Streamingtips

Bergman Revisited – sex Ingo-inspirerade kortfilmer på SVT Play

Som bekant är det Bergman-året i år, Ingo skulle fyllt 100 jordsnurr, och nu börjar firandet dra igång på allvar. En av SVT:s giver är Bergman Revisited, ett samarbete med Svenska Filminstitutet om sex kortfilmer inspirerade av Bergmans värld. Filmerna visades på Göteborg Film Festival härommånaden och släpps idag 2 mars på SVT Play, och kommer också rulla som tablå-teve på SVT till hösten.

Bakom kameran står folk som Jane Magnusson, Liv Strömqvist, Daniel Alfredson, Pernilla August, Linus Tunström, Patrik Eklund och Lisa Aschan. Kortfilmerna:

17189118

Infektionen

Krister och Kristinas äktenskap är i fara. De irritationsmoment som präglat deras relation går inte längre att dölja. De söker hjälp hos en terapeut, men kanske är det för sent för att bota den infektion som hotar att slita deras förhållande itu. Med Magnus Krepper och Ruth Vega Fernandez, regi och manus Patrik Eklund (Flimmer, Istället för abrakadabra).

bergmans-reliquarium_og

Bergmans Reliquarium

En visuell associationslek in i Ingmar Bergmans heligaste rum. En pop-video som försöker länka samman Bergmans verk genom att låna, spegelvända, beskära, replikera, göra en karikatyr. En hommage till en av vår tids verkligt stora bildmakare. Med Veronica Maggio, Lena Olin, Pernilla August, Helena af Sandeberg, Gunnel Lindblom, Hedda Stiernstedt. Regi Tomas Alfredson, idé och koncept Jesper Waldersten.

Knolen

Fettknölen

Om Bergmans makt, kvinnor, priser och en liten knöl som vägrar ge sig. I rollerna Thorsten Flinck, Frank Dorsin, Frida Hallgren, Mirja Turestedt, Andres Lokko. Regi Jane Magnusson, manus av Magnusson och Liv Strömquist.

scener-ur-natten_og

Scener ur natten

Konstnärsparet Marianne och Henrik Friborg har haft ett långt och lyckligt äktenskap när Henrik för ett par år sedan hastigt bröt upp. Nu har Henrik akut insjuknat i sin kroniska hjärtsjukdom. Intill hans sjuksäng inser Marianne – mot döttrarnas vilja – att Henriks älskarinna Paula också måste få ta farväl. Under Henriks sista natt möts Marianne och Paula för första gången. I rollerna Pernilla August, Vera Vitali, Alba August. Regi Pernilla August, manus Cilla Naumann.

17189754

Ariel

En flicka föds med vingar. När Filip och Anna upptäcker att deras nyfödda dotter inte är som andra reagerar de på diametralt olika sätt. Anna ser det som ett mirakel, Filip som ett stigma. Måste man klippa bandet till det magiska för att kunna överleva att bli vuxen? I rollerna Jonas Karlsson, Bahar Pars och Tone Ramberg. Regi och manus Linus Tunström.

gudstystnad-jpg

Guds tystnad

Anna och Ester är bästa väninnor men har glidit ifrån varandra. För att lappa ihop relationen bestämmer de sig för att åka på samma resa de gjorde för 30 år sedan. Det Anna inte vet är att Ester bär på en hemlighet som hon aldrig vågat berätta. I rollerna Nina Gunke, Anki Lidén och Danilo Bejarano. Regi Lisa Aschan, manus Isabel Cruz Liljegren.

Alla sex filmerna finns att se på SVT Play fram till 16 mars.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel