Söndag med fotboll

Dagens tv-sport: El Clàsico med ombytta roller

La Liga: Real Madrid–Barcelona (C More Sport, kl 21)
Man kan diskutera vad det gör för La Liga att två lag varit så överlägsna under så lång tid. Man kan ställa sig väldigt frågande till de ekonomiska fördelar två klubbar på ibland lite tveksamma sätt har skaffat sig gentemot andra. Man kan undra om det någonsin kommer att finnas minsta lilla möjlighet att de medverkande klubbarna i den moderna fotbollen skulle kunna tävla på något så när rättvisa villkor.

Det är Real som känns som det balanserade trygga laget och den harmoniska smarta klubben. Det är Barca som hackat i spelet.

Men ändå: kapprustningen mellan de två spanska giganterna fortsätter att vara en av fotbollsvärldens mest fascinerande tvekamper. Säsongen 2013/14 av fler orsaker än på många år. Att Atletico Madrid blandat sig i toppstriden och förmodligen skulle jubla vid ett oavgjort resultat är en faktor så klart, men även om vi bara koncentrerar oss på el clàsico-bjässarna så är maktbalansen inte som den har varit på senare år. Båda lagen gjorde varsin sanslös offensiv värvning i somras i Bale respektive Neymar, men i övrigt förstärkte inte Barca där det behövdes medan Real breddade truppen och tog in en trygg lagpappa i Carlo Ancelotti på tränarbänken. Visst saknar huvudstadslaget alltjämt en pålitligare ensamanfallare än Benzema (och definitivt fler alternativ till honom) men annars är laget i harmoni på ett sätt den inte varit på många år. Det är Real som känns som det balanserade trygga laget och den harmoniska smarta klubben. Det är Barca som hackat i spelet, blandat onödiga slappa förluster med sanslösa 7-0-utklassningar och varit en klubb det stormat kring på tränar- och ledningssidan.
Och nu står vi i ett läge där Real mer eller mindre kan spela bort Barcelona från guldet. På hemmaplan. Det kommer bli en vansinnig match.

Serie A: Parma–Genoa (TV4 Sport Xtra, kl 12:30)
Ingen annan liga har drivit den moderna fotbollens möjligheter längre än Italien. Landet och lians risiga ekonomi har gjort att man tvingas ta till billiga enkla lösningar: delägarskap av spelare, köpa billigt, låna ut, hoppas att någon eller några spelare ska komma tillbaka till klubben och vuxit ut till fullödiga Serie A-spelare.
Inget lag har drivit det här lika långt förbi absurditetens gräns än Parma. Med över 200 spelare kontrakterade till klubben och över 100 utlånade (Allsvenskan har någonstans runt 350 spelare totalt) hoppas man kunna vaska fram tillräckligt många guldkorn för att kunna konkurrera. Det sjukaste av allt? Det verkar fungera. Parma har gått som tåget under hela 2014.

Champions League: Tyresö–Neulengbach (TV4 Sport, kl 14:45)
Tyresö har ju haft det lite jobbigt, va. Med ekonomisk härdsmälta, konkurshot, risk för spelarflykt hängande över sig ska laget alltså ändå gå ut och spela kvartsfinal i Champions League. Väldigt mycket i den här matchen kommer handla om hur det utanför sidlinjerna påverkar det innanför dem.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel