Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: De så blödiga killarna i Now Apocalypse

Betyg 4 av 5

Just nu är det C More som jag går in och scannar först när jag är sugen på någon ny serie att smaska i mig, för där har jag hittat många godbitar den senaste tiden. Det är inte bara spännande, välgjorda thrillers som Keeping Faith, The Cry och Cardinal som dyker upp i utbudet, utan även de där lite mindre, udda, undanskymda serierna som The Girlfriend Experience, Vida och Sweetbitter, alla gjorda för amerikanska tv-bolaget Starz.

Det är bara att konstatera igen vilken otroligt söt serie – trots sex-partyn, web-cams och mycket olustiga rymdvarelser – som Araki och Sciortini knåpat ihop!

För två månader sedan var gamla independent-filmmakaren och New Queer Cinema-alumnen, Gregg Arakis namn som gjorde att jag fick upp ögonen för ytterligare en Starz-serie, Now Apocalypsesom jag skrev kort om för två månader sedan – i vilka unge Ulysses (Avan Jogia) hallucinerande utforskar kärleken och livet i soliga Los Angeles tillsammans som bästa vännen och skådespelaren Carly (Kellie Berglund) samt om rumskompisen och blivande manusförfattaren Ford (Beau Mirchoff) och hans kyliga, forskande flickvän Severine (Roxane Mesquida).

Now Apocalypse ep 4Det allra första avsnittet kändes lite amatörmässigt konstigt nog vad gällde scenerna med Ulysses och hans hookup, den karismatiske men så mystiska Gabriel (Tyler Posey). Men det tuffar på lite småcharmigt ändå de följande avsnitten trots otäcka alien-inkluderande mardrömmar.

Det blev bara bättre efter det kan jag nu avslöja. Avsnitt fyra var extremt underhållande på sitt udda och lite galna sätt, speciellt en lång scen då Uly och Ford besöker en mansgrupp för att Ford behöver prata om sin ansträngda relation med Severine, som har helt andra behov när det gäller sex och närhet och svårt att ge vad pojkvännen behöver. Snacka om ett underbart, sex- och samhörighetspratande gäng män!

Now Apocalypse ep 4 U and FAlla männen i Now Apocalypse är otroligt mjuka och snälla. Ulysses blir snabbt förälskad igen efter Gabriels försvinnande i söta, omtänksamma Isaac (Jacob Artist). Carlys pojkvän Jethro (Desmond Chiam) må vara självupptagen men han ställer upp på allt flickvännen hittar på, inklusive pinsamma sexscener för hennes web-serie. Ford har inget elakt ben i sin kropp som man säger, istället gulligt naiv som vill tro alla om gott, även inställsamma Hollywood-producenter och andra stjärnor, vilket han kanske eller kanske inte gör helt rätt i.

Serien är så himla läckert filmad och formad också, man får känslan av att Los Angeles är en enda stor färgbomb matchad till fullo av kläder, makeup och annan styling. Man blir glad bara av att se detta.

Now Apocalypse 1x03Efter sex avsnitt var jag upp över öronen förälskad. Trots det började jag kolla på Netflix Bonding vid sidan om – den har faktiskt ett liknande upplägg, sex/BDSM och ett ungt vänskapspar – men gav upp helt efter två avsnitt. Carly och Uly vinner hästlängder över paret Tiff och Pete i Bonding, som framstår som pretentiös och självupptagen i jämförelse med sättet den vill uppfostra oss tittare.

Now Apocalypse å sin sida är härligt befriande, har överhuvudtaget mycket charmigare rollfigurer och struntar fullständigt i vad någon kan tänkas tycka och tänka. Jag har en känsla av att det inte är bara på grund av Gregg Araki, utan minst lika mycket Karley Sciortino a.k.a. Slutever som tar avstånd från, eller kanske gör sig lustig över, allt som stavas identitetspolitik och offerskap.

Now Apocalypse 1x10 slutSäsongsavslutningen blev tillgänglig söndags och det är bara att konstatera igen vilken otroligt söt serie – trots sex-partyn, webcam-tjänster och mycket olustiga rymdvarelser – som Araki och Sciortini knåpat ihop! I vissa avseenden bjöd finalen på rimliga slut för våra vänner — de så blödiga, kärlekstörstande killarna samt de mycket egensinniga och bestämda tjejerna — i andra avseenden var den fullständigt wacky! Mycket möjligt att det inte bara är Ulysses som röker på för mycket. Det behövs absolut ytterligare en säsong av Now Apocalypse och ja, den skriver Araki faktiskt på nu.

Toras topp-3

 1. Now Apocalypse (Starz/C More)
 2. Vida (Starz/C More)
 3. Jane the Virgin (CW)

Kjells topp-10

 1. Years and Years (BBC/HBO Nordic)
 2. Chernobyl (HBO Nordic)
 3. Enkelstöten (C More)
 4. Gentleman Jack (BBC/HBO Nordic)
 5. The Virtues (Channel 4)
 6. Billions (Showtime/HBO Nordic)
 7. The Good Fight (CBS/HBO Nordic)
 8. Dead to Me (Netflix)
 9. Keeping Faith (S4C)
 10. Catch 22 (Hulu/C More)

Patriks topp-10

 1. Beautiful World (JTBC/Viki)
 2. Vida (Starz/C More)
 3. Chernobyl (HBO Nordic)
 4. The Virtues (Channel 4)
 5. Attack on Titan (NHK/Crunchyroll)
 6. The Nokdu Flower (SBS)
 7. Years and Years (BBC/HBO Nordic)
 8. One Spring Night (MBC/Netflix)
 9. Jane the Virgin (CW)
 10. Alex (Viaplay)

Christophers topp-5

 1. Chernobyl (HBO Nordic)
 2. Good Omens (Amazon Prime)
 3. What We Do In the Shadows (FX/HBO Nordic)
 4. Dead to Me (Netflix)
 5. Doom Patrol (DC Universe/HBO Nordic)

 

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kate Mara som sexförbrytare i »A Teacher«

22 november, 2020
Recension

Saint Maud borde helgonförklaras – eller åtminstone kultförklaras

20 november, 2020
Säsongspremiär

Dags för 1980-talet när The Crown är tillbaka på Netflix

15 november, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Kjellman & Brynolfsson i »Kärlek & anarki«

15 november, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: hockey-hatkärleken i »Björnstad«

8 november, 2020
Recension

Beck – undercover: en medioker krimstory men med nya pusselbitar i Beck-universumet

6 november, 2020
Streamingtips

Äntligen! Nu finns Cityakuten på C More

2 november, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »Ministern« på SVT är ett unikum

1 november, 2020
Recension

Nu på Viaplay! Josephine Bornebusch jobbiga & välspelade social distansering-drama Orca

30 oktober, 2020
Intresseklubben Antecknar #75

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Lifeforce

29 oktober, 2020
Recension

HBO Nordic-premiär för The Undoing – Kidman & Grant i välgjord men grund whodunnit

26 oktober, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Genial svensk tv-humor i »Premiärdatum oklart«

25 oktober, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel