Påskdagen med fotboll, ishockey & formel 1

Dagens tv-sport: Att komma hem ska vara ren ångest

Premier League: Everton–Manchester United (Viasat Fotboll kl 17:10)
Det var ju inte så här det skulle gå. David Moyes tanke var nog inte att komma hem till Goodison Park, arenan där han ledde Everton under ett drygt decennium, med svansen mellan benen. Utdömd och hånad efter en första säsong som Man United-tränare – handplockad av Alex Ferguson – som inte går att beskriva som så mycket annat än en total missräkning. United kan i bästa fall sno åt sig en Europa League-plats. Inte mycket att hurra över för en klubb som mer eller mindre ska vara topp-3 varje säsong.

Everton har inte sett bättre ut på fem år, Manchester United inte sämre.

Det finns förmildrande omständigheter. En trupp som förvisso vann ligan i fjol, men som ändå är åldersstigen och felbalanserad. Ett par misslyckade transferfönster, med inköp av spelare med stora namn, men som ändå varit svårplacerade i laget. Det går att hitta orsaker till sammanbrottet. Och Moyes har, det ska sägas, gått rakryggad genom krisen, utan enkla bortförklaringar.
Men man måste ändå ställa frågan, var ligger hans eget ansvar i det hela? Han hade en hel sommar på sig att bygga om och bygga nytt, att sätta sin spelidé och välja vilka (fortfarande högklassiga) spelar ur tuppen han ville satsa på och vilka han ville ta i för att spetsa eller bredda.
Samtidigt har Roberto Martinez tagit Moyes gamla klubb och gjort exakt det som Uniteds ledning hoppades att Moyes skulle göra med Manchesterklubben: satt ett nytt spel, värvat smart, visat en enorm tydlighet i såväl laguttagningar som i det spelfilosofiska. Everton har inte sett bättre ut på fem år, Manchester United inte sämre. Moyes går ut på sin före detta hemmaplan med rykten om att Louis van Gaal står redo i kulisserna att ta över managerjobbet i United snurrande runt honom. Moyes möter sin gamla klubb och vet att den här matchen kan bli det slutgiltiga bakslaget, det sista beviset att United satsade fel där förra våren. Ångesten lär kännas hela vägen ut på plan. Ett år går så fort ibland.

Formel 1: Kinas GP (Viasat Motor kl 9)
Med två tävlingar, och den tredje tävlingens tidskval, avklarade börjar man så smått se mönster i årets F1-cirkus. Inte minst har Lewis Hamilton tagit ytterligare ett steg i utvecklingen, britten är i hysterisk form just nu och går ut i pole position idag. Det intressanta i dag blir så klart att se om han kan försvara sin position och hur många bilar han får bak till fjolårsmästaren Vettel, men i ett lite längre perspektiv blir det avgörande om han klarar att hålla samma höga nivå under en hel säsong. Utan att svaja till.


NHL: New York Rangers–Philadelphia Flyers (Viasat Hockey kl 18:05)

Kan det ständigt underpresterande Rangers äntligen lyckas i år? Kanske inte ta sig hela vägen till en Stanley Cup-titel, men för en gångs skull i alla fall vara med och utmana? Första kvartsfinalen mot Flyers gav i alla fall indikationer om det. Rangers dominerade stort, hade nästan dubbelt så många skott som Flyers och vann komfortabelt med 4-1. Ikväll kan laget mycket väl förlora med samma siffror. Det är problemet, möjligen också charmen, med Rangers.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel