TVdags betygsätter tolkningarna

Bäst igen! Titiyo är årets största Så mycket bättre-behållning

Håll andan, det är dags för Carola att göra entré.

Danny Saucedo – Du vet att jag gråter

dannyep5Linus: Danny är duktig, men gör Spotify-hit version 1A av denna låt. Det kommer funka på radio, men känns bara så väntat. Han försöker kännas genuin och personlig, men Molly klarar av det betydligt bättre.
Betyg: 3/5

Sara: Nja. Tveksam till snaskighetsinramningen, upprepandet av »så mycket bättre« känns corny, inget fäster riktigt. Ett misch-masch som aldrig klickar. Snygg falsettsång i alla fall.
Betyg: 2/5

Björn: Låten är fin, och jag tycker att Danny växer. Det är inte min grej men jag tycker att det funkar. Inte minst för att jag gillar Petters original.
Betyg: 3/5

Niklas Strömstedt – Jag kan gilla (Jag mår illa)

niklasep5Linus: Nä, att höra Niklas Strömstedt tolka Jag mår illa fanns inte på min önskelista. Och trots Niklas försök till modern textuppdatering så är det en tramslåt som känns alldeles onödig då som nu.
Betyg: 1/5

Sara: Gemytligt och på nåt vis symptomatiskt att Strömstedt gör Söder-PK-selfie-Greta-näthat-vinkeln när han ska satirisera dagens medieelit. Kul, men ganska harmlöst i jämförelse med originalet.
Betyg: 3/5

Björn: Det blir inte lika bra som förra gången Niklas skrev en text om samhällsproblem. Den gången var det hur bra som helst. Nu är det bra, men lite för försiktigt för att det ska bli fler pluppar.
Betyg: 3/5

Petter – Jag lovar

petterep5Linus: Älskar att Petter gör en av Titiyos allra bästa låtar, då få utanför hennes fanskara har hört den. Och fruktansvärt fint och känslosamt inslag med hennes dotter och mamma. Petter gör den rättvisa som en finstämd electrolullaby med gråten i halsen. Hans största stund.
Betyg: 4/5

Sara: Det har varit en lösryckt säsong. Utan huvudpersoner saknar dagarna ankare, och med människor som kommer och går får man inte samma symbioser som hinner uppstå och utvecklas. Men Titiyos dotters hälsning, reaktionen på den och Petters låt efter det var en välbehövd känsloinjektion. Hans absolut starkaste framträdande, med precis lagom sprucken röst.
Betyg: 4/5

Björn: Petters absolut bästa version den här säsongen följt av det otroligt känslosamma »jag har samplat dig, du samplade mig«. Hjärtat svämmar över.
Betyg: 4/5

Magnus Uggla – På egna ben

ugglaep5Linus: Att Magnus fick bli en av säsongens tre fasta tolkare är ett mysterium för mig. Han gör inga bra tolkningar. Vad är poängen med detta? En mossig 1980-talsversion med gapsång.
Betyg: 1/5

Sara: Rak rockschlager. Gitarrerna tillför inte särskilt mycket. Stark refräng, men det är helt och hållet originalmelodins förtjänst.
Betyg: 3/5

Björn: Det här är jag svag för. Inte minst Ugglas egen entusiasm, och hur han spottar ur sig orden. Det är något roligt med arenarock och den här låten har en I Want It All med Queens-känsla som jag gillar.
Betyg: 4/5

Titiyo – Evighet

titiyoep5Linus: Så oväntat låtval av Titiyos och det är just dessa möten mellan låtar och artister programmet handlar om. Och såklart gör hon den råmodernt svängig i någon sorts spaceversion. Så snyggt.
Betyg: 5/5

Sara: 1991 hamnade fransk-tunisiska Amina och Carola på samma poäng i Eurovision, men Carola tilldömdes segern på grund av fler tiopoängare. Många år senare sjöng Amina för mig inuti en övergiven oljecistern, i ett av mitt livs starkaste musikögonblick. Mina tankar går dit eftersom Titiyo på nåt vis klätt Carola-pop i Amina-skrud och lagt på ett klubb-beat som för in det hela i moderniteten. Outstanding.
Betyg: 5/5

Björn: Än en gång visar Titiyo var skåpet ska stå. Hon förvandlar en förvisso bra schlager-låt (något motsägelsefullt i min värld) till någonting som jag gillar på riktigt. Titiyo är årets största Så mycket bättre-behållning!
Betyg: 5/5

Carola – The Day I Die

carolaep5Linus: Ett faktiskt ganska logiskt låtval av Carola både melodi- och textmässigt. Och hon gör den till en snygg powerballad där hennes röst ger den tyngd. Kanske borde Linda skriva Carolas nästa skiva?
Betyg: 3/5

Sara: Hon har en världsröst, men att hantera obekanta texter på engelska är inte hennes styrka. Lägger till en skön gospeltyngd, och ingen kan riva i som Carola, men i övrigt är det inte så minnesvärt.
Betyg: 3/5

Björn: Carola har ett jävla pulver i rösten, men det är också det enda hon har (som jag gillar).
Betyg: 1/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

TVdags blickar tillbaka på 2010-talet

Game of Thones var störst – men kanske inte bäst i tv-världen

13 december, 2019
TVdags blickar tillbaka på 2010-talet

Halt and Catch Fire-Bos – den enda äldre kränkta mannen värd att älska

10 december, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Sharon Horgan-aktiga Ida Elise Broch i Home for Christmas

8 december, 2019
TVdags betygsätter tolkningarna

Mycket mellanmjölk men ändå mysig Så mycket bättre-final

7 december, 2019
Säsongspremiär

Benlöse Ivar på äventyr i Ryssland när Vikings ska få ett avslut

5 december, 2019
TVdags blickar tillbaka på 2010-talet

2010-talet gav oss några alldeles utsökta äktenskapsdraman

3 december, 2019
Kommentar

The Irishman föryngrar ansikten digitalt, men glömmer bort allt det andra

2 december, 2019
Kommentar

Ken Burns Countrymusikens historia på SVT Play – men se den inte!

1 december, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Ray Donovans eviga dödsdans

1 december, 2019
TVdags betygsätter tolkningarna

Är Magnus 1 eller 5? TVdags splittrat efter Så mycket bättre

30 november, 2019
Recension

Julen i fara i årets julkalender Panik i tomteverkstan

30 november, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: The Irishman-aktuella dekoratören Regina Graves

28 november, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel