Slaget om bästa drama-sexet

Bitten och Looking – de två naknaste serierna just nu

Först var det här tänkt som en text om HBO:s Looking, men så kom ett avsnitt av Bitten emellan och förvrängde allt. Eller rättare sagt uppträngde allt. Två sätt att gestalta nakenhet på i nutida tv-serier. För enkelhetens skulle man kunna säga det Fula och det Snygga. Men det är nästan för enkelt. Det vuxet realistiska och det barnsligt romantiska, då? Hmm, Upphetsande kontra Avtändande, Underhållande eller Aptråkigt. Vad som är vad kommer vi till snart, men att föra fram dessa båda serier som nakenhetens fanbärare inom tv-mediet i dag är nästan en underdrift.

Favoriterna är Dom och Lynn – Scott Bakula är stabil som favoritgrenen i ett gammalt klätterträd. Förhoppningsvis följer han med till en andra säsong.

Vill man se naket på tv, exklusive porr, är det helt enkelt Bitten eller Looking som gäller. Vill man se »bra« naket så kan man stryka den förstnämnda. Visserligen snackar vi här om två väsenskilda serier men jag kan inte hjälpa att reagera på min uteblivna reaktion när den tjugonde bara kroppen blottas i Bitten. Min egen kropp förblir oberörd. Så många bara bakar, segdragna opersonliga sexscener och ogenerade varulvstransformationer. På sin höjd skrattar man till vid enstaka ögonblick men för det mesta är det bara tråkigt.

Det finns ingenting i Bitten som tilltalar mig. Nakenheten får mig närmast att tappa min sexualitet. Att se på Bitten är snarlikt kemisk kastrering. Varför jag fortsätter att titta på serien? Vi behöver inte gå in på det här.

Looking, däremot, är naket på ett för mig mer passande sätt. Och inte bara naket som i »naket« utan som i vädrade känslor och blottad lust. Sex på liv och död (i alla fall för stunden). Looking är det intimas mästare just nu, jag tror inte jag sett något vuxnare sedan Tell Me You Love Me.

Att få blicka in i människors sexliv är nyckeln till människorna själva. Och Looking utgår ofta från det sexuella. På sistone mest med Patrick och Richie i fokus. Avsnitt fem (Looking for the Future) cementerade båda karaktärerna med en av årets kanske mest vågade scener som startskott. Och här snackar vi alltså naket på bästa möjliga sätt. Hudlöst skådespeleri och en ångande kåthet som fick mig att svettas och känna mig som en inkräktande fönsterfluktare.

Nu är ju inte allt hundra procent i Looking. Jag kan sakna driv och längre trådar, eller ambitionen att ens ro iland trådarna som finns. Som det är nu, mellan sexscenerna, rullar det på med okej dialog och karaktärer. Favoriterna än så länge är ju självfallet Dom och Lynn – Scott Bakula är stabil som favoritgrenen i ett gammalt klätterträd. Förhoppningsvis följer han med till en andra säsong.

Kul detalj är att min gamla indiefavorit Joe Swanberg (om ni inte sett Drinking Buddies så kan jag varmt rekommendera den) regisserade avsnitt sex (Looking in the Mirror). Bara det, liksom.

Både Looking och Bitten finns hos HBO Nordic; Looking även på C More.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Dagens karantäntips – »Radioten« Fleksnes

6 april, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Night of the Comet (1984)

6 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Fantastiskt landskap & mordiska öbor i fina Shetland

5 april, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Deutschland 83-skaparens vackra Netflix-drama Unorthodox

5 april, 2020
Streamingtips

Four Weddings and a Funeral funkar utmärkt som fyndig förströelse

4 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – mysiga hämndmelodramen Itaewon Class

4 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Hemmabiospecial med Intresseklubben Antecknar

3 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Studio Ghiblis filmskatt på Netflix

2 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Kärlekens olidliga skörhet i »På Chesil Beach«

1 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Bara goda nyheter med John Krasinski

31 mars, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Road House (1948)

30 mars, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Netflix helt bananas doku-serie Tiger King

30 mars, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel