klubbarna är på väg. Ett möte mellan fyran och femman i en liga ska inte kunna betyda så mycket, men just den här helgen, just i det här läget, är det just vad det gör. Skulle Everton vinna mot Arsenal har laget alltjämt ett tufft spelschema kvar, men också en god chans att nå den sista CL-platsen, vilket potentiellt skulle kunna ändra hela lagets framtid. Ingjuta mod, öka attraktionskraften för spelare, skapa en ny kultur i klubben.
Skulle Arsenal å sin sida missa Champions League riskerar ett lag som för inte så länge sedan var ett lag för åtminstone CL-kvartsfinaler att halka efter Europatoppen ytterligare.

Superettan: Syrianska FC–IK Sirius (C Sports kl 16:55)
Efter det tveklöst mycket spännande Sirius cupsuccé, där laget tagit både tunga allsvenska skalper och spelat smart, är man ju nyfiken på om laget kan behålla formen i Superettan. Efter tränaren Kim Bergstrands utdömning av de allsvenska lagens primitivitet vill man ju också se om hans lag kan leva upp till den kaxigheten. Det är en sak att kunna prestera överdåd i enstaka cupmatcher, en annan sak under en lång seriesäsong. Upp till bevis direkt mot ett (i och för sig splittrat och krisande) ex-allsvenskt Syrianska.

NBA: Los Angeles Clippers–Los Angeles Lakers (TV10 kl 21:30)
L.A.-derby med lite omvända roller. Lakers, normalt sett storebror, går direkt uselt den här säsongen. Hejdagarna med Shaq tog slut för tio år sen och sedan dess har kräftgången varit stadig för att nu nå något slags botten. Clippers är det äldsta NBA-lag som aldrig spelat en final, men går nu, med ett rutinerat rävigt lag, som tåget i Pacific-divisionen.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel