Säsongspremiär

Benlöse Ivar på äventyr i Ryssland när Vikings ska få ett avslut

I dag börjar den sjätte och allra sista säsongen av Vikings. Jag minns hur jag under första säsongen funderade på att överge den redan då, men nu är jag glad att jag höll ut. Och nu är jag minst lika peppad som inför sista säsongen av Game of Thrones. Och inte avtog peppen efter att ha sett de första två avsnitten!

Det ryktas om planer på en fortsättningsserie av något slag, men innan vi börjar spekulera om vad det skulle kunna vara så koncentrerar vi oss på en spännande Vikings-avslutning!

Seriens skapare, Michael Hirst, har hela tiden haft en plan för hur hans saga om Ragnar Lothbrook och hans söner ska sluta, och han har också avslöjat att ett flertal huvudkaraktärer kommer att få resa till Valhall. Jag ska försöka undvika alltför avslöjande spoilers, och hålla mig till den information som avslöjats tidigare, men ni som absolut inte vill veta någonting om vad som händer i säsong 6 bör kanske sluta läsa nu.

Efter att ha blivit besegrad av storebror Björn befinner sig nu benlöse Ivar på flykt, närmare bestämt på Sidenvägen, på väg mot okända mål. Där blir han överfallen och tillfångatagen av prins Oleg av Kiev i landet Rus, vars grymhet visar sig snudd på värre än Ivars. Jag vet inte om Oleg är chockad, eller bara överraskad och imponerad, men en del tips får han i alla fall om han skulle bli kung igen. Oleg spelas av Danila Kozlovsky som utanför Ryssland är mest känd från Vampire Academy (2014), men som snart alla kommer att associera till Vikings.

Vikings-6-RusVikVikings-6-eh

De blir såklart kompisar och hittar på roliga saker tillsammans. Att de börjar fundera på att bege sig till Kattegatt för att ta över kungariket är väl ingen högoddsare. Att de däremot skulle flyga ballong hade i alla fall inte jag förutsett.

Vikings-6-blng

Ivar ser också ut att bli vän med den riktige arvtagaren till kronan, lillprins Igor, som inte verkar ha ett alltför skojigt liv. Men Ivar, som kan några trollerilådetrick, kanske kan muntra upp lite.

Vikings-6-lillprins

Kung Björn, som precis släppt nyheten inför folket att det härmed ska bli mindre krigande och mer hemmamys i Kattegatt, får förfrågan från Kung Harald om hjälp med att bli av med en påträngande Kung Olof. Svårt beslut… ska han hjälpa Harald som räddat hans liv, men samtidigt försökt mörda mamma Lagertha? Och Lagertha har bestämt sig för att dra sig tillbaka, bygga upp en liten bondgård likt den hon, Ragnar och Björn hade när serien inleddes. Lugnt och fridfullt kan tyckas, men vilka är det som lurar bakom träden? Apropå Lagertha så ska skådespelaren Katheryn Winnick debutregissera ett kommande avsnitt.Vikings-6-LagerthaDessutom har vi Ubbe och Torvi som tänker bege sig till Island och utreda mysteriet med den försvunne Loki. Kan bli spännande det med. Hvitserk däremot har blivit en riktig suput, besatt av tanken att döda Ivar.

Vikings-6-suput

Det ryktas om planer på en fortsättningsserie av något slag, men innan vi börjar spekulera om vad det skulle kunna vara så koncentrerar vi oss på en spännande Vikings-avslutning!

Säsong 6 av Vikings har premiär på HBO Nordic i dag.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel