Nyhet

Canal Digital tar täten i det nya tv-landskapet – nya storsatsningen OnePlace har (nästan) allt

Med OnePlace spänner Canal Digital bågen hårt. Redan namnet avslöjar ambitionen – one box to rule them all, helt enkelt. Tanken är att Canal Digitals breda kanalutbud, den senaste boxtekniken (OnePlace har fyra parabolmottagare och 4K- och HDR-kapacitet) samt Googles Android TV-system ska bli en vinnande kombination.

Vad innebär detta i praktiken?

Enkelt uttryckt att väldigt mycket samlas i en och samma låda, som för övrigt inte längre behöver stå framme, fjärrkontrollen kommunicerar via bluetooth och boxen kan ställas i ett skåp. Tv-kanaler, playinnehåll, inspelade program, köp- och hyrfilmer och appar och spel från Google Play Store nås alla från ett och samma gränssnitt. Och trots det digra antalet tjänster och funktioner är fjärrkontrollen befriande icke-teknisk, det vanliga gyttret av ändlösa knapprader som älskas av få bortom hemmabioforumen lyser med sin frånvaro.

Vilka är då styrkorna hos OnePlace?

  • En modern box som hela tiden utvecklas

Rent tekniskt står OnePlace på en bra bas, den kommer med fyra parabolmottagare så du kan spela in tre olika tv-program samtidigt som du tittar på ett fjärde, och för den som gillar riktigt skarp bild finns 4K- och HDR-stöd med från start. När Googles plattform Android TV utvecklas, gör också OnePlace det, och antalet appar och spel växer kontinuerligt. Under 2018 ska Google lansera röstassistenttjänsten Google Assistant på svenska, men redan i dag går det bra att med rösten söka i OnePlace för att hitta rätt kanal, enskild sändning, app eller Youtubeklipp – jämfört med konkurrenterna (Hej Siri) träffar Googles röstsök i regel betydligt mer rätt.

  • Tv-kanaler och streaming i ett

Den som försökt förklara vad som skiljer en vanlig tv-kanal från en streamingtjänst för ett barn fött på 2010-talet vet hur hopplöst det kan vara. Hos OnePlace är ambitionen att förklaringen aldrig ska behöva ges – allt ska finnas tillgängligt hela tiden via röstsöket. Riktigt i mål är man inte ännu – ta Viaplay till exempel, deras serier hittas bara om man först manuellt startar deras app – men på det stora hela nås såväl livesändningar, det som sparats automatiskt i kanalernas veckoarkiv, de serier och filmer som ingår i kanalpaketet man abonnerar på samt de inspelningar man själv gjort genom en enkel röstsökning. Och vill man hellre nå de olika sektionerna med fingrarna är den blå meny-knappen på fjärrisen omöjlig att missa.

  • Inbyggd Chromecast

Eftersom plattformen är under utbyggnad, finns inte riktigt alla externa streamingtjänster och appar med från start. HBO Nordic har exempelvis inte byggt någon Android TV-app ännu, men en Chromecast finns inbyggd i OnePlace, så du kan »casta« HBO Nordics serier och filmer till din box ändå från mobilen eller surfplattan.

  • Tillgänglig överallt

OnePlace fungerar allra bäst ansluten till din parabolantenn – som också är en förutsättning för ett Canal Digital-abonnemang. Men OnePlace kräver faktiskt inte ständig anslutning till parabolen, har du fast nätuppkoppling om minst 5 Mbit/s i din sommarstuga kan du plocka med din box dit, ansluta den till en tv där och använda den med hjälp av nätet, endera via nätverkskabel eller wifi.

  • Mer än bara tv

Android TV-plattformen bjuder på mer än appar för tv och film. Än så länge har visserligen de i grunden mobila plattformarna som Android och Apples iOS en bit kvar innan de hugger Xbox och Playstation i hälarna inom gaming, men det finns ändå en hel del spel, och handkontroller som synkas via bluetooth kan köpas i närmaste elektronikbutik. Och vill du lyssna på Spotify via tv:n går det också utmärkt – den svenska musiktjänsten finns för Android TV.

Testa fritt i 3 månader!

Canal Digital erbjuder TV med oslagbar ljud och bild – på alla skärmar. Just nu får du prova de två största kanalpaketen (Familjepaketet och C More Premium) fritt i 3 mån. Dessutom ingår Canal Digitals playtjänst med 1000-tals filmer och serier.

Läs mer och beställ på canaldigital.se

Just nu på TVdags

Tips

Den stora älgvandringen – det mest rogivande du kan se nu

18 april, 2019
Gruppdiskussion

Premiär för Game of Thrones-cirkeln! Vi pratar om drakjagis, Smirk-Bran & klimathotet

17 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: dokumentärfilmaren Erin Lee Carr, dotter till David Carr

15 april, 2019
Game of Thrones

Inför sista säsongen av Game of Thrones – minns ni hur det slutade?

14 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kvävande instängd spänning i The Act

14 april, 2019
Teaser

Wow! Första titten på Star Wars: The Rise Of Skywalker

12 april, 2019
Recension

Serietidningsaktigt våld i charmiga Hellboy – Gore det så gore det!

12 april, 2019
Kommentar

»För många kockar«-känsla i HBO:s överambitiösa miniserie Fosse/Verdon

11 april, 2019
Tips

Nu tillgänglig i Sverige! Skönhetsideal krossas i hyllad romcom

8 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: smarta, sanningssägande krigsflykting-komedin Home

7 april, 2019
Säsongspremiär

Du var ny, rapp & fräsch – nu gammal skåpmat… Vad hände, Killing Eve?

7 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: »Us«-aktuelle filmklipparen Nicholas Monsour

6 april, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel