Kommentar

Bonde söker … snus, ölromantik & hjärtrus

Är det mycket skrik för lite ull att se på bönderna den här veckan också? Vi får åtminstone lära oss att kärlek är något som känns.

Annie berättar för Dennis att hon börjar bli kär i honom. Dennis säger att han behövde höra det och de omfamnar varandra medan flugorna surrar. Sen drar Dennis på ensamdejt med Liselott som för oss berättar att hon ska kärleksbomba Dennis. Och det gör hon, ackompanjerat av sitt eget enerverande fnitter. Dennis berättar för oss att han känner sig väldigt lycklig i Liselotts sällskap och att stämningen mellan dem är väldigt bra. Han kanske har ett inbyggt filter i öronen mot det där skrattet.

Bonden Johan kommer på besök till Marcus gård, de är kompisar sedan tidigare. Efter att de fikat en stund säger Johan »ska vi gå och prata lite i vår man cave?«. Sedan får vi se dem dryfta kärlekens mysterier sittandes på en traktorskopa.

De pratar lite om att Liselott varit så känslosam tidigare (läs: grinat) och hon undrar om Dennis tyckt att det varit jobbigt vilket han medger att han tycker. Ordet jobbigt återkommer ett antal gånger i nästkommande meningar. Liselott gråter lite till. Men det skrämmer inte den här ekologiska nötbonden, han tycker att dejten pendlat fint mellan romantik och allvar. Vi får höra Dennis berätta igen att Liselott är en fantastiskt fin tjej som har allt det som han söker. Mot slutet av dejten kysser de varandra. Dennis har fått griller i huvudet eftersom han upplever att kvällen varit magisk. Vem ska han nu välja?

AAAC7BD9-0A9A-4FD6-B06E-E0CDAFCA2B0F

Marcus är jättekär. Han vill bara skrika ut att »det är vi nu« och så ler han stort mot kameran med en stor lössnusprilla under läppen. Marcus är lite orolig, hans tidigare tjejer har nämligen vänt på klacken när han har gått ut med vad han känt. »Det jobbiga med kärleken är att den är så fruktansvärd, fast den är så underbar« säger han. Erica kommer från ett tidigare förhållande som var jobbigt. Hon känner nu att det är »en revansch i livet« att hon hittat Marcus, en trygghet, en stabil grund. Romantik för Marcus är när han kom in i köket och sa att han måste ta en öl efter valet han gjorde (alltså sa till de andra att de kunde åka hem) och Erica sa »ta två!« Ingen romantik är som ölromantiken!

29EF21A6-7331-4771-97E1-E35C6C684CFC

Bonden Johan kommer på besök till Marcus gård, de är kompisar sedan tidigare. Efter att de fikat en stund säger Johan »ska vi gå och prata lite i vår man cave?«. Sedan får vi se dem dryfta kärlekens mysterier sittandes på en traktorskopa. Man cave på bondespråk är alltså en traktorskopa. Jag lär mig oerhört mycket varje vecka.

515209A4-C60D-49D8-9075-FAFF23EC7A6D

Snygg-pedant-bonden Joacim passar på att dejta Carro i familjens hjorthäng och testkyssa henne »man måste prova lite«, säger han. »Mys«, säger hon. Sen är det Caroline som får stanna och Carro som får åka hem. Det berättar Joacim för dem när han sitter på en enligt Linda Lindorrf väldigt vacker plats, det vill säga mitt på åkern, i säden som är så hög att bara huvudena sticker upp. Med sig på hemresan får Carro orden »du ska bära med dig att du är en fantastisk tjej«. Det saknas bara ett halleluja som slutkläm för att bilden av fromhet ska vara fullkomlig.

B16A9B53-26B0-4FEA-AFFC-6C6BE2D7A060

Johan och Sofie är bara kära. Sofie säger att det bara känns så rätt, det är inga tveksamheter, det bara är. Johan säger att de känner sig så trygga och stabila med varandra. Han bara måste visa sina känslor han fått och han har aldrig upplevt en sådant här hjärtrus som han känner när han ser Sofie. »Jag vet inte om du anar hur mycket jag tycker om dig och hur mycket jag längtar efter att få en underbar framtid med med dig«, säger Johan och Sofie säger att hon vill precis samma sak. Det ser faktiskt lite ut som att Johan ska explodera av alla känslor som intagit honom, kinderna är högröda och han säger att han inte vet vad han ska ta vägen »så jävla glad är jag, så jävla glad är jag«. Jag blir också glad – glad över att avsnittet är över.

I nästa vecka kommer det tydligen gnissla lite mellan Marcus och Erica när de dragit utomlands. Det är inte mer än rätt, lite elände kan väl vi tittare ändå bjudas på.

Äh! Jag plöjer webbönderna också, även om skörden ser ut att bli skral.

BE379ABC-0066-45A4-BB93-1B8FDEDFABC5

Som jag trodde så skickade Erik hem alla tjejer för att träffa den frånvarande Charlotte i stället. Innan han skickade hem dem sa han »jag vill inte att ni ska känna att ni har kommit hit i onödan!« När de gått gråter han. Men kära Erik, det är väl klart att de känner att de kommit i onödan, något annat vore ju mycket märkligt.

Wille är kär i Susanne som är kär i Wille. De har känt varandra i typ tre dagar men har redan pratat om att Susanne kan tänka sig att flytta till Wille. Här går det undan, det är bäst att hålla sig fast i hästmanen.

Jörgen ska koncentrera sig på Linda som är den enda som är kvar. Jörgen tycker att han och Linda fick fina stunder kvällen innan, Linda verkar inte riktigt hålla med. Hon nästan hånler lite men säger sen att hon tycker att Jörgen verkar trevlig och rolig. Jag är olycksprofet och tror inte att det kommer att bli något mellan dem.

När vi får en förhandstitt på nästa veckas program så verkar Jörgen hänga med Therese (bonden som sände hem alla på grund av avsaknad av sockerdrickskänsla). Men jag tror att TV4 lurar mig, de är knappast ihop, det skulle vara alldeles för bra för att vara sant.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play och C More. Bonde söker fru – Kärlek åt alla finns på TV4 Play och C More.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel