Streamingnytt

Cry-Baby vs Captain America – här är veckans fem bästa filmer på streaming

Det är fredag, dags att summera nytt (och nygammalt) på våra streamingstjänster! Här är fem handplockade russin ur den stora vod-kakan.

1. Cry-Baby (Viaplay)

Tuffa gängledaren Wade »Cry-Baby« Walker (Johnny Depp) blir förälskad i helylletjejen Allison (Amy Locane), något som skapar oro i 1950-talets fyrkantigt konservativa Baltimore. John Waters musikal från 1990 är en välskriven, smart och mycket rolig hyllning till – och kärleksfull parodi på – femtiotalets ungdomsfilmer, med en tidig roll för en ung och slät Johnny Depp (som är lysande), fantastiska musiknummer och en räcka ytterst coola typer i biroller: Iggy Pop, Traci Lords, Joe Dallesandro, Ricki Lake – och nyligen bortgångna Kim McGuire som spelar den oförglömliga Mona »Hatchet-Face« Malnorowski. En av trashmästaren John Waters bästa och mest underhållande filmer! Nu på Viaplay.

2. Captain America: Civil War

För den som ännu inte klämt senaste Marvel-rullen – eller drabbats av superhjältetröttma – finns nu envigen mellan Iron Man och Captain America att beskåda i hemmets lugna vrå. En av de saltaste MCU-filmerna hittills, med en suveränt snygg actionscen på en flygplats och välkommen comic relief i form av Paul Rudd (alltid så bra!) som Ant-Man och fräscha nytillskottet Tom Holland som Spider-Man. Björn Finér tokhyllade filmen här på TVdags vid premiären.

3. Öga för öga (TriArt)

Klart nyfiken på den här! George Kennedy (en favoritskådis med drygt 200 filmer på sitt cv, numera kanske mest känd som Leslie Nielsens sideckick i Nakna pistolen) spelar en datatekniker på NATO vars familj blir brutalt mördad av internationella terrorister. Så Kennedy ger sig ut på hämnd med ett enda mål: att utrota skurkarna personligen – öga för öga, tand för tand. En thriller från 1975 (originaltitel: The Human Factor) av Edward Dmytryk som hade sin heyday under 1940-talet med film noir-rullar som Murder, My Sweet och Crossfire innan han blev svartlistad under kommunistjakten och senare gjorde comeback på femtiotalet med lysande The Caine Mutiny, den med Bogart . Nu på TriArt.

4. Lucy (C More)

Det sägs att vi människor bara använder 10 procent av vår hjärnkapacitet – vad skulle vara möjligt om vi plötsligt fick tillgång till 100 procent? Detta händer Lucy (Scarlett Johansson), en »helt vanlig tjej« som pluggar i Taiwan och luras av sin pojkvän att lämna en väska till en affärsman. Väskan innehåller en syntetisk drog, Lucy dras in i en smugglingshärva, får i sig drogen och utvecklar superkrafter. Luc Bessons thriller börjar extremt lovande och blir senare mer och mer fånig men levererar en fascinerande story, pigga visuella effekter för att beskriva Lucys egenskaper, och ett gäng riktigt smaskiga actionscener. Premiär på C More denna vecka.

5. Kungens Hologram

VOD-premme också för Spring Lola- och Cloud Atlas-regissören Tom Tykwers filmatisering av Dave Eggers roman, en dramakomedi med Tom Hanks som livskrisande affärsman på irrfärder i Saudi-Arabien.

Klicka på titlarna för att få info om var du kan strömma filmerna.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel